Postul negru sau postul cu apa – un tratament al tuturor bolilor

Postul cu apă este o terapie transformațională pentru corpul fizic, pentru minte și pentru spirit! În timpul postului cu apă ne dăm voie să experimentăm trăiri profunde! Corpul fizic nu mai primește hrană, deci are timp pentru curățare, vindecare și regenerare. Mintea în tot acest timp are și ea timp de o curățare destul de profundă, căci ăn perioada postului ies la suprafață frici, frustrări, preconcepții cu care am trăit ani de zile, furie, rușine, ies la iveală tot felul de stări pentru a fi gestionate.

Postul negru cu apa sau postul de vindecare cu apa

Deoarece corpul se curăță, mintea se curăță și ea căci toate aceste emoții duceau la îmbolnăvirea corpului fizic, și cum corpul fizic se vindecă, ele nu își mai au rostul! Și în tot acest timp spiritul se bucură și se înalță căci simte cum ne trezim, simte cum începe să ne pese cu adevărat de cine suntem noi! Și e atât de înățător!

Postul cu apă este o terapie excepțională care, din punctul meu de vedere, poate vindeca orice afecțiune! Cu toate acestea, postul cu apă nu poate fi ținut la fel de toată lumea! Din acest motiv, fiecare persoană trebuie să fie maxim de conștientă în momentul în care începe un post cu apă de tot ceea ce se poate întâmpla într-un post cu apă, de tot ce ar trebui să facă sau să nu facă în această perioadă și nu în ultimul rând, să fie conștienți de limitele personale!

Un post cu apă poate să fie de o zi, de 2, 3, 4, 7, 14, 21, 35, 40, 42, 50 sau chiar 60 de zile, oricâte zile, în funcție de cât de mult își asumă fiecare persoană. Și da, postul este o decizie asumată, o decizie ce ne aparține în totalitate și despre care știm de ce o luăm.

Chiar dacă în timpul unui post cu apă alegem să fim susținuți de medici, de persoane cu experiență în acest domeniul sau chiar de ființe dragi, consider că este decizia fiecăruia dintre noi până unde merge cu un astfel de proces intens de transformare. Iar cei care au nevoie de schimbare, ajung să simtă cu toată ființa chemarea sufletului către ceea ce sunt cu adevărat și ieșirea din iluzie.

Încă din cele mai vechi timpuri se cunosc efectele terapeutice ale postului cu apa – efecte de curăţare atât la nivelul corpului fizic, cât şi la nivel de corp energetic, spiritual. Postul cu apa sau postul de vindecare este mai complex decât pare, însemnând nu doar eliminarea mâncării, ci şi a poftelor, a dorinţelor generate de mintea noastră şi de dependenţele pe care ni le-am creat de-a lungul vieţii.

Recent am citit o carte pe care v-o recomand cu drag tuturor, despre o alimentaţie sănătosă. In aceasta carte am descoperit câteva informaţii esenţiale despre postul cu apa, informaţii ce îmi lipseau. Cartea se numeşte “Hrana Vie” de Ernest Gunther. Iată ce scrie în această carte despre postul cu apa:

postul negru un plus de sanatate si tinerete

Etapele postului cu apă

Postul cu apa este modul de vindecare cel mai vechi şi mai natural care există. Dacă un animal se îmbolnăveste, el NU mănâncă. Cine are febră automat tine post cu apa. Înlătură mai repede cauza bolii decât hrana crudă. Prin postul cu apa se pot evita chiar operatii. Cel mai renumit medic al tuturor timpurilor, Hypocrate, spunea: “Cu cât hrăniti mai mult un bolnav, cu atât mai mult îi dăunati.

In timpul postului cu apa există o singură etapă periculoasă care trebuie cunoscută şi anume: hrana prea multă după un post îndelungat. Acest lucru poate însemna moartea. De aceea mai întâi , după ce se termină perioada de post cu apa, se va consuma doar hrană lichidă, care cu timpul primeste o consistentă tot mai mare. Timpul după care se poate mânca din nou obisnuit trebuie să fie la fel de lung ca şi postul cu apa. Cine respectă această prescriptie nu trebuie să se teamă de nimic, se va vindeca dacă respectă întocmai această procedură.

Postul negru cu apa şi timpul până la reluarea mâncării obisnuite sunt suficient de lungi. Mâncatul corect după postul cu apa este hotărâtor pentru vindecare. De ajutor au nevoie numai acei care sunt lipsiti de vointă, lucru frecvent mai ales la oamenii bătrâni şi cei grav bolnavi.

Eu am descoperit o metodă gratie căreia postul cu apa este mult mai usor efectuat şi cu care se pot obtine rezultate mai bune. Este vorba de postul cu apa de legume în locul apei obisnuite. Se bea câte un pahar la fiecare jumătate de oră, putin încălzit. Pentru prepararea apei de legume se vor utiliza şi plante medicinale, cu precădere acelea recomandate pentru boala respectivă. Amănunte găsiti în cărtile cu plante medicinale şi în cartea de fată.

Apa alcalină și apa de legume în timpul postului

Această apă de legume să nu contină prea multe calorii, adică legumele nu vor fi tăiate prea mărunt pentru ca apa să preia cât mai putine proteine. Dacă se posteste în acest fel, senzatia de foame dispare după a treia zi de post. Această apă are anumite avantaje.

Spre deosebire de postul cu apa normal în acest caz eforturile mici sunt suportate fără a avea ameteli sau a vedea negru în fata ochilor. In cazul în care nervii nu sunt prea slăbiti se poate lucra dacă nu este vorba de o muncă grea. Se doarme mult mai bine decât în cazul postului cu apa normală. Scaunul dispare mai ales atunci când şi lichidul este putin acrit, iar clismele nu sunt necesare.

In loc de apă de legume se poate folosi la această cură şi apa de tărâte. Dacă foamea nu dispare, această apă trebuie mult diluată. Postul cu apa este indicat pentru orice boală. Se va evita insa postul cu apa în cazul unei boli de cancer sau de nervi.

Există cazuri limită pe care nici un specialist nu le poate indica. Aceasta înseamnă: Incercarea moarte n-are. Nu se poate întâmpla nimic periculos. Dacă după a 4-a zi foamea nu dispare, dacă din cauza insomniilor noptile devin insuportabile, dacă inima este prea agitată atunci recomand fie o abtinere partială de la mâncare, fie întreruperea postului, fie 2 zile post – 2 zile mâncare. Se recomandă şi o cură numai din sucuri de legume.

Postul cu apa este mai comod atunci cand se consuma doar apa simpla pentru că senzatia de foame dispare în întregime.

Filtrele pentru apă alcalină și antioxidantă

Te intrebi ce fel de apa sa bei in timpul postului? Personal, in timpul postului recomand consumul de apa alcalina. In timpul postului cu apa eu am baut apa de fantana. Ulterior am aflat ca aceasta avea un pH potrivit pentru consum. Totusi, in timpul postului am putut sa observ ca nu pot sa beau orice tip de apa. Am incercat sa consum alte tipuri de apa si simteam uneori un gust neplacut sau chiar ciudat.

In timpul unui post scurt am ajuns la o conferinta la Bucuresti, o conferinta despre postul cu apa, unde am avut sansa sa incerc pentru prima data filtrul de apa – produs romanesc – Finaqua. Acum pot sa afirm cu toata sinceritatea ca a fost cea mai baubila apa. Intr-un timp de cateva ore am consumat aceasta apa de calitate si m-am bucurat la maxim de calitatile sale antioxidante.

Dupa aceasta experienta, pot sa recomand cu cea mai mare incredere filtrul de apa Finaqua Uno, Filtrul de apa Finaqua Duo. Acesta din urma ofera posibilitatea de a avea la tine acasa pe langa apa alcalina si antioxidanta, apa cu pH ridicat de 9,4 sau cu neutru. Descoperă si filtrul de dus Skino pentru asigura sănătatea pielii si întregului organism caci acesta absoarbe prin piele mai mult decât ne putem imagina.

Filtrul de apa iti va face viata mai usoara, va oferi corpului cea mai buna apa, deci vei avea o experienta sanatoasa la tine acasa, mai ales in aceste vremuri in care sanatatea este atat de importanta. Stiu ca este posibil sa crezi ca nu iti permiti un astfel de filtru, insa sanatatea ta merita chiar si mai mult decat atat! Pune pret pe sanatatea ta si pe tot ceea ce vine spre tine pentru a te ajuta in acest sens!

Apa alcalină cu filtru de apă
Finaqua

Filtrul de apă de la Finaqua este un dispozitiv de filtrare a apei care poate fi instalat sub chiuveta de bucătărie sau în linia principală de aprovizionare cu apă a casei. Acesta utilizează mai multe etape de filtrare pentru a elimina impuritățile și contaminanții din apa potabilă, precum clorul, sedimentele, metalele grele, pesticidele și alte substanțe chimice. Finaqua oferă o gamă variată de filtre de apă, precum și accesorii și kit-uri de instalare pentru a satisface nevoile diferitelor gospodării. Filtrele de apă de la Finaqua sunt proiectate să ofere o sursă de apă potabilă sigură, curată și de calitate în orice moment.

Finaqua uno

Finaqua UNO

1 flux de apă – 4 stadii de filtrare

 • apă alcalină prin creșterea pH-ului cu 2.5 puncte
 • îmbogățită cu minerale
 • antioxidantă, cu un ORP de -600 mV
 • microstructurată
 • apă ionizată natural

100 Lei
REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești 100 de lei reducere!

Finaqua skino

Finaqua SKINO

Are o durată de viață de 30.000 de litri

 • fără clor și metale grele
 • fără sedimente
 • fără bacterii și pesticide
 • Fără miros de amoniac și sulf
 • hidratează celulele, te revigorează și energizează

50 Lei
REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești 50 de lei reducere!

Finaqua duo

Finaqua DUO

2 fluxuri de apă – 6 stadii de filtrare

 • apă alcalină
 • antioxidantă
 • microstructurată
 • apă cu pH neutru pentru
  sugari/bebeluși sau persoane care
  urmează tratamente

150 Lei
REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești 150 de lei reducere!

Cât timp să se tină postul cu apă?

Cunosc un caz grav de îmbolnăvire a măduvei coloanei vertebrale. Fără nici o sperantă din partea medicilor, bolnavul se deplasa doar în scaunul cu rotile; dar literatura corespunzătoare a trezit în el credinta în puterea de vindecare a postului negru. El a tinut mai multe posturi şi de fiecare dată era tot mai lung, cred că ajunsese până la 40 de zile, dar nu i-a ajutat prea mult.

El stia că omul poate trăi 100 de zile fără mâncare şi că perioada de 60 de zile este maximă pentru postul cu apa. Deci s-a hotărât să o facă. Nu avea timp de pierdut, iar timp avea. S-a constatat că se posteste cu atât mai usor cu cât s-a postit mai des. Când au trecut cele 60 de zile nu a constatat vreo îmbunătătire substantială a stării sale, dar în următoarele 60 de zile când începea să se obisnuiască cu mâncarea, minunea s-a produs.

De atunci omul s-a simţit dator să tină peste tot conferinte despre efectele postului negru. Astfel am ajuns şi eu să îl cunosc. Atunci avea vreo 60 de ani, avea o tinută sigură şi dreaptă ca unul de 20 de ani. Cazul lui a fost o minune iesită din comun fiindcă se spune că nervii distrusi nu se pot regenera. Vedem aici ce se poate face cu o vointă de fier. Recunoastem din acest exemplu că timpul după un post cu apa este la fel de important ca şi cel al postului de vindecare.

Abia acum după lunga perioadă de odihnă a organelor începe regenerarea propriu-zisă. Glandele şi întregul corp parcă au renăscut. La un post atât de lung unele organe se contractă, la fel şi stomacul, de aceea prima hrană va fi numai sub formă lichidă şi anume sucuri de legume şi fructe diluate. Abia treptat avem voie să trecem la lapte şi hrana consistentă care trebuie bine mestecată. De îndată ce postul cu apa se întrerupe, apare din nou foamea. Să stăpânesti această foame în perioada de reobisnuintă a stomacului este cel mai greu lucru; dar răbdarea este cu atât mai mult răsplătită.”

La ce trebuie să fii atent în timpul postului cu apă

Postul negru sau postul cu apa însusi este relativ usor, dar persoanele corpolente au la început unele greutăti. Cine crede cu adevărat în vindecare, aceluia nu-i va lipsi nici vointa de fier. Deja după prima săptămână de post te simţi atât de usor încât ai vrea să escaladezi muntii.

Tocmai acum trebuie să fii atent pentru a nu depune brusc eforturi, de exemplu să urci în fugă o scară. Atunci ti se va face negru în fata ochilor şi ametesti. Chiar şi când te scoli de pe un scaun pot apărea aceste simptome dar într-o măsură mai mică. Nu trebuie să ne speriem, fiecare trece prin asta şi este foarte normal. Motivul nu se află în lipsa de hrană, căci există în organism suficiente rezerve. El trebuie căutat în substanta toxică care acum se descompune şi ajunge în sânge de unde este eliminată.”

Clisma în perioada postului cu apă

Unii medici recomandă clisma zilnică în prima săptămână de post cu apa. In cazul bolilor intestinale, clismele sunt necesare pe perioada postului cu apa. Fiecare să-si găsească singur calea. Cu apa acrită din legume, moare, se poate şi fără clismă. Unii folosesc ulei de parafină care trece nedigerat prin intestin.

Clisma se recomanda chiar si pe intreg parcursul postului, in special in postul cu apa de lunga durata, pentru a grabi eliminarea toxinelor si a preveni absorbtia acestora. Mi-am dat seama ca daca as fi facut mai multe clisme, as fi eliminat mult mai usor reziduuri si as fi diminuat gustul si mirosurile neplacute.

Ce boli vindecă postul cu apă

Urmărește acest video pentru a afla ce boli vindecă postul cu apă și cazuri de persoane care s-au vindecat cu postul cu apă!

Alte informatii utile despre postul cu apă

Celui ce ezită sa tina postul cu apa, vreau să-i dau curajul necesar, chiar dacă prima oară este vorba doar de câteva zile. La următoarele incercari de post cu apa se poate dubla durata. Dacă la începutul postului cu apa apar greutăti, culcati-vă. Asa se procedează şi în spitalele unde se posteste.

Multi, mai ales cei bolnavi de intestin şi stomac, au ales postul cu apa mai îndelungat pentru a trece apoi la alimentaţia cu crudităti. Dar şi fumătorilor, alcoolicilor şi cafegiilor li se recomandă această cale. Depunerile de grăsime, tot felul de boli se pot înlătura în acest fel. Dacă succesul nu este pe deplin satisfăcător, să se înceapă după un timp un post mai lung.

Când postesti nu o spune nimănui, cel mult celor apropiati. De obicei acestia au cea mai putină întelegere şi te obosesc cu teama lor. Este necesar ca şi ei să stie ce înseamnă postul cu apa şi să se convingă cât de importantă şi nepericuloasă este. Cel mai bine este să te asociezi cu cineva sau când întreaga familie posteste. Când oamenii mor de foame, nu este vorba de foamea propriu-zisă, ci frica de ea, frica care-i conduce la consumul de hrană intrată în putrefactie (carne), datorită căreia se intoxică şi mor.

Un exemplu ne arată cum două femei în timpul unei cure de slăbire s-au hrănit numai cu carne, îmbolnăvindu-se de o boală de sânge care a fost şi cauza decesului lor. Dacă ar fi fost vorba numai de salată sau ar fi postit, acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

Atât făina albă cât şi carnea reprezintă o alimentatie unilaterală care răpeste corpului substante importante. Adeseori putinul care se găseste de mâncare se fierbe şi astfel se devalorizează. Câte o problemă mai gravă apare din cauză că nu se cunosc regulile postului cu apa, mâncând prea mult după o foame îndelungată. Cine este istet exersează încă din tinerete în practicarea postului negru şi mâncarea cruditătilor.

“Hrana Vie” de Ernest Gunther

Aceste lucruri le-am citit eu despre postul cu apa şi datorită acestor informaţii am ajuns să nu-mi fie frică de această idee. Cred că o să şi încerc în viitorul apropiat, am început însă cu perioade de scurtă durată pentru a-mi obişnui organismul. Dacă voi reuşi in aceasta viata să ţin un post de 40 de zile, o să revin cu mai multe informaţii legate de propria experienţă şi de schimbările ce cu siguranţă nu vor întârzia să apară.

Dacă sunteţi bolnavi şi simţiţi că nu mai aveţi nici o soluţie, încercaţi acest post pentru a elimina toxinele din organism şi pentru a vă vindeca. Nu spune nimeni că este uşor, însă nici imposibil.

Pentru cei curajoşi, vă aştept să reveniţi cu propriile experienţe şi  informaţii despre postul cu apa! Mult succes.

Actualizare 10 ianuarie 2020 – Am început postul cu apa de 40 de zile

Am început să țin postul cu apă astazi 10 ianuarie 2020 și am intenția să îl țin 40 de zile. Voi vorbi în fiecare zi în câte un video despre experiența mea cu postul cu apa. Am ales sa tin acest post pentru a vindeca o afectiune veche, o problema care a stat cu mine ani de zile.

Postul cu apă – Serial complet pe Youtube:

In partea dreapta sus a acestui video, daca dai click unde scrie 1/25, vei putea alege sa vizionezi cele 25 de episoade din perioada postului cu apa.

Actualizare 13 februarie 2020 – Am incheiat postul cu apa dupa 35 de zile

Urmareste toate video-urile de pe canalul nostru de youtube despre postul cu apa si despre iesirea din postul cu apa, pentru a afla informatii despre experienta personala, insa și pentru a afla informatii mult mai diverse despre aceasta terapie.

Postul cu apa sau postul de vindecare este un subiect foarte vast despre care trebuie sa ne documentam foarte bine inainte de a-l practica. Am incercat pe perioada postului cu apa sa fac cate un video aproape zilnic in care sa discut despre cate o latura importanta a postului cu apa.

Rezultatele postului cu apa de 35 de zile – Actualizare

In urma postului cu apa de anul trecut am reusit sa scap de o suferinta veche, o suferinta ce am trait-o aproape 20 ani. Inca din adolescenta am avut probleme, medici le-au identificat ca fiind dereglari hormonale. La 15 ani am avut mai multe menstruatii prelungita, undeva intre 15-30 de zile.

Totul s-a finalizat cu o hemoragie uterina care a venit la pachet cu multe simptome. Datorita acestor simptome am ajuns sa imi fac analize care au concluzionat un nivel foarte scazut de hemoglobina – doar 5. La 4 mi s-a spus ca as fi murit, insa am fost o luptatoare. Mi s-a facut transfuzie de sange, apoi mi s-a recomandat un consum de anticonceptionale (Diane 35 – probabil cele mai proaste anticonceptionale) si fier si cam atat.

Dupa un an-doi, datorita acestor dereglari, m-am ales cu o acnee chistica puternica care a venit si cu o depresie de lunga durata. A fost cu spitalizare si cu recomandari nepotrivite varstei, parerea mea – anticonceptionale si Roaccutane, un tratament care presupunea sa nu fac copii timp de doi ani pentru ca era o posibilitate crescuta de malformatii. Acesta a fost inceputul problemelor de sanatate pe care mult timp pot sa spun ca le-am tinut sub control cu anticonceptionale.

In momentul in care m-am decis sa tin postul cu apa, am facut-o pentru ca de multi ani deja dereglarile hormonale isi faceau de cap. De peste 10 ani am incetat sa mai iau anticonceptionale, iar menstruatia mea a luat-o razna. 30 de zile, 40 de zile, alteori mai scurta, oricum, nu stiam niciodata cat ma tine sau cand apare. A fost pentr mine momentul in care am spus gata, lucrurile trebuie sa se schimbe! Atat de puternic a fost momentul, incat si acum cand scriu mi se ridica parul pe maini!

Postul cu apa a fost unul greu, dar s-a lucrat profund. Din ziua a 5-a a postului au inceput sangerarile care au tinuta pana in ziua 5-6 de iesire din post. S-a eliminat mult sange pe parcurs, foarte multe cheaguri. Femeile care trec prin astfel de chestii stiu despre ce e vorba. Cam din ziua 26 a postului cu apa am inceput sa simt dureri la nivelul ovarului stang unde stiam ca am un chist. S-a simtit in urmatorele zile, mai intens dupa ziua 30, ca si cum s-ar face un chiuretaj natural. Durerile au continuat si cateva zile dupa iesirea din post.

Din momentul terminarii iesirii din post, miracolul s-a produs! Postul cu apa m-a vindecat!Menstruatia mea s-a reglat intr-un mod in care nu am avut-o niciodata. Am ajuns sa am la inceput o menstruatie de 2-3 zile, ca mai apoi la o menstruatie de 3-6 zile ceea ce este normal, comparativ cu menstruatiile lungi!

Daca ai intrebari legate de postul cu apa, iti stau la dispozitie atat aici, cat si pe youtube. Daca simti ca ai nevoie de sustinere pentru a incepe postul cu apa, nu ezita sa ma contactezi! Sa ne pastram sanatosi!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

63 de răspunsuri la „Postul negru sau postul cu apa – un tratament al tuturor bolilor”

 1. Avatar Loredana
  Loredana

  Buna! Ma confrunt cu o problema de câțiva ani, 4-5 cred. Am o asa zisa urticarie, am încercat toate tratamentele și cremele posibile și imposibile, nu-mi trece cu absolut nimic. Îmi poți da un sfat în legat de postul cu apa? Mulțumesc frumos!

  1. Bună, Loredana! Mă bucur să văd că mi-ai scris, însă nu prea am înțeles. Mă întrebi dacă postul cu apă ar putea să te ajute în caz de urticarie? Întrebarea mea este, ai încercat până acum postul cu apă?

   Răspunsul meu da, postul poate ajuta în ameliorarea și chiar dispariția așa zisei urticariei. În primul și în primul rând, prin post cu apă se poate ajunge la vindecarea cauzei apariției urticariei. Cauzele urticariei pot fi multiple, însă niciuna dintre acestea nu poate fi prea puternică pentru postul cu apă.

   Urticaria este o afecțiune cutanată care se caracterizează prin apariția de erupții și mâncărime la nivelul pielii. Cauzele urticariei pot fi multiple și acestea includ:

   – Reacții alergice la anumite alimente, medicamente sau substanțe din mediu, cum ar fi polenul sau părul de animale.

   – Infecții virale sau bacteriene, cum ar fi gripa sau infecția cu streptococ.

   – Expunerea la anumite substanțe iritante, cum ar fi detergenții sau produsele de curățenie.

   – Stresul și anxietatea.

   – Anumite afecțiuni autoimune, cum ar fi lupusul sau tiroidita Hashimoto.

   – Expunerea la temperaturi extreme, cum ar fi căldura sau frigul.

   – Unele boli de piele, cum ar fi psoriazisul sau dermatita atopică.

   Știi care ar fi cauza urticariei în cazul tău?

   Aștept răspunsul în legătură cu postul cu apă, iar dacă nu ai ținut până acum vreun post, să știi că e recomandat să începei ușor pentru a vedea cum reacționează organismul!

 2. Draga Jorjette,
  Se poate tine post negru si cand ai osteoporoza?
  In acest caz este nevoie de suplimente cu calciu, vit D3,magneziu,etc.
  Se pot lua in continuare,banuiesc,insa masa osoasa scade , fara aport de alimente bogate in calciu,etc ?
  Au fost cazuri de acest gen?
  Multumesc anticipat pentru raspuns,

  1. Buna, draga Doina! Da, se poate tine post cu apă și în caz de osteoporoză, chiar este indicat un astfel de post. În schimb, trebuie să se acorde o mare atenție în timpul postului să nu se facă mișcări bruște, să nu se facă efort și mișcarea să se facă în limitele corpului și a stării induse de postul cu apă. Dacă se consumă suplimente, atunci nu mai este chiar post, însă, cu încredere în post, se reface doza de suplimente și vitamine după revenirea din postul cu apă. Revenirea se face ușor, treptat, cu sucuri verzi, cu hrană vie și hrană crudă, toate menite să restructureze întreg organismul și să-i ofere tot ce e mai bun! Nu există nimic mai bun pentru corp decât sucurile verzi și hrana vie căci cele mai multe suplimente de pe piață sunt contrafăcute.

   Nu stiu de cazuri de osteoporoză, însă din punctul meu de vedere, recomand postul pentru cam toate afecțiunile posibile! Da, cu măsură și în funcție de fiecare persoană în parte, dar cu încredere și credință, postul ne curăță și ne vindecă dacă îi permitem! Nu spun că e ușor, dar cine este pregătit pentru adevărate schimbări, îl îmbrățișează cu curaj, cu determinare și cu acceptare!! Frica este cel mai mare sabotor în acest proces, așa că mare atenție la acest element!

   1. Buna ziua.
    Sper și eu la un răspuns.
    Am 30 de ani și am 3 copilași. După a treia sarcina organismul meu e dat peste cap. Am 25kg de plus. O sinuzita cronica, care la un minim vânt de afară apare și îmi face zilele infernale. O durere de cap ce nu trece niciodată. Medicii tot fac experiență pe mine, am luat atâtea medicamente in ultimii 2 ani că acum corpul meu numai reacționează la nici cel mai puternic antibiotic. Cu câteva zile în urmă am terminat iarăși 5 zile de antibiotice și durerea nu a trecut. Am un ganglion in zona gâtului ce nu dispare de 1 săptămână în urma unei gripe bune. Am zis că altceva numai știu cum sa scap decât să țin post cu apa. Azi sunt in a 3 a zi. Ieri a doua zi am avut febră 38. A dispărut. Și azi iar o apărut febra. Spune-ți-mi va rog, as putea sa țin mai departe postul daca mi-o apărut febra?
    Mulțumesc frumos

   2. Buna!! Da, poți să ții liniștită postul cu apă, te va ajuta să scapi mai repede de această stare, chiar dacă nu știi cât va dura. E clar că ai infecție în corp și dacă nu îi dai deloc mâncare, corpul va elimina tot ce nu are nevoie.

    Eu cu post cu apă am scăpat de Covid în urmă cu vreo 2 ani, am avut vreo 2 zile de febră, însă prin postul cu apă, am fost singura persoană din casă (din 3) care am scăpat în 4 zile de cam toate simptomele.

    Este posibil să apară tot felul de simptome în această perioadă, încearcă doar să nu îți fie frică și să le accepti căci aceasta este modalitatea corpului de a gestiona situația.

    Corpul tău are mult de muncă. Mai ales că ai consumat foarte multe pastile, clar este foarte slăbit. O să te contactez pe email ca să putem lua legătura pentru că pentru mine este foarte important cum faci revenirea și ce faci și mai apoi. Dacă ai corpul slăbit, trebuie să vezi ce să faci să îi dai nutrienții necesari să te ajute să lupte în orice situație.

    Postul cu apă te poate scăpa de durerile de cap și de multe alte afecțiuni. Vreau să vorbim mai multe. Oare faci și clisme?? Ar fi ideal dacă ai face!!

 • Avatar Claudiu
  Claudiu

  Buna ziua si felicitari pentru ce faci. Sunt incepator in acest domeniu si as avea rugamintea sa imi spui la postul de 7 zile dupa cate zile de sucuri se poate trece sa hrana tare (fructe si legume crude) ? multumesc

  1. Buna Claudiu. Imi pare tare rau ca iti raspund asa de greu, viata de la tara ma tine departe de blog si de activitatile online, asa ca iti raspund tare greu.

   In mod normal, perioada minima recomadata pentru un consum doar de sucuri este de jumatate din perioada postului si poate fi prelungita pana la o perioada egala sau mai mare decat perioada postului cu apa.

   Sunt persoane care recomanda ca primele 2 zile dupa terminarea postului cu apa sa se consume doar sucuri, si apoi sa se consume hrana vie cel putin o perioada de timp egala cu perioada postului.

 • Avatar Catalina
  Catalina

  De ce sa nu se tina postul cu apa in caz de cancer?

  1. Am citit si auzit despre cazuri care s-au vindecat in urma unui cancer cu ajutorul unui post cu apa. Este probabil sa nu fie indicat intr-un stadiu avansat, cand corpul este mult prea slabit sa faca fata unei astfel de terapii, insa eu cred ca un post cu apa poate face minuni in orice circumstante. In astfel de conditii, cred insa ca trebuie inceput cu atentie un astfel de post si ar trebui facut sub supraveghere. Cum am precizat deja, in afara exista cente unde poti sa mergi sa tii un post. Medicii si specialisti iti stabilesc durata postului in functie de starea de sanatate si in functie de rezultatele obtinute zilnic.

   Parerile sunt impartite de la un autor la altul, de la un specialist la altul.

  2. https://hailadorna.ro/manastirea-acoperamantul-maicii-domnului-din-dorna-arini/
   Buna ,mama a descoperit prea tarziu o metastaza la plamani, stadiul 4 …acum 2 saptamani a inceput terapia cu apa la aceasta manastire sub supravegherea unui personal calificat ,a stat 10 zile acum continua cura acasa ,are deja 21 de zile ,noi speram i n miracole

   1. Doamne ajuta! Bine ca si ea crede in miracole! Ma bucur sa vad ca o sustineti in ceea ce face, acest aspect este foarte important! ESTE pe drumul cel bun, insa mai are de mers putin! Sa ramana puternica, increzatoare si sa isi pastreze credinta!

   2. Buna Andreea,
    Cum se simte mama ta in urma terapiei/postului cu apa din Doina Arini?
    Ma intereseza deoarece sora mea a fost diagnosticata cu cancer.
    Multumesc mult,

 • Avatar Coros Iuliana
  Coros Iuliana

  Draga doamna, ma gandesc mult la Dvs. si sper ca sunteti bine! Am tot asteptat vesti despre cum decurge iesirea din post…Va imbratisez cu drag si astept sa ne “auzim” cu bine!

  1. Multumesc mult, sunt foarte bine. Nu am reusit inca sa mai filmez ceva, insa voi reveni in curand, sper, cu un nou video.

 • Stimata doamna,

  Va urmăresc de mult și acum din ziua 1 a postului cu apa.
  Ma Infior la gândul ca Dumnezeu ne lasă atat de puri pe pământ și noi ne ucidem clipa de clipa din cauza adorației pentru culori, mirosuri și gusturi.
  Cât de greu se poate curata un corp uman este o constatare înfiorătoare.

  Dvs sunteți un om care aveți grija la alimentație, dar noi, care alergam și ingurgitam pe fuga toate prostiile avem șanse minime sa ne retragem și sa ne lingem rănile.

  Dumnezeu sa va binecuvinteze și sa fiți sănătoasă! Aveti grija ce mâncați după cele 40 de zile

  1. Multumesc mult pentru ganduri, draga mea, si pentru sustinere. De multa vreme am ajuns la concluzia ca viata este o alegere, asa ca fiecare dintre noi alege unde si cum sa traiasca. In doua ierni la rand am stat pentru cateva luni in Viena si observam cum majoritatea oamenilor prin statiile de tren, metrou, pe strada, mancau fast-food. Eu imi cumparam banane, mere, curmale, smochine, umblam cu cutia de suc presat la rece in geanta. Aveam cu mine stafide sau diverse tipuri de nuci. De asta spun ca este o alegere. Iar toata chestia cu “nu pot sa lucrez daca nu mananc nu stiu ce” e o iluzie a mintii. Crede-ma ca ai mai multa energie de la un pumn de stafide sau nuci decat de la orice mancare gatita.

   Consider ca un stil de viata sanatos poate fi trait oriunde si oricand, problema la cei mai multi dintre noi tine de felul in care ne-am educat.

   Pentru mine perioada de dupa post (care nu stiu exact cat va fi – nu are importanta numarul zilelor) pot spune ca este chiar mai importanta decat postul in sine pentru ca este etapa in care ma restructurez, asa ca o sa-i ofer toata atentia cuvenita! Numai ganduri bune!

 • Avatar Coros Iuliana
  Coros Iuliana

  Va multumesc pentru raspuns! Va urmaresc zi de zi! O sa va tin la curent cu evolutia mea.

  1. Multumesc si eu! Pastram legatura si daca aveti nevoie de sustinerea mea, cu mare drag!

   Voiam sa va scriu despre un caz pe care l-am gasit in una dintre cartile citite despre postul cu apa. O femeie s-a apucat sa tina post cu apa. Era foarte optimista si avea foarte multa incredere. Cand a venit sotul ei acasa, a inceput sa o certe si sa-i spuna cum poate sa faca asa ceva, ca il face de ras si diverse chestii. Atata de mult a afectat-o incat efectiv nu a mai avut putere sa continue postul.

   De asta Upton Sinclair in cartea sa si recomanda sa nu spunem despre post decat unei persoane de incredere care stim ca poate sa accepte ideea postului cu apa si care poate sa fie fizic, dar si moral alaturi de noi.

 • Avatar Coros Iuliana
  Coros Iuliana

  Stimata doamna, va apreciez mult pt. ceea ce faceti! Eram o copila cand citeam in revista “Flacara” despre Valeriu Popa si de-atunci am ramas o mare adepta a medicinii naturiste, am citit si m-am informat mereu despre acest subiect. Din pacate, in practica am aplicat prea putin, din lipsa de timp si din cauza faptului ca sunt gurmanda! Acum, am 49 de ani, am hipertensiune si vreo 30 kg in plus. Anul trecut, in postul Pastelui, am tinut post cu apa de mai multe ori cate 1 zi, apoi o data 3 zile. Odata cu masa de Pasti, am lasat totul balta si m-am reapucat de mancat. Insa anul asta am hotarat sa fac ceva pt mine, pt. ca asa nu se mai poate! Ma obsedeaza gandul unui infarct, AVC, si faptul ca nu am urmasi, deci nu va fi nimeni sa-mi poarte de grija!
  In 19 ianuarie am inceput postul cu apa, dupa o pregatire prealabila de 3 zile si cu dorinta de a-l face de 3 zile pt. inceput. Am reusit sa-l tin 5 zile, iar acum sunt in etapa de revenire din post. Sunt f. mandra de mine ca am reusit sa fac asa ceva, dar, desi am fost f. pregatita si hotarata mental si fizic, pot spune ca a fost aproape…traumatizant! Cei din familie n-au fost de acord cu ceea ce fac, astfel ca stresul meu a fost dublat de reactia lor! Bineinteles ca am avut si senzatii bune, astfel ca diminetile eram plina de energie, eram f. activa, si ma simteam f. usoara. Dar dupa-masa incepea sa-mi creasca tensiunea destul de mult, astfel ca ma panicam, deveneam f. agitata, simteam tot felul de lucruri, tremuram, si cateva ore o tineam tot asa, cu greu si cu spaima tensiunii! Noptile am dormit bine iar dimineata eram din nou fresh. Apoi, am mai citit intr-o carte faptul ca au existat si decese in timpul postului cu apa, cam prin ziua a 10-a, deoarece corpul, inexplicabil, a inceput sa consume proteinele in locul grasimilor care erau destule! Atat mi-a trebuit, ca m-am panicat si mai tare! As vrea sa continui cu postul cu apa, mai ales ca vine si postul Pastelui, dar inca sunt destul de confuza…O sa discut si cu duhovnicul meu despre asta si cu o doctorita de-aici care practica si ea si care m-a indemnat anul trecut sa fac postul cu apa chiar si 2 saptamani, la kg mele, asigurandu-ma ca nu voi pati nimic rau!
  Scuzandu-ma pt. timpul pe care vi l-am rapit, astept parerea, sfatul si sprijinul Dvs.! Va imbratisez cu drag!

  1. Buna ziua si sa stiti ca nu imi rapiti deloc timpul. Va multumesc pentru incredere. Va apreciez pentru perseverenta si va invit sa-mi urmariti video-urile despre postul cu apa (eu sunt in ziua 18) – le gasiti aici.

   Am vorbit in unul din video-uri despre faptul ca frica este cel mai mare dusman pe care il putem avea si datorita fricii pot sa apara foarte multe efecte adverse, chiar si destul de grave. De aceea in momentul in care se incepe un post se intra in el cu incredere. Apare frica pe parcurs, e firesc, insa aveti rugaciunea la dispozitie sa va ajute si sa va linisteasca.

   Deoarece postul este destul de neacceptat de catre ceilalti e indicat sa stie cat mai putina lume din jurul nostru ca postim. E important sa stie doar o persoana care sa ne fie alaturi si care sa ne fie un fel de supraveghetor in timpul postului. Energia celor din jurul nostru pot sa faca ca postul sa fie mai toxic decat ar trebui.

   Cat despre a muri in timpul postului, am verificat si in literatura de specialitate si in afara si nu exista cazuri de persoane care sa fi murit din cauza postului. Poate au murit in timpul postului, insa nu aceasta a fost cauza. E mai mare riscul de a muri din cauza unor boli decat acela de a posti. Personal nu vad nici un risc in a posti, ci doar o modalitate naturala de vindecare. Sunt si animale care adopta acest stil, voi vorbi in video-ul de maine despre animalele care nu mananca perioade lungi de timp.

   Va rog urmariti-mi video-urile si veti afla in ele informatii utile. In fiecare zi postez cate ceva.

 • Avatar istudor mircea
  istudor mircea

  Buna ziua,
  In aceasta seara inchei etapa de 21 de zile in care am consumat doar apa; am nevoie de sfaturi pentru revenire. Multumesc anticipat.

  1. Buna ziua si felicitari. Gasiti sfaturile necesare si in articol. In prima zi este recomandat sa se consume doar suc fara pulpa (suc de mere, pere, de portocale, gref), insa o cantitate mica si sa fie diluat. A doua zi iarasi se bea suc fara pulpa, insa se poate mari cantitatea. Apoi indicat ar fi sa mai continuati cu sucuri 2-3 zile si puteti trece la a consuma fructe proaspete. Fructele trebuie sa fie mestecate foarte bine deoarece dupa aceasta lunga etapa de repaos, nu vrem sa-i dam prea multa treaba sistemului digestiv.
   Cand simtiti ca organismul s-a adaptat, puteti sa incepeti sa consumati supe creme. In mod normal iesirea din post ar trebui sa dureze cat a durat si postul. Va rog sa fiti foarte atent! iesirea din post este foarte importanta si stiu ca tentatiile pot fi mari, insa nu introduceti hrana solida!

   Sunt persoane care dupa primele zile de iesire din postul cu apa trec la o cura cu lapte. Acum dumneavoastra alegeti in functie de dieta pe care o aveti in mod normal, de ceea ce stiti despre corpul dumneavoastra. In plus ca se recomanda un lapte bun, nu cel pasteurizat din comert. Eu merg pe ideea de sucuri stoarse pentru inceput si apoi smoothie-uri si fructe.

   Pentru orice intrebare, va stau la dispoziitie!

   1. Avatar Iacob rafila
    Iacob rafila

    Buna ziua as dori sa vorbesc Putin cu dumneavoastra DACA nu va suparati in legatura cu postul

   2. Buna ziua! V-am scris pe email, va rog sa verificati si spam-ul in caz ca nu a intrat in emailurile principale!

 • Va rog sa ne dati mai multe detalii despre experienta dumneavoastra cu postul! Cum v-ati simtit in timpul postului cu apa, ce imbunatatiri ati observat (cred ca o parte din ele o sa le puteti observa de-abia acum in etapa de iesire din post).

 • Postul negru este postul fara nimic, inclusiv fara apa….ce ziceti aici este post simplu….si este recomandat sa existe saruri in apa, altfel pot aparea probleme de sanatate. Postul negru, fara absolut nimic, ajuta si mai mult corpul sa se vindece.

  1. Din ceea ce stiu, postul de care vorbiti se numeste post uscat, post total sau ajunare si se tine doar de o zi sau doua.

 • Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *