Plosnita vindecă bolile de ochi şi de inimă

Plosnita – sub această denumire este cunoscută o insectă care trăiește atât în natură, cât și în casă și îi chinuie pe oameni.

Ce trebuie sa stim despre plosnita de pat

  • Plosnita poate trăi oriunde. Când majoritatea oamenilor se gandesc la aceasta insecta, ea aceasta este adesea asociata cu hoteluri. Adevărul este ca plosnita poate prospera în case cu o singura familie, apartamente, spitale, camere de cămin, clădiri de birouri, școli, autobuze, trenuri, cinematografe, magazine sau oriunde sunt oamenii.
  • Plosnita nu este doar un locuitor al orașului. Contrar credintei populare, plosnitele nu sunt doar în orașele mari sau țări din lumea a treia. Acestea se găsesc în toate tarile.
  • Plosnita este rezistenta. Acesti dăunători pot trăi timp de mai multe luni, fără o masa de sange. Aceasta înseamnă că pot persista în mobilier, saci și valize pentru o lungă perioadă de timp până când acestea sunt aproape de o gazdă umană din nou. În plus, plosnita de pat poate supraviețui la temperaturi foarte scazute.
  • Este inteligenta.
  • Este metodica.
  • Plosnita ar putea fi folosita în anestezie.

Mituri si legende

O etiologie spune că nașterea acestei insecte, plosnita, este în legătură cu Sf. Petru. Acesta a vizitat odată un alt apostol, care tocmai primise un coș plin cu pere. Oaspetele, căruia îi plăceau tare mult perele, le alese pe cele mai frumoase, pentru a le mânca. Nu reușea pentru că fiecare pară pe care dădea să o ducă la gură, se prefăcea într-o insectă urâtă, respingătoare și urât mirositoare, plosnita. Ca urmare sfântul aruncă toate perele. Ele se preschimbaseră în insecte și acestea se răspândiseră pe tot pământul.plosnita

Apariția ploșnițelor în casă este atribuită mai multor factori: ele intră în casă pentru că aceasta a fost lipită cu lut într-o luni, miercuri sau vineri, pe lună nouă, sau ajung în casă odată cu un anume lemn de foc de proastă calitate.

Încercările de a alunga din casă plosnita sunt în parte de natură magică: plosnitele sunt scoase din casă cu ajutorul unor descântece, rostite în special de bărbați sau femei goale pe lună nouă, în parte sunt însă de natură rațională: afumarea cu ierburi, uleiuri de plante, gunoi de vite etc. Pare ciudat faptul că ploșnițele sunt utilizate la vindecarea bolilor de ochi și de inimă, uneori această metodă de tratament fiind însoțită de descântec.


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 3 Pareri

  1. stirbei alexandru stirbei alexandru
  2. delia delia

Spune parerea ta!

 

Sus