Când te simți neputincios, cântă un cântec!

Timp de citire estimat: 9 minute


Ori de cate ori te simti neputincios canta un cantec

Doar cântă un cântec, e chiar atât de simplu! În viață ajungem să ne simțim uneori neputincioși în fața provocărilor. Uneori ne simțim neputincioși când vine vorba despre noi, alteori simțim neputința când vine vorba de cei dragi și nu numai! Ne simțim blocați, simțim că nu mai putem, că am avea nevoie de ajutor, de susținere! Cel mai bun ajutor poate să vina în aceste momente de la Sinele nostru Superior, poate să apară din sufletul nostru sub forma unui cântec, sub forma unui dans, a unui desen sau a unei alte creații.

În astfel de momente eliberează-te de ceea ce te ține blocat și lasă-ți sufletul să se manifeste liber, să te scoată din stare, să cânte și să danseze așa cum îi e pofta! Când nu mai știi ce să faci, CÂNTĂ un Cântec – de jale, de dor, de voie bună, de neputință, de ce simți tu și vei putea fi martor la un moment cu adevărat magic!

Cântă un cântec pentru a susține și pentru a te susține

Muzica este o foarte bună terapie, este o formă de manifestare pură. Muzica sufletului nostru este o foarte puternică rugaciune, o modalitate prin care reușim să ne creștem vibrația, prin care transformăm energii. Prin creșterea vibrației, reușim să ne schimbăm perspectiva, astfel putem să lasăm perspectiva veche în urmă, fără regrete, vină, rușine, răutate, suferință!

Muzica este o terapie ce ne poate transforma chiar în timp ce cântam, atât de rapid funcționează dacă îi dăm voie. Vibrația sunetului care pătrunde fiecare celulă ne crește vibrația conștiinței, astfel încât percepția realității poate fi modificată foarte ușor, plecând de la percepția mentală care se modifică.

Vibrația divină curge mult mai ușor prin noi în momentul în care cântăm, un vortex se deschide astfel încât putem călători în alte timpuri, dimensiuni, în clipe și amintiri ce nu ne aparțin, ci sunt ale altor ființe ce poate au trecut prin ceea ce trecem și noi sau care poate vor să ne susțină! Prin cântec ne putem conecta mult mai ușor la energia străbunilor sau chiar la propria energie ce vine din alte vieți/

Mi s-a întâmplat să mă las purtată de cântecul ritualic și să simt la un moment dat că nu mai este vocea mea, ci că prin mine cântă alte ființe care au avut un mesaj de transmis, mesaj venit în această dimensiune prin și pentru mine, dar și pentru cei prezenți în momentul respectiv, mesaj venit pentru o intenție anume. În astfel de momente magice, dacă te lași purtat de puterea cântecului, poți accesa informații prețioase, informații menite să ne schimbe viața sau să ne arate care este calea.

Ori de cate ori te simti neputincios canta un cantec

WHEN THERE’S NOTHING ELSE TO DO, JUST SING A SONG!

Aceasta este una dintre lecțiile de viață care m-au ajutat foarte mult în clipele grele, o lecție învățată de la un prieten tare drag! Atunci când simt că nu mai pot sau în momentul în care aș vrea să fac ceva și nu îmi este permis, apelez la sufletul meu, la vibrația sufletului și a spiritului și le las să se manifeste liber – CÂNT! Cântă și tu un cantec ori de câte ori te simți blocat!

Și nu, nu trebuie să fii vreun mare cântăreț ca să faci asta, trebuie doar să lași să iasă afară sunete, vocale, cuvinte pe un fond melodios – și asta pentru a manifesta, a exprima, ascoate la suprafață un blocaj, o traumă, o neputință, o bucurie, un moment de extaz, orice!

Chiar dacă poate să pară o prostie, crede-mă, nu este! Încearcă doar și o să simți diferența, însă fă-o cu încredere și cu intenție!

Cântecul are rolul de a te deschide, de a elibera și de a transmite energie! De exemplu, dacă ești în mașină și treci pe lângă un accident, te simți neputincios! Oricum nu poți să faci mare lucru, însă poți să cânți un cântec pentru cei implicați în accident și acesta este un mod de a-i susține cu energie. Cântă un cantec pentru a nu ramane blocat într-o traumă, ci pentru a lăsa energia să curgă prin tine!

Cantecul este o vibratie care are rolul de a transmuta energii!

Lasă-te purtat de ceea ce simți cu adevărat și începe să scoți sunete, chiar dacă la început vor fi timide! Cântă un cântec așa cum vine spre tine!

Cântecul ne vindecă! Știm despre puterea vindecătoare a cântecului și din folclorul romanesc! Oamenii obișnuiau să doinească ori de câte ori aveau o problema, un of sau ori de cate ori simțeau nevoia! Cei care doineau și chiar sufereau, făceau asta în spațiul lor intim, fără a avea auditoriu, deci e un moment minunat să îți cânți durerea sau fericirea, neputința sau mulțumirea, binecuvântarea sau deznădejdea atunci când ești doar tu și te simti liber!

Poți să folosești cuvinte pentru a exprima ceea ce simti, chiar dacă nu faci rime cu ele, poți să folosesti vocale, poți să lălăiești, efectiv nu contează – important este ca în timp ce faci asta să îți canalizezi energia pe ceea ce sufletul tău simte, pe ceea ce vrea el să manifeste! În aceste momente cei mai mulți aleg să fie singuri pentru că acesta este un moment de vulnerabilitate, dar și un moment de împuternicire! Atunci când te conectezi cu Sinele tău divin în această manieră, se poate lăsa cu plânsete, suspine, urlete, eliberări masive de energie pe care în prezența altora nu te simți confortabil să o faci.

Cântă un cântec pentru a te conecta cu copilul tău interior! Dacă ajungi să faci acest lucru cât mai des, o să fii surprins de ceea ce poți să ajungi să manifești, o să îți placă să faci asta și crede-mă că o să te simți mai eliberat și chiar echilibrat!

Canta un cantec cantatul reduce hipertensiunea

Cântecul e ceva cu care suntem obișnuiți de mici și nu ar trebui să ne fie frică să îl cântăm! Mamele și bunicile noastre ni-l cântau să ne liniștească și să ne adoarmă. E o parte creativă a noastră care ne permite să fim în continuare copii, spirite libere și creative! Permite-i sufletului tău să se manifeste din nou liber prin cântec și crede-mă că o să îți mulțumești!

Știu, ți-e frică să nu fii auzit de alții, să nu fii judecat, să nu ți se spună că nu ai voce, să nu cumva să creadă că ești imatur. Crede-mă, NU CONTEAZĂ ce cred ceilalți, ceea ce gândești e doar în mintea ta! Așa că eliberează mintea de frică și cântă! Cântă un cântec mai încet sau mai tare, cu o voce înaltă sau mai joasă, nu contează! Crede-mă, în cele mai neplăcute momente, cântecul îți va fi alături ca să te facă să treci peste ele! Este o tehnică care te ajuta să depășești starea, să îți descătușezi inima și să lași să iasă afară cele mai mari frici, frustrări și chiar cele mai mari iubiri!

Cântă, suflet drag, cântă să te-audă tot Pământul!

13 Beneficii ale cântatului – Cântă un cântec măcar 5 minute pe zi

Cântarea este întotdeauna considerată o practică pentru a împrospăta mintea, starea de spirit și sufletul, deoarece aduce tuturor sentimentului de fericire și plăcere. În afară de aceste emoții, cântatul oferă beneficii supreme și uimitoare sănătății tale.

13 beneficii ale cantatului canta un cantec in fiecare zi

Cântatul reglează tiroida la nivel fizic și activează creativitatea prin armonizarea chakrei 5, a gâtului. Cântă un cântec pentru a crește curajul, ridicând energia pe centrii energetici superiori. Medicina antroposofică și yoga il folosesc încă pentru asta. La fel de eficiente sunt rugăciunea, recitarea și incantarea de mantre. Efect invers îl au: utilizarea inversa cu intenție a aceluiași centru energetic al gatului: minciuna, bârfa, intimidarea altuia prin cuvânt, înjurătură, blestemul, toate utilizările greșite ale Cuvântului.

Cornelia Munteanu

Modul în care cântatul are efecte asupra sănătății:

  1. Cântă un cântec pentru a conferi corpului vibrațiile corecte, ceea ce va ridica vitalitatea;
  2. În timpul cântării, în creierul uman sunt produse substanțe chimice speciale care ne ajută să simțim pacea și bucuria;
  3. Cântatul îmbunătățește circulația sângelui, care are un efect benefic asupra corzilor vocale, amigdalelor și a numeroșilor ganglioni limfatici, ceea ce înseamnă că crește semnificativ imunitatea locală (cu alte cuvinte, răcim rar);
  4. Îmbunătățirea aportului de sânge în timpul cântării duce la activarea activității creierului. Cântă un cântec și vei vedea cum începe să funcționeze mai intens, memoria se îmbunătățește, orice informație este mai ușor percepută;
  5. Cântă un cântec pentru îmbunătățirea alimentării cu sânge a capului și a creierului. În ansamblu întinerește corpul, îmbunătățește starea pielii;
  6. Cântatul este foarte util pentru bolile pulmonare, deoarece nu doar înlocuiește exercițiile de respirație, ci promovează și dezvoltarea pieptului, o respirație adecvată, ceea ce reduce semnificativ numărul de exacerbări;
  7. Cântă un cântec pe zi și nivelul de imunoglobulină-A și hidrocortizon crește în organism, fiind semne de bună imunitate;
  8. În prezent, au fost dezvoltate tehnici care tratează bâlbâiala prin cântare și ajută la îmbunătățirea dicției;
  9. Cântatul este folosit chiar și atunci când se luptă împotriva supraponderalității: uneori persoanelor supraponderale li se oferă să cânte două sau trei cântece în loc să ia o gustare atunci când le este foame. De aceea, experții recomandă să cânți cel puțin 5 minute pe zi, echivalând cântatul cu exercițiul fizic.
  10. Cântă un cântec pentru un nivel scăzut al tensiunii arteriale – Mai multe tipuri de cercetări au concluzionat că acei oameni care cântă în mod regulat, nu se confruntă cu probleme de hipertensiune arterială. Cântarea scade nivelul tensiunii arteriale și oferă efectele sale relaxante și calmante. Pacienții se pot calma cu ușurință și își pot scădea tensiunea arterială atunci când cântă în spital.
  11. Cântând, se îmbunătățește postura – Când cânți, trebuie să stai drept, ceea ce este cunoscut ca o tehnică corectă pentru a avea o postura perfectă. Prin urmare, vei obține o postură bună, deoarece atunci când cavitatea toracelui se extinde și spatele și umerii sunt bine aliniați, ai postura perfectă a întregului corp.
  12. Cântă un cântec pentru a-ți crește încrederea – De fapt, frica de scenă este cunoscută ca un sentiment comun pentru începători. Cu toate acestea, dacă reușești să cânți bine și primești laude de la prieteni, familie și alte persoane din jurul tău, te pot ajuta să depășești temerile și să îți crești încrederea în tine însuți. De-a lungul timpului, te poți simți foarte ușor când prezinți ceva în fața unei singure persoane sau în mulțimi.
  13. O metaanaliză a mai multor studii publicate, arată cum cântatul poate declanșa amintiri inaccesibile pentru persoanele cu Alzheimer și alte forme de demență.

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *