Cardamomul digestiv si antispastic

Cardamomul (Elettaria cardamomum) – această plantă perenă face parte din familia ghimbirului, are flori albe cu dungi violet și fructe verzi aromatice. Păstăile cu semințe sunt un condiment destul de scump, fiind vândut ca întreg, verzi sau uscate la soare. Semințele sunt digestive și antispastice, iar rizomii sunt folosiți în caz de oboseală și febră. Uleiul esențial de fructe aproape coapte este folosit în lichiruri și parfumuri. Semințele sunt un simbol al ospitalității.

Părți folosite: semințele

Utilizări magice cardamom: puțin picant, uleiul esențial de cardamom aduce o energie potrivită pentru experimentarea unei energii secuale mai profunde. Se arde pentru vrăji de dragoste. Semințele se adaugă în vinul încălzit pentru a aprinde rapid dorințele secuale, sau se adaugă în plăcintele cu mere coapte.

Aromoterapie cardamom: uleiul esențial de cardamom se utilizează în cazurile de greață, tuse, dureri de cap, ca tonic digestiv, pentru cazurile dedispepsie, oboseală mentală, tensiune nervoasă, anorexie, colici. Calătăți cheie ale uleiului – afrodisiac, reconfortant, răcoritor, înălțător, penetrant, calmant.


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

O parere

  1. dante dante

Spune parerea ta!

 

Sus