Iepurele animal vesel mai puternic decât un bou

Timp de citire estimat: 2 minute


iepurele

Iepurele are un excelent simt al mirosului, auzului si vazului. Are o viziune panoramica de aproximativ 360 de grade, permitandu-i sa detecteze pradatorii in toate directiile. Iepurele poate vedea totul in spatele lui si are doar un singur punct mort – in fata nasului sau.

Iepurele are membrele posteriore extrem de puternice, care ii permit sa sara distante mari. El poate sari pana la 1 m inaltime si 3 m lungime.

Iepurii sunt animale teritoriale care traiesc in grupuri sociale slab dezvoltate. Ei traiesc in vizuine subterane ce cuprind unele serii complicate de tuneluri subterane cu diferite intrari si iesiri.

Atunci cand un iepure se bucura, alearga, sar in aer, se rasucesc si isi scutura picioarele.

Iepurele este un animal afectuos care se bucura de compania altor iepuri. Desi in general este foarte linistit si tacut, el comunica vocal, folosind diferite tipuri de vocalizare pentru a comunica mesaje diferite. El sta in doua picioare – cele din spate – pentru a vedea pradatorii, dar si pentru a-i alerta pe ceilalti iepuri de prezenta acestora.

iepurele

Desi se crede ca a creste iepuri este destul de simplu, nu este chiar asa. Iepurele nu poate fi crescut de unul singur, ci in pereche sau in grup. Are nevoie de afectiune si de un mediu care sa-l faca sa fie fericit, altfel, devine agresiv ca urmare a stresului. In libertate, iepurele isi ocupa foarte bine timpul, asa ca are nevoie de un loc unde sa faca sapaturi si alte lucruri pentru a nu se plictisi. De asemenea, are nevoie de o alimentatie echilibrata.

Iepurele – mituri si legende la romani

Vederea unui iepure poate anunța nenorocire sau moarte. Dacă omul îl urmează, el îl conduce la moarte. E temut și pentru că diavolul se poate preface în iepure. Cel mai temut este iepurele șchiop, căci puterea lui o depășește pe cea a unui bou.

La începutul lumii, iepurele ceru dreptul de a se hrăni cu oameni, dar a fost pedepsit să fie mâncat de aceștia. Părți ale corpului lui fac ca oamenii sterili să poată procrea, ele servesc ca leac pentru diverse boli sau sunt folosite în vrăjitorie.

Iepurele servește și ca ascunzătoare: sufletul uriașului se găsește într-un porc mistreț, în care se află un iepure, în iepure o pasăre, iar în ea un ou, care, dacă e găsit și spart de fruntea uriașului, produce moartea instantanee a acestuia. Și înălțimea unui călușar, măsurată cu un șiret, e ascunsă înttr-o piele de iepure deoarece reprezintă energia lui vitală.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „Iepurele animal vesel mai puternic decât un bou”

  1. Avatar Eu_pseudonim
    Eu_pseudonim

    Imi dadusem seama, si mie mi-a spus odata cineva o poveste despre o viespe..ATAT DE INTERESANTA…Il intrebasem de ce are la id-ul de messenger viespe_ucigasa…Si mi-a explicat, dar am uitat. O sa-l intreb daca vrea sa mi-o mai zica inca o data.

  2. Avatar Eu_pseudonim
    Eu_pseudonim

    Ce scop au toate simbolurile astea? Ca eu nu cred in asa ceva…:D

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Nici nu trebuie să crezi, este vorba doar de Gândirea Magico- Religioasă la români – un dicţionar al lui Ion Taloş din care am selectat anumite simboluri. Pe unii îi interesează şi chiar mie mi-a făcut plăcere să le citesc. Din unele am aflat nişte informaţii chiar utile, pe care mulţi oameni le-au uitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *