Spirulina – supliment alimentar pentru întărirea organismului

spirulina

Spirulina este cunoscuta ca o alga albastra, dar pe care noi o vedem verde. Privita la microscop apare ca un arc elicoidal, de aici si numele de spirulina. Aceasta micro alga aproape la fel de veche ca si viata pe Pamânt creste în stare naturala în lacurile sarate si alcaline din zonele calde ale Pamântului. Această algă nu măsoară mai mult de 0,2 – 0,3 mm şi este greu  vizibilă ochiului liber. Pentru a se dezvolta, spirulina are nevoie de apă, lumină, căldură şi de elementele esenţiale vieţii unei plante: carbon, fosfor, potasiu, fier, magneziu şi nitrogen.

Încă de la începuturi, locuitorii de pe marginea lacurilor în care această algă se dezvolta natural (păsările de apă o aduceau aproape de  mal) a fost folosită pentru a completa alimentaţia. A fost consumată în mod tradiţional de către aztecii din Mexic – acum lacul din care se aprovizionau cu spirulină nu mai există. Spirulina era colectată şi uscată la soare, apoi vândută. Se foloseşte pentru a aduce o completare nutriţională a sosurilor sau a altor diferite preparate.

Spirulina – proprietati pentru sanatate

Oamenii de ştiinţă au redescoperit spirulina şi proprietăţile sale remarcabile: este în primul rând unul dintre alimentele cele mai bogate în proteine, acestea având o calitate excelentă deoarece conţin toţi aminoacizii esenţiali. Astfel, ea constituie un supliment alimentar promiţător în toate ţările, în special în cele în care produsele alimentare tradiţionale, fie din lipsă de resurse sau din ignoranţă, nu respectă echilibrul necesar pentru sănătate.

Acest supliment alimentar este în special recomandat copiilor şi femeilor însărcinate. Pentru adulţi, spirulina este utilă pentru a întări rezistenţa organismului în faţa înfecţiilor şi stărilor de slăbiciune.

Sportivii, vegetarienii şi toţi cei ce doresc să-şi îmbunătăţească dieta obişnuită apelează la spirulina datorită calităţilor sale nutritive. Este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B12, fier. Are un procentaj ridicat de magneziu şi este o sursă de vitaminele B3 şi E, de fosfor şi vitamina K.

Această algă albastră-verzuie conţine aproape 70% din proteine. Rata de asimilare a proteinelor sale este cu 60% mai uşoară decât a proteinelor din carne, şi mai mult, nu conţine nici grăsime şi nici colesterol. Mai mult, spirulina conţine 9 aminoacizi esenţiali pentru organism în proporţii perfecte.

Conţine un procent ridicat al complexului de vitamine B, în special vitamina B12. Se cunoaşte importanţa acestei vitamine ce este esenţială pentru ţesuturi şi nervi, fiinc cu precădere consumată de către vegetarieni. Este un sumpliment alimentar bogat în fier, magneziu, vitamina K şi oligoelemente. Cu toţii ştim de importanţa fierului în dietele sănătoase ale copiilor şi ale femeilor. Consumul de spirulină ajută la combaterea deficitului de oligoelemente, asimilându-se fierul într-o formă mai uşoară decât majoritatea suplimentelor de fier.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificare anti-zombi *