Plosnita vindecă bolile de ochi şi de inimă


plosnita
0
0

Plosnita – sub această denumire este cunoscută o insectă care trăiește atât în natură, cât și în casă și îi chinuie pe oameni.

Ce trebuie sa stim despre plosnita de pat

 • Plosnita poate trăi oriunde. Când majoritatea oamenilor se gandesc la aceasta insecta, ea aceasta este adesea asociata cu hoteluri. Adevărul este ca plosnita poate prospera în case cu o singura familie, apartamente, spitale, camere de cămin, clădiri de birouri, școli, autobuze, trenuri, cinematografe, magazine sau oriunde sunt oamenii.
 • Plosnita nu este doar un locuitor al orașului. Contrar credintei populare, plosnitele nu sunt doar în orașele mari sau țări din lumea a treia. Acestea se găsesc în toate tarile.
 • Plosnita este rezistenta. Acesti dăunători pot trăi timp de mai multe luni, fără o masa de sange. Aceasta înseamnă că pot persista în mobilier, saci și valize pentru o lungă perioadă de timp până când acestea sunt aproape de o gazdă umană din nou. În plus, plosnita de pat poate supraviețui la temperaturi foarte scazute.
 • Este inteligenta.
 • Este metodica.
 • Plosnita ar putea fi folosita în anestezie.

Mituri si legende

O etiologie spune că nașterea acestei insecte, plosnita, este în legătură cu Sf. Petru. Acesta a vizitat odată un alt apostol, care tocmai primise un coș plin cu pere. Oaspetele, căruia îi plăceau tare mult perele, le alese pe cele mai frumoase, pentru a le mânca. Nu reușea pentru că fiecare pară pe care dădea să o ducă la gură, se prefăcea într-o insectă urâtă, respingătoare și urât mirositoare, plosnita. Ca urmare sfântul aruncă toate perele. Ele se preschimbaseră în insecte și acestea se răspândiseră pe tot pământul.plosnita

Apariția ploșnițelor în casă este atribuită mai multor factori: ele intră în casă pentru că aceasta a fost lipită cu lut într-o luni, miercuri sau vineri, pe lună nouă, sau ajung în casă odată cu un anume lemn de foc de proastă calitate.

Încercările de a alunga din casă plosnita sunt în parte de natură magică: plosnitele sunt scoase din casă cu ajutorul unor descântece, rostite în special de bărbați sau femei goale pe lună nouă, în parte sunt însă de natură rațională: afumarea cu ierburi, uleiuri de plante, gunoi de vite etc. Pare ciudat faptul că ploșnițele sunt utilizate la vindecarea bolilor de ochi și de inimă, uneori această metodă de tratament fiind însoțită de descântec.

Etichete: #Legende, #Mituri, #Pentru femei, #Perele, #Plante medicinale, #Tratamente naturiste

Despre autor

3 comentarii la „Plosnita vindecă bolile de ochi şi de inimă”

 1. Avatar of stirbei alexandru
  stirbei alexandru

  Cum scap de aceste insecte?? Inafara de “femei goale” , ” luna plina” si “descantece”! Vreau sa spun, ceva rational care sa aiba rezultate!

  1. Buna seara.

   Am rascolit putin internetul extern si am gasit cateva idei despre cum sa scapi de ploșnițe în mod natural, să zic așa.

   Ar fi câțiva pași care trebuie parcurși:

   • curatenie generala in camerele afectate
   • încearcă să găsești locurile în care și-au făcut cuiburile și efectiv să le distrugi
   • dacă este cazul, acoperă găurile din pereți unde se pot ascunde
   • spală lenjeriile de pat si articolele vestimentare prezente în camera, la temperaturi ridicate
   • curata totul foarte bine cu un aspirator, dupa care e indicat sa folosești un aspirator cu aburi – sa fii atent sa treci prin toate locurile in asa fel incat sa stii sigur ca nu mai au unde sa se ascunda si sa fie distruse si ouăle
   • Pentru a fii sigur, poți folosi niste pamant de diatomee (se poate găsi sub numele de kieselgur, pământ de diatomee, pămânțel,diatomit sau diatomita – pulbere utilizata si in constructii) sau poti folosi un insecticidnon toxic.

   Nu stiu daca stii engleza, insa ai in cele ce urmeaza un link catre un articol foarte bun, legat de cum sa scapi de plosnite – e cu multe imagini care sper sa te ajute: https://www.wikihow.com/Get-Rid-of-Bed-Bugs
   Daca nu intelegi ceva, te rog sa ma intrebi!

   Poate te ajută și acest articol

   https://jorjette.ro/pesticide-naturale-preparate-acasa/

   Prima data cand m-ai intrebat cum poti sa scapi de plosnite, m-am gandit ca ai putea sa folosesti uleiul de neem. Gasesti mai multe detalii in articol.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *