Cand ma trezesc la 8, la tine e deja 9! Viata la tara!

Ma trezesc dimineata nu prea devreme, pe la 8 sa zicem, chiar daca la tine e deja ora 9. Spun asta pentru ca ceasul din dormitorul nostru este fixat pe ora veche, aceasta este ora dupa care ne ducem noi viata la tara. Suntem lipsiti de existenta unui program batut in cuie, lipsiti de stresul unui loc de munca. E extraordinar sa te trezesti atunci cand organismul este pe deplin odihnit. Nu e nevoie sa auzi vreo alarma in fundal care te cheama strident catre o rutina de cele mai multe ori extenuanta.

Ce inseamna viata la tara!

Beau un pahar cu apa dupa care merg sa dau drumul la gainute si le dau apa si mancare – putin grau si porumb. Aceasta este prioritatea diminetii, sa le las libere pe ele si apoi mai vedem. De cele mai multe ori urmeaza prepararea unui smoothie care uneori necesita destul de multa miscare prin gradina pentru colectarea unor ingrediente necesare (fructe, legume, plante aromatice).

Cum e vara, cald si frumos, urmeaza mai apoi o ora – doua de plaja! Iubesc soarele si ador sa simt caldura lui cum imi patrunde in tot corpul – in oase, in piele, in fiecare celula. Simt cum sub razele lui infierbantate si jucause, pielea-mi intinereste si prind forta pentru a ma aventura in orele ce urmeaza. Un dus lejer revigorant cu apa de ploaie incalzita tot de maestrul soare, si gata, trecem la diverse treburi din gospodarie.

Incepe miscarea – du-te-vino prin gradina, prepararea si servirea pranzului, spalarea vaselor si iarasi prin gradina. Mai scot o buruiana, mai dau cu sapa pe ici-pe colo, mai culeg castravetii si dovlecii ca sunt in sezon, mai udatul de seara si uite ca trece ziua fara ca macar sa imi dau seama cum zboara orele pe langa mine. Ce-i drept, nici nu am cum sa-mi dau seama pentru ca sunt inconjurata de natura si pasarelele-mi canta si cel mai adesea am si un pisic nastrusnic ce imi tine companie. Mai fac si pauze, nu te gandi ca toata ziua trebaluiesc ca o albinuta – mai e nevoie si de repaus, pentru asta este perfect hamacul din spatele casei, potrivit pentru orice ocazie.

Programul de seara

Apoi urmeaza cina dupa care activez de zor la tastatura laptopului. Mai activez si printre timp, insa cate putin ca parca nu pot sta locului prea mult.

Urmeaza apoi un film si suntem gata de culcare, nu ca ar fi obligatoriu, dar s-ar putea sa fim destul de obositi! Sa nu uit, intre timp am inchis si gainile si am hranit si pisicii.

Activitatile la tara sunt multe si diverse, dar le fac cu drag pentru ca sunt parte din viata mea si nu ma obliga nimeni la un program fara modificari de peisaj. Aici sunt libera, sunt propriul meu stapan! Viata la tara este pentru noi ceea ce isi doreste Randi in piesa lui de Visator si multi altii care se regasesc: “Hai spune-mi tu cum ar fi…Să sari când vrei peste o zi de muncă? Să ai puțin însă puținul să-ți ajungă?! “

Noi traim asta in fiecare zi si tot suntem visatori! Visam la cum ar fi viata daca am trai intr-o societate mai sanatoasa cu principii puternice care nu se lasa asa de usor manipulata. Visam la multe…

Aici la tara, miscarea e la ordinea zilei, insa sunt sigura ca si tu faci la fel de multa miscare ca si mine, doar ca in alte conditii.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

4 răspunsuri la „Cand ma trezesc la 8, la tine e deja 9! Viata la tara!”

  1. viaţa la ţară este viitorul celor care mai vor cât de cât libertate.https://www.youtube.com/watch?v=BAxgpyBlIeA

    1. Asa cred si eu, viata la tara are mult mai multe de oferit in comparatie cu viata de la oras. Libertatea este doar unul dintre beneficii, insa nu toti sunt facuti pentru aceasta viata care este din punctul meu de vedere mult mai simpla. Lucrurile marunte care se intampla in fiecare zi sunt adevaratele picanterii ale vieti, iar cele mai multe dintre acestea nu mai exista sau nu pot fi obervate in mediul urban. Putini sunt cei care mai au timp sa se bucure de un rasarit sau apus de soare, ori noi cel putin de apus ne bucuram in fiecare seara (rasaritul e mult prea matinal pentru noi).

      Viata la tara este minunata daca stii sa o apreciezi cu tot ceea ce are ea de oferit!

  2. Ce bine ar fi daca viata la tara reala ar fi la fel de superba cum e “pictata” de tine in randurile de mai sus! 😉

    1. Ceea ce am pictat in articolul de mai sus este viata noastra cat se poate de reala. Nu este o pictura abstracta, este pe cat se poate de real. Iti dai seama ca nu se poate reda intregul peisaj, acestea sunt doar aspecte. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *