Lumânări parfumate de calitate ~ Fă o alegere sănătoasă!

Timp de citire estimat: 12 minute


Nu este un secret faptul că ceea ce mirosim are un efect puternic asupra stării noastre de spirit. Cum astăzi am ales să vorbim despre lumânări, vreau să știi cât de important este să fim mereu atenți la ce lumânări parfumate alegem să aprindem pentru a ne oferi o stare de calm și de relaxare! Dacă tot vrem o lumânare, să o luam să fie pentru suflet, pentru un stil de viață sănătos și nu doar pentru buzunarul nostru!

Cum lumânările decorative sunt cele care oferă instantaneu ambianță oricărei încăperi, cum flacăra și mirosul creează un mediu confortabil și primitor, măcar să alegem din gama de lumânări din ceară naturală de soia, lumânări care sunt făcute din pasiunea unor oameni atenți la sănătatea noastră!

Am cunoscut o familie din Piatra Neamț, care de câțiva ani a lucrat la perfecționarea unor rețete de lumânări parfumate din ceară vegetală de soia și cu fitil din lemn. Este poate cel mai impresionant lucru legat de acest subiect, să vezi cum se prepară aceste creații handamde deosebite. Pot spune că cei de la iNoor au și cunoștințe temeinice, dar fără experiența acumulată, rezultatul nu este același la alți fabricanți. Ei m-au inspirat să vă ajut să cumpărați lumânări parfumate de calitate.

Este posibil să facem o alegere greșită atunci când cumpărăm lumânări parfumate?

Acesta este un subiect foarte controversat și asta pentru că lumânarea parfumată pe care s-ar putea să o alegi poate să facă uneori mai mult rău decât bine. De cele mai multe ori când alegi să cumperi lumânări parfumate ieftine, te alegi cu lumânări convenționale, fabricate cu ingrediente de cea mai slabă calitate, ingrediente discutabile, cum ar fi ceara de parafină, parfumurile sintetice de calitate slabă și uleiurile contrafăcute. În acest caz, ceea ce ajunge la tine în casă sau la birou nu este decât o lumânare ce poate fi toxică.

Nu numai că parfumurile sintetice slab calitative pot provoca grețuri și dureri de cap, dar pot să îți creeze o reală stare de disconfort. Prin 2001, Agenția pentru protecția mediului a lansat chiar și un raport care afirmă că lumânările parfumate făcute cu parafină, uleiuri contaminate, parfum sintetic și fitiluri din plumb, care între timp au fost interzise, sunt surse importante de poluare al aerului de interior.

Din acest motiv, este important să știi ce trebuie să alegi pentru a avea o experiență cât mai plăcută, sănătoasă și transformațională! Cum parfumul lumânărilor are un puternic efect de aromaterapie, trebuie să poți să simți ceea ce ți se potrivește sau măcar să știi ce cauți!

Ce ar trebui să știi atunci când alegi o lumânare parfumată?

Dacă vrei ceva natural, trebuie să știi că printre cele mai bune sunt acele lumânări parfumate handmade. Faptul că nu sunt făcute industrial spune foarte multe despre produse. În plus, caută-i de fiecare dată pe cei care oferă transparență, calitate, sustenabilitate și durabilitate.

Uneori nu este posibil să simți ceea ce iți spune nasul, așa că în acest caz trebuie să verifici eticheta, trebuie să afli care sunt cele 3 ingrediente de bază. Daca nu ai acces la etichetă, întreabă direct despre parfumul folosit, despre ceară și fitil.

Ceara folosită pentru lumânări parfumate

Este clar că nu toate lumânările parfumate sunt făcute la fel. Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este ceara folosită. De obicei, lumânările sunt făcute din ceară de parafină, care este făcută din ulei de petrol și care poate avea efecte secundare dăunătoare atunci când este arsă sau topită. Deși parafina este foarte accesibilă și ușor de utilizat, nu este foarte ecologică și emană destul de mult fum care se poate depune pe pereți. În plus, s-a concluzionat că vaporii de parafină pot provoca efecte secundare asupra ochilor și a sistemului respirator.

Alternativ, ceara de soia este o alegere foarte bună pentru sănătate și este și ecologică. Lumânările de ceară de soia ard încet, produc mai puțin fum și iți permit să te bucuri de parfumul lumânării mai mult timp. Deoarece ceara de soia arde atât de curat, mirosurile sunt mai puternice și mai pure.

Ceara de soia nu eliberează toxine în aer, în timp ce despre parafină se știe că elimină 11 toxine, dintre care două sunt cancerigene, în aer. Acest aspect trebuie reținut, mai ales dacă iți pasă de sănătatea ta, a copiilor, a tuturor membrilor familiei și a prietenilor. În plus, ceara de soia este produsă din boabe de soia, o resursă regenerabilă, ceea ce o face și ecologică. Așa că data viitoare, alege o lumânare sănătoasă!

Atentie! Exista lumanari parfumate care sunt facute din amestec de ceara si adesea apare doar ingredientul principal. De exemplu, o lumanare din amestec de soia este de obicei un amestec de soia si parafina. Cauta sa cumperi lumanari din ceara de soia 100%, cum sunt si lumanarile iNoor.

Fitilul pentru lumânările parfumate făcute în casă

Tipul de fitil folosit într-o lumânare parfumată poate afecta cât de uniform arde aceasta, cât de repede și cât de mult fum scoate.

Lumânările de cea mai bună calitate vor avea un fitil de bumbac sau de lemn cu dimensiunea și construcția potrivită pentru lumânare. Poți să spui că lumânarea aleasă de tine are un fitil bun dacă arde curat, uniform și creează un bazin de ceară lichidă pe toată suprafață lumânării în decurs de 2 până la 4 ore de ardere.

Parfumul din lumânările de ceară handmade

Cât de bine miroase o lumânare, asta ține de gusturile fiecăruia, este o chestiune cât se poate de personală. Cu toate acestea, există anumite lucruri pe care producătorii de lumânări naturale parfumate le pot face pentru a se asigura că obțin cea mai bună versiune a parfumului creat sau folosit.

Există multe concepții greșite despre parfum și despre uleiurile – atât sintetice, cât și naturale – care le compun. Ce trebuie să știm în primul rand, totul în aceasta lume este substanță chimică. De la alimentele pe care le consumăm până la aerul pe care îl respiram, nimic nu este fară substanțe chimice. Când auzim cuvântul “chimic”, apare tendința de a ne gândi instant la “toxic”, însă toxicitatea este o chestiune legată de doză. Atât uleiurile naturale, cât și cele sintetice pot fi toxice – în anumite doze. Singura problemă care apare atunci când vine vorba de lumânări parfumate, este aceea a calității uleiurilor folosite.

Aproape toate companiile de lumânări de lux folosesc o combinație de uleiuri parfumate naturale și sintetice. Acest lucru oferă profunzime și complexitate parfumurilor, dar și extinde gama de materii prime disponibile pentru producătorii de lumânări parfumate. Cu toate acestea, nasul vă fi cel care iți va spune care este calitatea parfumurilor folosite.

Recomandăm iNoor, lumânări parfumate artizanale de cea mai înaltă calitate

Dacă ești în căutare de lumânări parfumate naturale, să știi că am găsit și soluția! Am găsit pentru tine unele dintre cele mai bune lumânări parfumate handmade, din ceară naturală de soia, cu fitil de bumbac sau din lemn și aromate cu parfumuri fragrance, ce au la baza uleiuri esențiale rare și de cea mai înaltă puritate! iNoor, o mică afacere de familie din Piatra Neamț, un mic producător care face acest lucru din pură pasiune, dar aspirațiile sunt mari! Când alegi să faci lucrurile din pasiune, poate doar să iasă ceva minunat! Aceasta este dovada unui produs de succes:

Comandă aceste lumânări parfumate marca iNoor,
cu arome unice, cu design luxuriant și recipiente reutilizabile,
de pe magazinul online iNoor.ro

Mi-a placut extraordinar de mult cu câtă pasiune vorbește familia iNoor despre întreg procesul de pregătire a lumânărilor parfumate artizanale! Primul pas pentru a face lumânări parfumate de calitate este alegerea celor mai bune ingrediente care sunt certificate ca produse biologice, egologice, ingrediente achiziționate de la producători străini. Vasele termorezistente alese nu sunt doar super elegante și făcute cu mare atenție la detalii, ci sunt gândite și pentru siguranța celor care folosesc lumânări parfumate de calitate! Neaparat trebuie să menționez că la majoritatea lumânărilor se folosește un fitil de lemn, produs patentat care trosnește ușor când arde! O minunăție!

Alege cadoul perfect din colecția de lumânări parfumate de lux iNoor, pentru a-ți bucura sufletul, pentru a oferi o bucurie familiei și prietenilor, pentru a contribui la bunăstarea comunității locale! Vei putea să observi atenția la detalii și vei putea să simți energia cu care s-a lucrat ore întregi la aceste lumânări decorative unice pentru a se obține cea mai înaltă calitate!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *