Postul negru sau postul cu apa – un tratament al tuturor bolilor

Încă din cele mai vechi timpuri se cunosc efectele terapeutice ale postului cu apa – efecte de curăţare atât la nivelul corpului fizic, cât şi la nivel de corp energetic, spiritual. Postul cu apa sau postul de vindecare este mai complex decât pare, însemnând nu doar eliminarea mâncării, ci şi a poftelor, a dorinţelor generate de mintea noastră şi de dependenţele pe care ni le-am creat de-a lungul vieţii.

Recent am citit o carte pe care v-o recomand cu drag tuturor, despre o alimentaţie sănătosa. In aceasta carte am descoperit câteva informaţii esenţiale despre postul cu apa, informaţii ce îmi lipseau. Cartea se numeşte „Hrana Vie” de Ernest Gunther. Iată ce scrie în această carte despre postul cu apa:

Postul negru cu apa sau postul de vindecare cu apa – Etapele postului

Postul cu apa este modul de vindecare cel mai vechi şi mai natural care există. Dacă un animal se îmbolnăveste, el NU mănâncă. Cine are febră automat tine post cu apa. Înlătură mai repede cauza bolii decât hrana crudă. Prin postul cu apa se pot evita chiar operatii. Cel mai renumit medic al tuturor timpurilor, Hypocrate, spunea: „Cu cât hrăniti mai mult un bolnav, cu atât mai mult îi dăunati.

In timpul postului cu apa există o singură etapă periculoasă care trebuie cunoscută şi anume: hrana prea multă după un post îndelungat. Acest lucru poate însemna moartea. De aceea mai întâi , după ce se termină perioada de post cu apa, se va consuma doar hrană lichidă, care cu timpul primeste o consistentă tot mai mare. Timpul după care se poate mânca din nou obisnuit trebuie să fie la fel de lung ca şi postul cu apa. Cine respectă această prescriptie nu trebuie să se teamă de nimic, se va vindeca dacă respectă întocmai această procedură.

Postul negru cu apa şi timpul până la reluarea mâncării obisnuite sunt suficient de lungi. Mâncatul corect după postul cu apa este hotărâtor pentru vindecare. De ajutor au nevoie numai acei care sunt lipsiti de vointă, lucru frecvent mai ales la oamenii bătrâni şi cei grav bolnavi.

Eu am descoperit o metodă gratie căreia postul cu apa este mult mai usor efectuat şi cu care se pot obtine rezultate mai bune. Este vorba de postul cu apa de legume în locul apei obisnuite. Se bea câte un pahar la fiecare jumătate de oră, putin încălzit. Pentru prepararea apei de legume se vor utiliza şi plante medicinale, cu precădere acelea recomandate pentru boala respectivă. Amănunte găsiti în cărtile cu plante medicinale şi în cartea de fată.

Apa de legume in timpul postului cu apa

Această apă de legume să nu contină prea multe calorii, adică legumele nu vor fi tăiate prea mărunt pentru ca apa să preia cât mai putine proteine. Dacă se posteste în acest fel, senzatia de foame dispare după a treia zi de post. Această apă are anumite avantaje.

Spre deosebire de postul cu apa normal în acest caz eforturile mici sunt suportate fără a avea ameteli sau a vedea negru în fata ochilor. In cazul în care nervii nu sunt prea slăbiti se poate lucra dacă nu este vorba de o muncă grea. Se doarme mult mai bine decât în cazul postului cu apa normală. Scaunul dispare mai ales atunci când şi lichidul este putin acrit, iar clismele nu sunt necesare.

In loc de apă de legume se poate folosi la această cură şi apa de tărâte. Dacă foamea nu dispare, această apă trebuie mult diluată. Postul cu apa este indicat pentru orice boală. Se va evita în cazul unei boli de cancer sau de nervi.

Există cazuri limită pe care nici un specialist nu le poate indica. Aceasta înseamnă: Incercarea moarte n-are. Nu se poate întâmpla nimic periculos. Dacă după a 4-a zi foamea nu dispare, dacă din cauza insomniilor noptile devin insuportabile, dacă inima este prea agitată atunci recomand fie o abtinere partială de la mâncare, fie întreruperea postului, fie 2 zile post – 2 zile mâncare. Se recomandă şi o cură numai din sucuri de legume.

Postul negru doar cu apa este mai comod pentru că senzatia de foame dispare în întregime.

Cât timp să se tină postul cu apa?

Cunosc un caz grav de îmbolnăvire a măduvei coloanei vertebrale. Fără nici o sperantă din partea medicilor, bolnavul se deplasa doar în scaunul cu rotile; dar literatura corespunzătoare a trezit în el credinta în puterea de vindecare a postului negru. El a tinut mai multe posturi şi de fiecare dată era tot mai lung, cred că ajunsese până la 40 de zile, dar nu i-a ajutat prea mult.

El stia că omul poate trăi 100 de zile fără mâncare şi că perioada de 60 de zile este maximă pentru un post. Deci s-a hotărât să o facă. Nu avea timp de pierdut, iar timp avea. S-a constatat că se posteste cu atât mai usor cu cât s-a postit mai des. Când au trecut cele 60 de zile nu a constatat vreo îmbunătătire substantială a stării sale, dar în următoarele 60 de zile când începea să se obisnuiască cu mâncarea, minunea s-a produs.

De atunci omul s-a simţit dator să tină peste tot conferinte despre efectele postului negru. Astfel am ajuns şi eu să îl cunosc. Atunci avea vreo 60 de ani, avea o tinută sigură şi dreaptă ca unul de 20 de ani. Cazul lui a fost o minune iesită din comun fiindcă se spune că nervii distrusi nu se pot regenera. Vedem aici ce se poate face cu o vointă de fier. Recunoastem din acest exemplu că timpul după post este la fel de important ca şi cel al postului de vindecare.

Abia acum după lunga perioadă de odihnă a organelor începe regenerarea propriu-zisă. Glandele şi întregul corp parcă au renăscut. La un post atât de lung unele organe se contractă, la fel şi stomacul, de aceea prima hrană va fi numai sub formă lichidă şi anume sucuri de legume şi fructe diluate. Abia treptat avem voie să trecem la lapte şi hrana consistentă care trebuie bine mestecată. De îndată ce postul cu apa se întrerupe, apare din nou foamea. Să stăpânesti această foame în perioada de reobisnuintă a stomacului este cel mai greu lucru; dar răbdarea este cu atât mai mult răsplătită.”

La ce trebuie sa fii atent in timpul postului cu apa

Postul negru sau postul cu apa însusi este relativ usor, dar persoanele corpolente au la început unele greutăti. Cine crede cu adevărat în vindecare, aceluia nu-i va lipsi nici vointa de fier. Deja după prima săptămână de post te simţi atât de usor încât ai vrea să escaladezi muntii.

Tocmai acum trebuie să fii atent pentru a nu depune brusc eforturi, de exemplu să urci în fugă o scară. Atunci ti se va face negru în fata ochilor şi ametesti. Chiar şi când te scoli de pe un scaun pot apărea aceste simptome dar într-o măsură mai mică. Nu trebuie să ne speriem, fiecare trece prin asta şi este foarte normal. Motivul nu se află în lipsa de hrană, căci există în organism suficiente rezerve. El trebuie căutat în substanta toxică care acum se descompune şi ajunge în sânge de unde este eliminată.”

Clisma în perioada postului cu apa

Unii medici recomandă clisma zilnică în prima săptămână de post cu apa. In cazul bolilor intestinale, clismele sunt necesare pe perioada postului cu apa. Fiecare să-si găsească singur calea. Cu apa acrită din legume, moare, se poate şi fără clismă. Unii folosesc ulei de parafină care trece nedigerat prin intestin.

Alte informatii utile despre postul cu apa

Celui ce ezită sa tina postul cu apa, vreau să-i dau curajul necesar, chiar dacă prima oară este vorba doar de câteva zile. La următoarele incercari de post cu apa se poate dubla durata. Dacă la începutul postului cu apa apar greutăti, culcati-vă. Asa se procedează şi în spitalele unde se posteste.

Multi, mai ales cei bolnavi de intestin şi stomac, au ales postul negru cu apa mai îndelungat pentru a trece apoi la alimentaţia cu crudităti. Dar şi fumătorilor, alcoolicilor şi cafegiilor li se recomandă această cale. Depunerile de grăsime, tot felul de boli se pot înlătura în acest fel. Dacă succesul nu este pe deplin satisfăcător, să se înceapă după un timp un post mai lung.

Când postesti nu o spune nimănui, cel mult celor apropiati. De obicei acestia au cea mai putină întelegere şi te obosesc cu teama lor. Este necesar ca şi ei să stie ce înseamnă postirea şi să se convingă cât de importantă şi nepericuloasă este. Cel mai bine este să te asociezi cu cineva sau când întreaga familie posteste. Când oamenii mor de foame, nu este vorba de foamea propriu-zisă, ci frica de ea, frica care-i conduce la consumul de hrana intrată în putrefactie (carne), datorită căreia se intoxică şi mor.

Un exemplu ne arată cum două femei în timpul unei cure de slăbire s-au hrănit numai cu carne, îmbolnăvindu-se de o boală de sânge care a fost şi cauza decesului lor. Dacă ar fi fost vorba numai de salată sau ar fi postit, acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

Atât făina albă cât şi carnea reprezintă o alimentatie unilaterală care răpeste corpului substante importante. Adeseori putinul care se găseste de mâncare se fierbe şi astfel se devalorizează. Câte o problemă mai gravă apare din cauză că nu se cunosc regulile postului negru, mâncând prea mult după o foame îndelungată. Cine este istet exersează încă din tinerete în practicarea postului negru şi în mâncarea cruditătilor.

„Hrana Vie” de Ernest Gunther

Aceste lucruri le-am citit eu despre postul cu apa şi datorită acestor informaţii am ajuns să nu-mi fie frică de această idee. Cred că o să şi încerc în viitorul apropiat, am început însă cu perioade de scurtă durată pentru a-mi obişnui organismul. Dacă voi reuşi in aceasta viata să ţin un post de 40 de zile, o să revin cu mai multe informaţii legate de propria experienţă şi de schimbările ce cu siguranţă nu vor întârzia să apară.

Dacă sunteţi bolnavi şi simţiţi că nu mai aveţi nici o soluţie, încercaţi acest post pentru a elimina toxinele din organism şi pentru a vă vindeca. Nu spune nimeni că este uşor, însă nici imposibil.

Pentru cei curajoşi, vă aştept să reveniţi cu propriile experienţe şi  informaţii despre postul cu apa! Mult succes.

Pentru cei care doresc mai multe detalii despre postul de 7 zile sau postul de peste 20 de zile, postul cu apa de 40 de zile, recomand aceste 2 articole: 7 Zile post cu apă – Post negru si Post cu apă – post uscat (23/8 zile) – foamea adevărată

Actualizare 10 ianuarie 2020 – Am început postul cu apa de 40 de zile

Am început să țin postul cu apă astazi 10 ianuarie 2020 și am intenția să îl țin 40 de zile. Voi vorbi în fiecare zi în câte un video despre experiența mea. Urmărește canalul Blogul lui Jorjette de pe Youtube:


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 37 Pareri

  1. Coros Iuliana Coros Iuliana
  2. Coros Iuliana Coros Iuliana
  3. istudor mircea istudor mircea

Spune parerea ta!

 

Sus