Lamaia verde sau Lime combate oboseala și revigorează

Timp de citire estimat: 3 minute


Lamaia verde

Lamaia verde (Citrus limetta) este un copac de mici dimensiuni, veşnic verde, cu o înălţime ce poate ajunge până la 3-4 metri, cu spini rigizi şi ascuţiţi, frunze ovale netede şi flori mici albe. Fructul acru-amărui este de culoare verde pal, aproape jumătate din dimensiunile unei lămâi. Uleiul esenţial de lime este extras din coaja fructelor.

Lămâia verde sau lime are multiple beneficii pentru sănătate

Lămâia verde nu diferă mult de lămâia normală, în ceea ce privește beneficiile nutriționale. Lămâia Lime este o sursă excelentă de vitamina C, B6, potasiu, acid folic, flavonoide și limonen. Este bogată în proprietăți antioxidante și este eficientă în lupta cu cancerul. Lămâile verzi au efect antibiotic, detoxifiant și protejează împotriva intoxicațiilor bacteriene.

Lamaie verde sau lime a fost folosită cu succes în urmatoarele:

Holera: proprietatile antivirale ale lamaii verzi poate ucide bacilii de holera intr-o perioada foarte scurta de timp. Bea suc de lamaie verde amestecat cu apa, mai ales in perioade de epidemie (încă raportate în țările sărace precum cele din Africa).

Răceala și gripa: proprietatile antivirale ajută în lupta impotriva infectiilor din organism si pot opri progresul unei raceli. Adauga sucul de la 2 lamai verzi la jumatate de litru de apa si adauga miere de albine dupa gust. Bea incet cu inghitituri mici si rare inainte de culcare.

Constipatia: bea un pahar de apa calda in fiecare dimineata cu niste suc de lamaie verde si putina miere. Se amesteca cu un varf de cutit de scortisoara pudra. Acest amestec va ajuta la detoxifierea organismului si te va scapa de constipatie.

Digestia: sucul de lime are calitati digestive uimitoare, care sunt foarte asmanatoare cu enzimele noastre digestive. Astfel, ajuta in mod eficient digestia si ameliorarea balonarii.

Picioare obosite: dupa o lunga zi de stat in picioare, stai cu acestea in apa cat de calda poti suporta, la care ai adaugat sucul de la o lamaie verde, pentru a te bucura de efectele astringente. Acest ritual te va ajuta sa dormi mai bine, datorita actiunii relaxante asupra nervilor picioarelor.

Gingii umflate: bea un pahar de suc proaspata de lamaie verde in care ai diluat un varf de cutit de sare de mare, pentru a calma durerile datorate gingiilor umflate. Foloseste partea interioara a cojii de lamaie pentru a masa gingiile.

Arsuri la stomac: adauga 2 linguri de suc de lime la un pahar de apa calda si consuma-l pentru a scapa de arsuri.

Tulburari inflamatorii: chiar daca sucul de lime este acru si acid, acesta are de fapt efect de alcanizare a organismului, fiind astfel eficient in tratamentul bolilor inflamatorii, cum ar fi reumatismul, artrita, sciatica, etc. De asemenea, previne depunerea acidului uric in tesuturi, reducand astfel riscul de guta.

Lamaia verde – Utilizări magice

Coaja de lămâie verde se foloseşte în ritualurile de purificare şi protecţie. De asemenea coaja este utilizată în amestecurile de dragoste şi arsă pentru miros plăcut.

În aromoterapie: uleiul esenţial de lime (lămâie verde) este recomandat ca antireumatic, antiscorbutic, antiseptic, antiviral, aperitiv, bactericid, febrifug, tonic. Se utilizează în terapia cu uleiuri esențiale pentru acnee, anemie, unghii casante, furuncule, degerături, bătături, tăieturi, piele grasă, herpes, înţepături de insecte, ulceraţii ale gurii, pete, negi, artrită, celulită, hipertensiune arterrială, hemoragii nazale, obezitate, circulaţie deficitară, reumatism, astm, bronşită, guturai, dispepsie, răceli, febră, gripă, infecţii ale gâtului şi alte infecţii.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *