Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Cum să reducem nivelul estrogenului din organism in mod natural?

Vreti sa stiti cum puteti afla dacă aveti un nivel ridicat de estrogen? Primul pas pentru a determina dominanța estrogenului este acela de a merge la medic pentru a vă face testele necesare. În cazul în care rezultatele sugerează ca nivelul estrogenului este destul de ridicat, atunci vă puteți modifica foarte simplu stilul de viață. Puteți face câteva modificări dietetice care vă vor ajuta și vor reduce riscul cancerului la sân și a celorlalte probleme care vin o dată cu excesul de estrogen.

Consumul excesiv de produse ce conțin estrogeni are un efect nefast asupra corpului. O mare cantitate de grăsimi se acumulează la nivelul șoldurilor, a coapselor și a feselor. Dacă este să ne gândim, industria alimentară a cărnii utilizează hormoni pentru a îngrășa animalele pentru ca mai apoi să fie sacrificate. Hormonii fac același lucru și pentru corpul nostru. Dacă este să-i observăm pe bărbați, greutatea și grăsimea lor nu se acumulează la nivelul feselor sau al șoldurilor. Deci, estrogenul în plus în dieta noastră aduce cu sine kilograme în plus.

Care sunt semnele care îmi arată că aș avea exces de estrogen?

 • grăsime persistentă pe șolduri și coapse;
 • sindrom premenstrual intens;
 • dureri de sâni;
 • sângerări abundente la menstruație;
 • o poftă crescută de dulciuri și carbohidrati;
 • retenție de apă în organism;
 • oboseală;
 • dureri de cap cronice;
 • probleme digestive, în special balonare și colon iritat;
 • gândire neclară;
 • ușoară depresie.

Cum eliminăm surplusul de estrogen din organism?

Dieta potrivită pentru a scadea nivelul estrogenului

Cea mai simplă metodă de a opri acest circuit ar fi aceea de a nu mânca orice tip de carne, totul la un loc. Chiar putem să reducem foarte mult consumul de carne, deși acest lucru pentru unele persoane pare a fi o problemă. Din fericire, industria alimentară a aflat de dorința consumatorilor de a folosi câți mai puțini aditivi , așa că acum se găsește în magazine și prin piețe pe la țărani, carne ecologică.

De asemenea, fructele și legumele au și ele aceași problemă, dar din fericire găsim și produse biologice, să le numim așa. E foarte posibil ca să fie mai scumpe, dar atunci când te preocupă propria sănătate…faci orice efort. Planul este acela de a reduce consumul de carne la cel mult de două ori pe săptămână și de a crește consumul fructelor de mare (nici acesta nu trebuie exagerat). Ideal ar fi sa renunti de tot la carne si la produsele animaliere, dar asta vine cu timpul.

Alimentele care vor elimina depozitele de estrogen conțin indol 3 carbinol și sulforafan, care se găsesc în legumele cu frunze și în cele crucifere. Aceste legume îmbunătățesc capacitatea ficatului de a metaboliza estrogenul în mai puțin de o săptămână. Mănâncă cel puțin un bol pe zi de varză, broccoli, varză de bruxelles, conopidă, porumb, ceapă, struguri sau ananas, spanac, salată verde. Legumele pot fi consumate crude sau ușor la abur, însă nu trebuiesc lăsate prea mult timp pentru a nu ucide nutrienții de care organismul are nevoie. Asigură-te că bei cel puțin 8 pahare de apă pe zi pentru a curăța organismul, pentru a-l detoxifia. In urma acestor actiuni, nivelul estrogenului incepe sa scada.

Există alimente care ajută la blocarea estrogenului. Grăsimile din avocado, nuci, măsline, semințe, ajută corpul să producă progesteron, care blochează estrogenul. Femeile pot dubla scăderea lor în greutate dacă la dietă adaugă 30 g de nuci sau semințe. Dacă nu le plac nucile sau semințele, pot consuma în fiecare zi o lingură de ulei de măsline.

Afla mai multe despre cum poti scadea nivelul de estrogen cu ajutorul semintelor de in!

Atunci când încerci să blochezi estrogenul, evită șunca, soia, berea și lemnul dulce.

Exercițiile fizice ajuta

Un program regulat de exerciții fizice de intensitate moderată sau chiar crescută pot să scadă nivelul estrogenului . Exercițiile fizice sunt un instrument foarte bun pentru a menține limitele estrogenului la un nivel normal.

Reduceți consumul alcoolului

Cu cât mai rar și mai puțin, cu atât mai bine. Estrogenul e metabolizat și desprins în funcție de ficat. Consumul de alcool poate afecta funcția hepatică, ceea ce face să fie mai dificil pentru ficat metabolizarea corectă a estrogenului. Astfel nivelul de estrogen poate crește mult mai ușor. Dacă ai probleme cu nivelul estrogenului, ar fi indicat să renunți definitiv la alcool cel puțin pentru o perioadă.

Creșteți consumul de fibre pentru a reduce nivelul estrogenului

Un aport ridicat de fibre solubile și insolubile în dietă ar putea ajuta la reducerea estrogenului. Estrogenii sunt eliminați din organism atunci când sunt „obligați” de acizii biliari. Se pare că ambele surse de fibre, solubile și insolubile, cum ar fi legumele și cerealele integrale par a scădea nivelul de estrogen. Adăugați la dieta zilnică mai multe legume bogate în fibre și cereale integrale, cum ar fi tărâțele de grâu pentru a compensa unele din efectele excesului de estrogen.

Mențineți-vă!

O ultimă modalitate ar fi menținearea greutății corporale la nivelele normale. Femeile care prezintă un exces de greutate tind să aibă niveluri mai ridicate de estrogen. O combinație de exerciții fizice și o reducere de calorii ar putea avea efecte atât în reducerea greutății, cât și a nivelului estrogenului.

Încercați să aveți o alimentație cât mai diversificată! Pentru mai multe informatii, citeste si articolul Cum poate fi crescut nivelul de progesteron scazut la femei?

Discuții: 13 păreri

 1. petra petra
 2. Daniela Daniela
 3. Daniela Daniela
 4. Daniela Daniela
 5. Daniela Daniela
 6. Daniela Daniela
 7. Cristina Cristina

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.