Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Raw vegan sau raw food? Tie ce dieta ti se potriveste?

Ce inseamna raw vegan?

Raw vegan este o dietă care combină concepte de veganism și mâncare crudă. Acest stil de viata exclude toate produsele de origine animală, precum și mâncarea gătită la o temperatură de peste 48o C.

O dietă vegană include fructe si legume crude, nuci , cereale și leguminoase, varză, semințe, uleiuri vegetale, plante și sucuri proaspete. Există mai multe versiuni diferite ale acestei dietei – sunt persoane care consuma doar fructe (fruitarianism), persoane care consuma doar sucuri sau care consuma doar seminte incoltite (sprouts). In prima faza esti probabil tentat sa crezi ca este foarte dificil sa tii o astfel de dieta, insa ai la dispozitie atat de multe posibilitati, atat de multe retete raw, incat nu o sa-ti vina sa crezi!

Un adept al acestei culturi raw vegan practică această dietă, sau mai bine spus și-a format acest mod de viață, alegând alimentele crude în schimbul cărnii, laptelui, ouălelor chiar și a mierii de albine, datorită unor principii legate de sănătate, atât fizică cât și mentală, spirituală, dar si din principii ecologice si de moralitate. Cei care adoptă această cale, sustin cu argumente puternice că gătitul alimentelor distrug echilibrul complex de micronutrienți.

dieta raw vegan

Ce inseamna raw food sau raw vegan?

Personal, cred ca raw food nu e acelasi lucru cu raw vegan! Raw food inseamna mancare cruda, neprocesata, nepasteurizata. Acest stil de viata exclude consumul de carne, insa accepta produsele de origine animala in stare naturala. Raw food inseamna raw vegan plus miere de albine, lapte proaspat, smantana, unt, oua crude (ouale de prepelita de exemplu sunt un ingredient magic pentru organismul nostru). Tot ce este crud aduce un aport important de substante de care organismul nostru se bucura integral.

Raw food inseamna sanatate la superlativ, pofta de viata si echilibru. Pe lângă un nivel crescut de energie, alte beneficii ale acestui stil de viata includ: un nivel crescut de alcalinitate, îmbunătățirea stării generale de sănătate, nivel optim de  hidratare. Un alt beneficiu important atribuit dietei raw food este pierderea în greutate.

Daca ar fi sa alegem  una dintre aceste cai, cred ca uneori putem sa facem si unele mici exceptii, adica sa consumam si cate o mancare gatita din cand in cand daca simtim ca organismul nostru cere. Cand spun mancare gatita, cu siguranta ma refer la o mancare preparata prin fierbere, si nu prajire. Consider ca acest proces de prajire al alimentelor ar trebui evitat in totalitate!

Eu aleg raw food! Tu ce dieta crezi ca ti se potriveste, sau care este stilul pe care il adopti in prezent? Ţie îţi pasa de sanatatea ta si de felul in care arati?

O părere

  1. Spataru Simina Spataru Simina

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.