De ce ne machiem noi, femeile? Machiajul si efectele sale

De ce folosim machiajul, de ce folosim atâtea substanţe chimice pentru a arăta altfel? De ce stăm atâta timp în faţa oglinzii pentru a lipi o mască (falsă de altfel) pe deasupra feţei noastre naturale? Ne ascundem oare de ceva? De ce ne este frică oare? De ceea ce suntem noi cu adevărat, de ceea ce cred ceilaţi despre noi? Dacă  ne placem atât de mult pe noi, de ce credem cu atâta ardoare ca ceilalţi nu ne plac?

Auci, cred că am nimerit o  bubiţă, nu ne placem atât de mult pe noi încât să nu ne pese de ceea cred alţii despre noi!

Generalizez şi mă bag şi pe mine în aceeaşi oală, deşi am renunţat de ceva timp la toate „vopselele” care nu fac decât să-mi distrugă corpul fizic şi nu numai. Am renunţat la machiaj în momentul în care plasticul unui mp3 s-a topit în contact cu un „lipstick”, pe româneşte un luciu de buze. Foloseam tot tacâmul – rimel, fard de pleoape, dermatograf sau tuş, ruj, fond de ten, dar într-o zi am renunţat la toate şi le-am aruncat – de ce să le mai folosesc dacă îmi fac rău? Şi mai mult, eu eram cea care alesesem să-mi fac rău – bineînţeles e o modă să te machiezi, nu poţi ieşi nici măcar până la piaţă nemachiată pentru că cine ştie cu cine te întâlneşti sau cine te vede.

V-aţi uitat vreodată să vedeţi ce substanţe conţin toate aceste produse cosmetice pe care le „consumăm”? Să spunem că da, însă nu ştim ce efecte au acele substanţe în contact cu pielea noastră, efecte care apare în timp, nu imediat.

Folosim creme pentru întinerire, care nu fac decât să ne imbătrânească, să ne rideze mai mult. Dacă tot există atât de multe produse naturiste, de ce să nu avem grijă de noi cu ajutorul acestora: ceaiuri din plante, uleiuri, creme făcute pe baza unor compuşi naturali, elixiruri. Sunt o sumedenie de creme care se pot face acasă, fără a cumpăra ceva despre care nu ştim exact ce conţine.

De ce ne machiem noi, femeile? Machiajul si efectele sale 2 Ayurveda, de exemplu, este un sistem tradiţional de medicină care cuprinde şi această ramură a îngrijirii cu produse naturale. Vă recomand şi o carte care oferă o sumedenie de soluţii:

  • un program cosmetic personal;
  • produse pe care le puteti crea singure pentru curatarea pielii si pastrarea stralucirii ei;
  • tratamente ayurvedice revigorante si de intinerire;
  • masaje cu ulei;
  • meditatie, yoga si exercitii respiratorii;
  • un program de redobandire a formei si formule cosmetice pentru week-end

Cartea se numeşte „Ayurveda pentru femei”, autor: Ernst Schrott, Cyntia Lina Bolen.

Dacă într-adevăr vreţi să aveţi grijă de voi, iubiţi-vă şi aveţi grijă de corpul vostru, purtaţi-vă cu tandreţe cu el, nu-l supuneţi unor traume pentru că la un moment dat va ceda. Gândiţi-vă la voi, nu la cei care comercializează produsele cosmetice care fac o grămadă de bani cu ele! Pe ei nu-i interesează sănătatea dumneavostră atât de mult, pe cât îi interesează afacerea în sine, care dealtfel, în momentul actual este o afacere de succes!

Stiati ca…?

„Ştiaţi că…industria cosmetică este considerată o ramură a industriei petrochimice?
Ştiaţi că… în medie, din cauza ingredientelor din produsele de frumuseţe şi de igienă personală un om ajunge să se expună zilnic la 126 de substanţe chimice diferite, dintre care multe sunt dovedite a fi toxice…”?
Răsfoind astăzi înternetul în cautarea „apei vii”, am găsit acest catalog de produse organice, pe care l-am răsfoit şi am descoperit câteva combinaţii interesante: http://www.drogheria.ro/catalog.php. Tot de aici am preluat şi cele două „ştiaţi că…”.

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 10 păreri

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.