Cum se prepara pateul vegetal de soia


Ingrediente:

  • 200 gr. faina de soia,
  • 50 – 70 gr. faina de orez (se poate macina orez cu masina de macinat cafea, la fel si granulele de soia, dar trebuie sa fie o pulbere fina),
  • 450 ml. apa calda,
  • o ceapa razuita,
  • condimente (din cuisoare, piper, dafin, mai mult din toate plantele aromate, dar sa domine busuiocul si cimbrul. Acestea pot fi luate de la plafar),
  • 250 gr. margarina vegetala sau poate fi inlocuita cu ulei de floarea soarelui 150 ml. Se adauga sare dupa gust sau vegeta.

Mod de preparare:

pate vegetal din soiaSe amesteca faina de soia cu cea de orez, in apa fierbinte se dizolva margarina sau se toarna uleiul daca s-a ales aceasta varianta, dupa care se toarna peste cele doua compozitii din faina. Se amesteca si intre timp se adauga ceapa, condimentele, sarea sau vegeta. Se pastreaza la rece cateva ore dupa care se poate consuma.

 

Etichete: #Plante medicinale, #Uleiul

Un comentariu la „Cum se prepara pateul vegetal de soia”

  1. O idee foarte buna! Este usor de facut, este o varianta mai sanatoasa a pateului clasic. O sa incerc si eu reteta cu siguranta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *