Cum se face corect pregătirea pentru postul cu apă?

Timp de citire estimat: 16 minute


Pregătirea pentru postul cu apă este o etapă suficient de importantă pentru cei ce doresc să țină un post cu apă și merită să îi acordăm atenția cuvenită! Din acest motiv, am pregătit acest video în care vorbesc despre pașii premergători postului cu apă. Postul cu apă este un proces intens de curățare și vindecare, indiferent de numărul de zile, așa că pregătirea pentru postul cu apă făcută într-un mod corect te va ajuta să ai un post eficient și poate chiar mai ușor.

Pregătirea pentru postul cu apă te va ajuta să fii mai conștient de ceea ce urmează, mai pregătit pentru ceea ce se pare că ai ales să experimentezi! Postul cu apă va fi o experiență unică, plină de necunoscute, un mozaic de senzații fizice, stări, emoții, va fi și greu, dar și ușor, din acest motiv este atât de necesară pregătirea pentru postul cu apă! Înainte de toate, pregătirea pentru postul cu apă se referă la informare, la a ști cum să începi, cum să treci prin procesul în sine și cum să revii din această etapă.

Pregătirea pentru postul cu apă este diferită de la o persoană la alta și asta e în funcție de stilul de viață pe care îl are fiecare. În plus, pașii premergători unui post cu apă sunt diferiți în funcție de numărul de zile sau de perioada de timp acordată unui post cu apă. Așadar, înainte de a începe un post cu apă, trebuie să știi cam ce fel de post urmează să ții și aici mă refer la durată!

Cu alte cuvinte, dacă plănuiești să ții un post de 3 zile, vei urma anumiți pași, iar dacă vei decide să ții un post cu apă mai lung, de exemplu 7 zile sau 14 zile, 21 de zile, pașii premergători depind de alte valori.

Pregatirea pentru postul cu apa2

Pași premergători în pregătirea pentru postul cu apă

Pașii sunt ușor diferiți în funcție de perioada și de gradul de pregătire al celui care urmează să țină postul. Oricum, nu toată lumea are timpul necesar ca să țină un post de lungă durată, așa că fiecare alege ceea ce consideră că poate să ducă, ce are nevoie și mai presus de toate, ceea ce este pregătit să parcurgă.

Primul pas din pregătirea pentru postul cu apă poate fi acela de a te înarma cu tărie, voință și hotărâre. O intenție clară sau ceva care să te motiveze să rămâi pe drumul ales câte zile poți sau trebuie.

În plus, atunci când ne pregătim pentru un post cu apă, de fapt nu contează numărul de zile pe care urmează să îl dedicăm acestui eveniment, ci faptul ca vom face acest lucru și că ne vom dedica toată energia către un post cu apă. Vom fi astfel atenți la lucrurile care trec pe lângă noi să decurgă cât mai natural, fără dorința a forța lucrurile într-o anumită direcție.

Stările noastre sunt importante, iar cum postul este o sinergie asupra vieții, la fel sunt toate planurile ființei noastre: planul fizic, planul mental și planul spiritual. Pașii premergători postului se impun a fi abordați pe toate aceste planuri, pentru a beneficia întreaga ființă de lucrarea ce urmează să o desfășurăm prin post.

Pregătirea pentru postul cu apă – planul fizic – înainte de postul cu apă

Cele 3 planuri necesare pentru pregătirea postului cu apă sunt toate la fel de importante și vă încurajez să le luați în ordine și să vă alocați timp pentru fiecare din ele. Postul cu apă mi-a schimbat viața, așa că sigur o va schimba și pe a voastră!

Pentru un post scurt, de la o zi la 7 zile, singura pregătire pentru planul fizic ar fi un consum exclusiv de fructe în ziua precedentă începerii postului. Fructele se digeră foarte ușor, motiv pentru care reziduurile vor fi eliminate mult mai rapid și vom putea începe postul mai ușori, mai pregătiți, fără a fi încărcați de alimente în stadiu de degradare precum carnea.

Se recomandă să nu se amestece mai multe fructe la o singură masă pentru a nu interfera cu timpul de digestie al fiecăruia. De exemplu, dimineața poți să consumi niște prune, la pranz poți să mănânci pepene roșu, mai pe seară poți să mănânci pepene galben, important este să le ții cât mai separate că atunci când le amestecăm procesul de digestie este îngreunat și apar alte procese de care nu avem nevoie. (se recomandă fructe organice, de sezon)

Pentru posturile de peste 7 zile, pe lânga consumul de fructe din ziua precedentă, aș recomanda ca în ultimele 7 zile să se evite prăjelile și consumul de carne datorită digestiei destul de îngreunate a acesteia. Se recomandă mâncăruri ușoare, nutritive, pentru a pregăti corpul să facă față restricțiilor ce vor urma. Din acest motiv, este important să consumăm cât mai multe fructe, sucuri, supe ușoare și alimente care să se digere cât mai rapid.

Discursul alimentației sănătoase nu își are locul în acest video, ci poate în mai multe altele, așa că urmărește canalul meu pentru a descoperi mai multe informații despre alimentația mea sănătoasă pe care mi-am format-o după postul cu apă de 35 de zile!

Pentru posturile ce depășesc un număr de 21 de zile, recomand ca pregătirea pentru postul cu apă să fie ceva mai lungă și să nu se consume carne cel puțin o lună de zile înainte de post. De exemplu, se poate începe cu o săptămână sau două de post intermitent și apoi se poate trece ușor la un post cu apă.

O altă posibilitate ar fi detoxifierea cu sucuri proaspete, înainte de orice post cu apă. Probabil o zi de dietă cu sucuri naturale, pentru fiecare zi de post cu apă ar fi un raport foarte bun. Dar poate această metodă pentru unii este prea mult, mai ales că postul cu apă presupune o reeducare alimentară, iar strictețea acestei tehnici pentru majoritatea este suficient. Totuși, cei viteji care vor să exploreze intens, continuă cu postul cu apă, un stil de viață deja benefic ființei lor.

Înainte de a începe un post, trebuie să ne asigurăm consumul de apă de pe timpul postului. Trebuie să ne organizăm, dacă este cazul, să ne pregătim resursele necesare. În momentul în care avem un filtru de apă la dispoziție sau o sursă la îndemână pe care ne putem baza, atunci lucrurile sunt simple, însă dacă nu, trebuie să vedem cum să facem să ne facem provizii.

În posturile mai lungi, dacă nu ai pe cineva care să te susțină, s-ar putea să vină zile în care nu vei avea forța necesară să te duci să îți cumperi apa pe care trebuie să co consumi! Efectul apei este foarte important în timpul postului cu apă, așa că trebuie să ne gândim înainte de a începe postul la acest element esențial.

Apa este atât de importantă în acest proces, încât trebuie să o luăm în calcul înainte de a începe! Cum postul cu apă este diferit de la o persoană la alta, nu știm niciodată cum vom gestiona lucrurile care vin spre noi. Așadar, fie te ajută cineva și îți va aduce apa, fie îți faci de dinainte un stoc suficient. Este foarte important să știi aceste aspecte ca parte din pregatirea pentru postul cu apă.

Tot pentru planul fizic, în pregătirea pentru postul cu apă, va trebui să te decizi dacă vei delega pe cineva să te supravegheze sau să te susțină în timpul postului ce urmează. Va trebui să fii cu mare bagare de seamă pentru a alege pe cineva cu adevărat pregatit să accepte ceea ce urmează să faci și astfel să te poată susține în procesul pe care urmează să îl începi. Nu ai nevoie de persoane care să te facă să te simți și mai vulnerabil decât ești, ci care să te susțină întru totul, persoane care să îți respecte deciziile și care să îți acorde încredere maximă.

Pregătirea pentru postul cu apă te va ajuta în acest sens să scapi de stresul că ești singur, de frica de a nu se întâmpla ceva fără a avea posibilitatea de a primi ajutor imediat.

Pregătirea pentru postul cu apă – planul mental

Pregătirea pentru postul cu apă în ceea ce privește latura mentală este etapa în care ne stabilim foarte clar care este intenția postului cu apă pe care urmează să îl începem! Cu cât intenția este mai sinceră și mai bine înrădăcinată, cu atât mai intens vom fi susținuți în timpul postului de toate forțele interne, cât și de cele externe!

Intenția noastră trebuie să fie puternică asemenea unui stejar! La nivel emoțional, trebuie să ne facem plinul cu încredere în noi înșine, în întreg procesul ce urmează să se desfășoare, în faptul că ceea ce am ales să facem este pentru a ne transforma și pentru binele nostru suprem!

Oricum, în momentul în care decidem să ținem un post cu apă, este foarte clar că suntem pregătiți pentru această transmutare a energiilor și este la fel de clar că suntem susținuți. Din acest motiv, este foarte important să vedem care sunt fricile care ne dau tarcoale înainte de postul cu apă în perioada de pregătire.

Transmutarea mentală presupune polarizarea ta, în cazul fricii, cu curaj, potrivit principiului universal al polarizării. Acest principiu presupune că întregul este dual, iar orice lucru are doi poli, orice lucru are perechea lui de aspecte contrarii, pentru că extremele se atrag. Cum ai afirmații pentru a simți frica, balansează-te cu afirmații care îți susțin curajul. Orice ființă are un mental puternic mereu, pentru că transmutarea gândurilor, o poate face oricine. Nu spun ca este ușor!

Pregătirea pentru postul cu apă – planul spiritual

Spiritual putem doar să încercam să ne deschidem către ceea ce urmează să se întâmple și să vină la noi! Am întâlnit persoane care așteaptă ca în planul spiritual să se întâmple lucruri supranaturale, sa le zic așa, pentru că la alții s-au întâmplat. Vreau să vă spun că tocmai aceste așteptări de a experimenta ceva anume nu fac decât să ne blocheze în ceea ce este e menit să fie pentru noi!

De ce? Pentru că fiecare ființă are propriul mod de comunica cu divinul și în această așteptare de a fi într-un fel anume, vom fi dezamăgiți pentru că nu vom fi acolo cu totul întru Totul, ci doar într-un anume fel.

Postul cu apă se poate ține fără substrat dogmatic și teologic în vreun sens. Cu toate acestea, pe unii rugăciunea îi susține, pe alții meditația îi echilibrează și îi centrează aici și acum. Oricare ar fi modul tău de a explora planul spiritual, postul cu apă vine ca să îți ajute ființa pe toate planurile, deci în acest caz îl poți integra ca o tehnică, precum este! Așadar, pregătirea pentru postul cu apă în planul spiritual se face fără vreo urmă de așteptare sau dorință!

Pregatirea pentru postul cu apa3

Concluzii despre pregătirea pentru postul cu apă

Vă rog din suflet, foarte mare atenție! Nu recomand un post de lungă durată pentru cei care nu au ținut măcar câteva posturi scurte pentru a obișnui corpul, mintea și spiritul și pentru a afla felul în care acestea reacționează la o astfel de terapie. Așadar, pregătirea pentru postul cu apă trebuie făcută cu maximă seriozitate.

Nu vă plănuiți posturi lungi dacă nu ați început cu posturi scurte sau cu detoxifieri prealabile. Un post de lungă durată, fără o pregătire prealabilă, vă poate da peste cap. Și nu este recomandat, decât dacă vi-l asumați până la capăt! Până la urma urmei, fiecare este liber să aleagă, însă înainte de a începe, trebuie să știi despre ce este vorba, trebuie să fii mereu informat.

Mai mult, despre postul cu apă…

Îți mulțumesc tare mult că m-ai urmărit, te aștept la următoarele videouri. Sper că îți vor fi de folos aceste sfaturi legate de pregătirea pentru postul cu apă. Zi frumoasă!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *