Postul negru sau postul cu apa – un tratament al tuturor bolilor

Timp de citire estimat: 26 minute


Postul cu apă este o terapie transformațională pentru corpul fizic, pentru minte și pentru spirit! În timpul postului cu apă ne dăm voie să experimentăm trăiri profunde! Corpul fizic nu mai primește hrană, deci are timp pentru curățare, vindecare și regenerare. Mintea în tot acest timp are și ea timp de o curățare destul de profundă, căci ăn perioada postului ies la suprafață frici, frustrări, preconcepții cu care am trăit ani de zile, furie, rușine, ies la iveală tot felul de stări pentru a fi gestionate.

Postul negru cu apa sau postul de vindecare cu apa

Deoarece corpul se curăță, mintea se curăță și ea căci toate aceste emoții duceau la îmbolnăvirea corpului fizic, și cum corpul fizic se vindecă, ele nu își mai au rostul! Și în tot acest timp spiritul se bucură și se înalță căci simte cum ne trezim, simte cum începe să ne pese cu adevărat de cine suntem noi! Și e atât de înățător!

Postul cu apă este o terapie excepțională care, din punctul meu de vedere, poate vindeca orice afecțiune! Cu toate acestea, postul cu apă nu poate fi ținut la fel de toată lumea! Din acest motiv, fiecare persoană trebuie să fie maxim de conștientă în momentul în care începe un post cu apă de tot ceea ce se poate întâmpla într-un post cu apă, de tot ce ar trebui să facă sau să nu facă în această perioadă și nu în ultimul rând, să fie conștienți de limitele personale!

Un post cu apă poate să fie de o zi, de 2, 3, 4, 7, 14, 21, 35, 40, 42, 50 sau chiar 60 de zile, oricâte zile, în funcție de cât de mult își asumă fiecare persoană. Și da, postul este o decizie asumată, o decizie ce ne aparține în totalitate și despre care știm de ce o luăm.

Chiar dacă în timpul unui post cu apă alegem să fim susținuți de medici, de persoane cu experiență în acest domeniul sau chiar de ființe dragi, consider că este decizia fiecăruia dintre noi până unde merge cu un astfel de proces intens de transformare. Iar cei care au nevoie de schimbare, ajung să simtă cu toată ființa chemarea sufletului către ceea ce sunt cu adevărat și ieșirea din iluzie.

Încă din cele mai vechi timpuri se cunosc efectele terapeutice ale postului cu apa – efecte de curăţare atât la nivelul corpului fizic, cât şi la nivel de corp energetic, spiritual. Postul cu apa sau postul de vindecare este mai complex decât pare, însemnând nu doar eliminarea mâncării, ci şi a poftelor, a dorinţelor generate de mintea noastră şi de dependenţele pe care ni le-am creat de-a lungul vieţii.

Recent am citit o carte pe care v-o recomand cu drag tuturor, despre o alimentaţie sănătosă. In aceasta carte am descoperit câteva informaţii esenţiale despre postul cu apa, informaţii ce îmi lipseau. Cartea se numeşte “Hrana Vie” de Ernest Gunther. Iată ce scrie în această carte despre postul cu apa:

postul negru un plus de sanatate si tinerete

Etapele postului cu apă

Postul cu apa este modul de vindecare cel mai vechi şi mai natural care există. Dacă un animal se îmbolnăveste, el NU mănâncă. Cine are febră automat tine post cu apa. Înlătură mai repede cauza bolii decât hrana crudă. Prin postul cu apa se pot evita chiar operatii. Cel mai renumit medic al tuturor timpurilor, Hypocrate, spunea: “Cu cât hrăniti mai mult un bolnav, cu atât mai mult îi dăunati.

In timpul postului cu apa există o singură etapă periculoasă care trebuie cunoscută şi anume: hrana prea multă după un post îndelungat. Acest lucru poate însemna moartea. De aceea mai întâi , după ce se termină perioada de post cu apa, se va consuma doar hrană lichidă, care cu timpul primeste o consistentă tot mai mare. Timpul după care se poate mânca din nou obisnuit trebuie să fie la fel de lung ca şi postul cu apa. Cine respectă această prescriptie nu trebuie să se teamă de nimic, se va vindeca dacă respectă întocmai această procedură.

Postul negru cu apa şi timpul până la reluarea mâncării obisnuite sunt suficient de lungi. Mâncatul corect după postul cu apa este hotărâtor pentru vindecare. De ajutor au nevoie numai acei care sunt lipsiti de vointă, lucru frecvent mai ales la oamenii bătrâni şi cei grav bolnavi.

Eu am descoperit o metodă gratie căreia postul cu apa este mult mai usor efectuat şi cu care se pot obtine rezultate mai bune. Este vorba de postul cu apa de legume în locul apei obisnuite. Se bea câte un pahar la fiecare jumătate de oră, putin încălzit. Pentru prepararea apei de legume se vor utiliza şi plante medicinale, cu precădere acelea recomandate pentru boala respectivă. Amănunte găsiti în cărtile cu plante medicinale şi în cartea de fată.

Apa alcalină și apa de legume în timpul postului

Această apă de legume să nu contină prea multe calorii, adică legumele nu vor fi tăiate prea mărunt pentru ca apa să preia cât mai putine proteine. Dacă se posteste în acest fel, senzatia de foame dispare după a treia zi de post. Această apă are anumite avantaje.

Spre deosebire de postul cu apa normal în acest caz eforturile mici sunt suportate fără a avea ameteli sau a vedea negru în fata ochilor. In cazul în care nervii nu sunt prea slăbiti se poate lucra dacă nu este vorba de o muncă grea. Se doarme mult mai bine decât în cazul postului cu apa normală. Scaunul dispare mai ales atunci când şi lichidul este putin acrit, iar clismele nu sunt necesare.

In loc de apă de legume se poate folosi la această cură şi apa de tărâte. Dacă foamea nu dispare, această apă trebuie mult diluată. Postul cu apa este indicat pentru orice boală. Se va evita insa postul cu apa în cazul unei boli de cancer sau de nervi.

Există cazuri limită pe care nici un specialist nu le poate indica. Aceasta înseamnă: Incercarea moarte n-are. Nu se poate întâmpla nimic periculos. Dacă după a 4-a zi foamea nu dispare, dacă din cauza insomniilor noptile devin insuportabile, dacă inima este prea agitată atunci recomand fie o abtinere partială de la mâncare, fie întreruperea postului, fie 2 zile post – 2 zile mâncare. Se recomandă şi o cură numai din sucuri de legume.

Postul cu apa este mai comod atunci cand se consuma doar apa simpla pentru că senzatia de foame dispare în întregime.

Filtrele pentru apă alcalină și antioxidantă

Te intrebi ce fel de apa sa bei in timpul postului? Personal, in timpul postului recomand consumul de apa alcalina. In timpul postului cu apa eu am baut apa de fantana. Ulterior am aflat ca aceasta avea un pH potrivit pentru consum. Totusi, in timpul postului am putut sa observ ca nu pot sa beau orice tip de apa. Am incercat sa consum alte tipuri de apa si simteam uneori un gust neplacut sau chiar ciudat.

In timpul unui post scurt am ajuns la o conferinta la Bucuresti, o conferinta despre postul cu apa, unde am avut sansa sa incerc pentru prima data filtrul de apa – produs romanesc – Finaqua. Acum pot sa afirm cu toata sinceritatea ca a fost cea mai baubila apa. Intr-un timp de cateva ore am consumat aceasta apa de calitate si m-am bucurat la maxim de calitatile sale antioxidante.

Dupa aceasta experienta, pot sa recomand cu cea mai mare incredere filtrul de apa Finaqua Uno, Filtrul de apa Finaqua Duo. Acesta din urma ofera posibilitatea de a avea la tine acasa pe langa apa alcalina si antioxidanta, apa cu pH ridicat de 9,4 sau cu neutru. Descoperă si filtrul de dus Skino pentru asigura sănătatea pielii si întregului organism caci acesta absoarbe prin piele mai mult decât ne putem imagina.

Filtrul de apa iti va face viata mai usoara, va oferi corpului cea mai buna apa, deci vei avea o experienta sanatoasa la tine acasa, mai ales in aceste vremuri in care sanatatea este atat de importanta. Stiu ca este posibil sa crezi ca nu iti permiti un astfel de filtru, insa sanatatea ta merita chiar si mai mult decat atat! Pune pret pe sanatatea ta si pe tot ceea ce vine spre tine pentru a te ajuta in acest sens!

Apa alcalină cu filtru de apă
Finaqua

Filtrul de apă de la Finaqua este un dispozitiv de filtrare a apei care poate fi instalat sub chiuveta de bucătărie sau în linia principală de aprovizionare cu apă a casei. Acesta utilizează mai multe etape de filtrare pentru a elimina impuritățile și contaminanții din apa potabilă, precum clorul, sedimentele, metalele grele, pesticidele și alte substanțe chimice. Finaqua oferă o gamă variată de filtre de apă, precum și accesorii și kit-uri de instalare pentru a satisface nevoile diferitelor gospodării. Filtrele de apă de la Finaqua sunt proiectate să ofere o sursă de apă potabilă sigură, curată și de calitate în orice moment.

Finaqua uno

Finaqua UNO

1 flux de apă – 4 stadii de filtrare

 • apă alcalină prin creșterea pH-ului cu 2.5 puncte
 • îmbogățită cu minerale
 • antioxidantă, cu un ORP de -600 mV
 • microstructurată
 • apă ionizată natural

100 Lei
REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești 100 de lei reducere!

Finaqua skino

Finaqua SKINO

Are o durată de viață de 30.000 de litri

 • fără clor și metale grele
 • fără sedimente
 • fără bacterii și pesticide
 • Fără miros de amoniac și sulf
 • hidratează celulele, te revigorează și energizează

50 Lei
REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești 50 de lei reducere!

Finaqua duo

Finaqua DUO

2 fluxuri de apă – 6 stadii de filtrare

 • apă alcalină
 • antioxidantă
 • microstructurată
 • apă cu pH neutru pentru
  sugari/bebeluși sau persoane care
  urmează tratamente

150 Lei
REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești 150 de lei reducere!

Cât timp să se tină postul cu apă?

Cunosc un caz grav de îmbolnăvire a măduvei coloanei vertebrale. Fără nici o sperantă din partea medicilor, bolnavul se deplasa doar în scaunul cu rotile; dar literatura corespunzătoare a trezit în el credinta în puterea de vindecare a postului negru. El a tinut mai multe posturi şi de fiecare dată era tot mai lung, cred că ajunsese până la 40 de zile, dar nu i-a ajutat prea mult.

El stia că omul poate trăi 100 de zile fără mâncare şi că perioada de 60 de zile este maximă pentru postul cu apa. Deci s-a hotărât să o facă. Nu avea timp de pierdut, iar timp avea. S-a constatat că se posteste cu atât mai usor cu cât s-a postit mai des. Când au trecut cele 60 de zile nu a constatat vreo îmbunătătire substantială a stării sale, dar în următoarele 60 de zile când începea să se obisnuiască cu mâncarea, minunea s-a produs.

De atunci omul s-a simţit dator să tină peste tot conferinte despre efectele postului negru. Astfel am ajuns şi eu să îl cunosc. Atunci avea vreo 60 de ani, avea o tinută sigură şi dreaptă ca unul de 20 de ani. Cazul lui a fost o minune iesită din comun fiindcă se spune că nervii distrusi nu se pot regenera. Vedem aici ce se poate face cu o vointă de fier. Recunoastem din acest exemplu că timpul după un post cu apa este la fel de important ca şi cel al postului de vindecare.

Abia acum după lunga perioadă de odihnă a organelor începe regenerarea propriu-zisă. Glandele şi întregul corp parcă au renăscut. La un post atât de lung unele organe se contractă, la fel şi stomacul, de aceea prima hrană va fi numai sub formă lichidă şi anume sucuri de legume şi fructe diluate. Abia treptat avem voie să trecem la lapte şi hrana consistentă care trebuie bine mestecată. De îndată ce postul cu apa se întrerupe, apare din nou foamea. Să stăpânesti această foame în perioada de reobisnuintă a stomacului este cel mai greu lucru; dar răbdarea este cu atât mai mult răsplătită.”

La ce trebuie să fii atent în timpul postului cu apă

Postul negru sau postul cu apa însusi este relativ usor, dar persoanele corpolente au la început unele greutăti. Cine crede cu adevărat în vindecare, aceluia nu-i va lipsi nici vointa de fier. Deja după prima săptămână de post te simţi atât de usor încât ai vrea să escaladezi muntii.

Tocmai acum trebuie să fii atent pentru a nu depune brusc eforturi, de exemplu să urci în fugă o scară. Atunci ti se va face negru în fata ochilor şi ametesti. Chiar şi când te scoli de pe un scaun pot apărea aceste simptome dar într-o măsură mai mică. Nu trebuie să ne speriem, fiecare trece prin asta şi este foarte normal. Motivul nu se află în lipsa de hrană, căci există în organism suficiente rezerve. El trebuie căutat în substanta toxică care acum se descompune şi ajunge în sânge de unde este eliminată.”

Clisma în perioada postului cu apă

Unii medici recomandă clisma zilnică în prima săptămână de post cu apa. In cazul bolilor intestinale, clismele sunt necesare pe perioada postului cu apa. Fiecare să-si găsească singur calea. Cu apa acrită din legume, moare, se poate şi fără clismă. Unii folosesc ulei de parafină care trece nedigerat prin intestin.

Clisma se recomanda chiar si pe intreg parcursul postului, in special in postul cu apa de lunga durata, pentru a grabi eliminarea toxinelor si a preveni absorbtia acestora. Mi-am dat seama ca daca as fi facut mai multe clisme, as fi eliminat mult mai usor reziduuri si as fi diminuat gustul si mirosurile neplacute.

Ce boli vindecă postul cu apă

Urmărește acest video pentru a afla ce boli vindecă postul cu apă și cazuri de persoane care s-au vindecat cu postul cu apă!

Alte informatii utile despre postul cu apă

Celui ce ezită sa tina postul cu apa, vreau să-i dau curajul necesar, chiar dacă prima oară este vorba doar de câteva zile. La următoarele incercari de post cu apa se poate dubla durata. Dacă la începutul postului cu apa apar greutăti, culcati-vă. Asa se procedează şi în spitalele unde se posteste.

Multi, mai ales cei bolnavi de intestin şi stomac, au ales postul cu apa mai îndelungat pentru a trece apoi la alimentaţia cu crudităti. Dar şi fumătorilor, alcoolicilor şi cafegiilor li se recomandă această cale. Depunerile de grăsime, tot felul de boli se pot înlătura în acest fel. Dacă succesul nu este pe deplin satisfăcător, să se înceapă după un timp un post mai lung.

Când postesti nu o spune nimănui, cel mult celor apropiati. De obicei acestia au cea mai putină întelegere şi te obosesc cu teama lor. Este necesar ca şi ei să stie ce înseamnă postul cu apa şi să se convingă cât de importantă şi nepericuloasă este. Cel mai bine este să te asociezi cu cineva sau când întreaga familie posteste. Când oamenii mor de foame, nu este vorba de foamea propriu-zisă, ci frica de ea, frica care-i conduce la consumul de hrană intrată în putrefactie (carne), datorită căreia se intoxică şi mor.

Un exemplu ne arată cum două femei în timpul unei cure de slăbire s-au hrănit numai cu carne, îmbolnăvindu-se de o boală de sânge care a fost şi cauza decesului lor. Dacă ar fi fost vorba numai de salată sau ar fi postit, acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

Atât făina albă cât şi carnea reprezintă o alimentatie unilaterală care răpeste corpului substante importante. Adeseori putinul care se găseste de mâncare se fierbe şi astfel se devalorizează. Câte o problemă mai gravă apare din cauză că nu se cunosc regulile postului cu apa, mâncând prea mult după o foame îndelungată. Cine este istet exersează încă din tinerete în practicarea postului negru şi mâncarea cruditătilor.

“Hrana Vie” de Ernest Gunther

Aceste lucruri le-am citit eu despre postul cu apa şi datorită acestor informaţii am ajuns să nu-mi fie frică de această idee. Cred că o să şi încerc în viitorul apropiat, am început însă cu perioade de scurtă durată pentru a-mi obişnui organismul. Dacă voi reuşi in aceasta viata să ţin un post de 40 de zile, o să revin cu mai multe informaţii legate de propria experienţă şi de schimbările ce cu siguranţă nu vor întârzia să apară.

Dacă sunteţi bolnavi şi simţiţi că nu mai aveţi nici o soluţie, încercaţi acest post pentru a elimina toxinele din organism şi pentru a vă vindeca. Nu spune nimeni că este uşor, însă nici imposibil.

Pentru cei curajoşi, vă aştept să reveniţi cu propriile experienţe şi  informaţii despre postul cu apa! Mult succes.

Actualizare 10 ianuarie 2020 – Am început postul cu apa de 40 de zile

Am început să țin postul cu apă astazi 10 ianuarie 2020 și am intenția să îl țin 40 de zile. Voi vorbi în fiecare zi în câte un video despre experiența mea cu postul cu apa. Am ales sa tin acest post pentru a vindeca o afectiune veche, o problema care a stat cu mine ani de zile.

Postul cu apă – Serial complet pe Youtube:

In partea dreapta sus a acestui video, daca dai click unde scrie 1/25, vei putea alege sa vizionezi cele 25 de episoade din perioada postului cu apa.

Actualizare 13 februarie 2020 – Am incheiat postul cu apa dupa 35 de zile

Urmareste toate video-urile de pe canalul nostru de youtube despre postul cu apa si despre iesirea din postul cu apa, pentru a afla informatii despre experienta personala, insa și pentru a afla informatii mult mai diverse despre aceasta terapie.

Postul cu apa sau postul de vindecare este un subiect foarte vast despre care trebuie sa ne documentam foarte bine inainte de a-l practica. Am incercat pe perioada postului cu apa sa fac cate un video aproape zilnic in care sa discut despre cate o latura importanta a postului cu apa.

Rezultatele postului cu apa de 35 de zile – Actualizare

In urma postului cu apa de anul trecut am reusit sa scap de o suferinta veche, o suferinta ce am trait-o aproape 20 ani. Inca din adolescenta am avut probleme, medici le-au identificat ca fiind dereglari hormonale. La 15 ani am avut mai multe menstruatii prelungita, undeva intre 15-30 de zile.

Totul s-a finalizat cu o hemoragie uterina care a venit la pachet cu multe simptome. Datorita acestor simptome am ajuns sa imi fac analize care au concluzionat un nivel foarte scazut de hemoglobina – doar 5. La 4 mi s-a spus ca as fi murit, insa am fost o luptatoare. Mi s-a facut transfuzie de sange, apoi mi s-a recomandat un consum de anticonceptionale (Diane 35 – probabil cele mai proaste anticonceptionale) si fier si cam atat.

Dupa un an-doi, datorita acestor dereglari, m-am ales cu o acnee chistica puternica care a venit si cu o depresie de lunga durata. A fost cu spitalizare si cu recomandari nepotrivite varstei, parerea mea – anticonceptionale si Roaccutane, un tratament care presupunea sa nu fac copii timp de doi ani pentru ca era o posibilitate crescuta de malformatii. Acesta a fost inceputul problemelor de sanatate pe care mult timp pot sa spun ca le-am tinut sub control cu anticonceptionale.

In momentul in care m-am decis sa tin postul cu apa, am facut-o pentru ca de multi ani deja dereglarile hormonale isi faceau de cap. De peste 10 ani am incetat sa mai iau anticonceptionale, iar menstruatia mea a luat-o razna. 30 de zile, 40 de zile, alteori mai scurta, oricum, nu stiam niciodata cat ma tine sau cand apare. A fost pentr mine momentul in care am spus gata, lucrurile trebuie sa se schimbe! Atat de puternic a fost momentul, incat si acum cand scriu mi se ridica parul pe maini!

Postul cu apa a fost unul greu, dar s-a lucrat profund. Din ziua a 5-a a postului au inceput sangerarile care au tinuta pana in ziua 5-6 de iesire din post. S-a eliminat mult sange pe parcurs, foarte multe cheaguri. Femeile care trec prin astfel de chestii stiu despre ce e vorba. Cam din ziua 26 a postului cu apa am inceput sa simt dureri la nivelul ovarului stang unde stiam ca am un chist. S-a simtit in urmatorele zile, mai intens dupa ziua 30, ca si cum s-ar face un chiuretaj natural. Durerile au continuat si cateva zile dupa iesirea din post.

Din momentul terminarii iesirii din post, miracolul s-a produs! Postul cu apa m-a vindecat!Menstruatia mea s-a reglat intr-un mod in care nu am avut-o niciodata. Am ajuns sa am la inceput o menstruatie de 2-3 zile, ca mai apoi la o menstruatie de 3-6 zile ceea ce este normal, comparativ cu menstruatiile lungi!

Daca ai intrebari legate de postul cu apa, iti stau la dispozitie atat aici, cat si pe youtube. Daca simti ca ai nevoie de sustinere pentru a incepe postul cu apa, nu ezita sa ma contactezi! Sa ne pastram sanatosi!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

63 de răspunsuri la „Postul negru sau postul cu apa – un tratament al tuturor bolilor”

 1. Buna. Sotul meu a tinut 36 zile si azi s-a oprit pentru ca a avut un episod mai urat si anume a lesinat de 2 ori, la interval de 2 min si a doua oara nu a fost un lesin simplu ci mai degraba mai grav. (nu stiu cum sa il numesc). Ideea e ca s-a ajuns la concluzia ca se opreste. Acum e vorba de revenire. Mergem dupa revenirea conform Valeriu Popa. Cu apa calduta de orez integral fiert. Te rog, daca ai recomandari in privinta revenirii, sa imi scrii.
  Multumesc!

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Bună, Roxana. Am avut și eu o tentativă de leșin în unul dintre postrurile mele mai scurte. Mă bucur că soțul tău a decis că e momentul să se oprească, înseamnă că a fost suficient și nici nu era necesar să tragă și mai mult de el. Personal recomand o revenire care să fie tot de 36 de zile. După revenirea cu apă călduță de orez, personal recomand o dietă crudă pe tot parcursul revenirii. În primă fază sucurile verzi sunt cele mai benefice pentru că se asimilează mult mai ușor după o perioadă atât de lungă de repaos, apoi, efectiv să mănânce legume, salate proaspete și chiar fructe. Cu toate acestea, fructele dacă alege să le mănânce, cel mai indicat moment de consum este micul dejun, să aleagă un singur tip de fruct pe zi și să nu le amestece cu alte fructe la aceeași masă. Pentru o perioadă să evite să adauge sare. În perioada aceasta încă se găsesc ardei și gogoșari, varză, conopidă crudă – este foarte gustoasă, morcovi, țelină, dar și multe altele. Cam pe la jumătatea perioadei de revenire poate să înceapă să introducă în alimentație nuci, semințe de floarea soarelui, migdale, toate acestea crude și de preferință înmuiate de seara până dimineața în apă. Cam acestea ar fi în mare recomandările mele, deși pe lâncă toate acestea i-aș recomanda hrana vie, adică germenii și vlăstarii – detalii aici Dacă mai aveți întrebări, cu mare drag vă răspund! Sănătate și numai bine!!

 2. Avatar Daniel Botezatu
  Daniel Botezatu

  Bună Jorjette,eu am ținut postul cu apa minerala carbonata borsec pt ca are o cantitate mai mare de minerale am evaporat dioxidul de carbon și apoi am consumat aceasta apa,cu apa de fantana ma balonez am ameteli etc.probabil ca contine bacterii nu este purificata sau contaminata pânza freatica

  Inainte eu eram foarte slab deși mâncam enorm de mult și îmi era foame mai tot timpul cu toate ca mâcam foarte mult,după post mănânc mai puțin nu mai simt nevoia de a mica mult și am ajuns la o greutate normala.

  Tu ce părere ai legat de apa in timpul postului sa fie slab mineralizata sau bogata
  Din câte știu in post pierdem electroliți Ca,Mg etc.

 3. Avatar Nadia

  Buna ziua,

  ma lupt de o viata cu kilogramele in plus. Acum, la 45 ani, imi dau o durere de spate incredibila. Am tinut diete de toate felurile, am facut si program de slabire cu dieta si antrenamente insa dupa ce am oprit m-am ingrasat 30 kg. Acum am 100 kg si nu mai pot. Am ausit mul despre postul cu apa insa nu stiu prea multe despre el. Am citit acest articol si am inteles ca in primul rand trebuie vointa. Va rog sa imi dati cateva sfaturi pt incepatori.

  Toate cele bune,

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Bună, Nadia! Sunt convinsă că nu îți este deloc bine în starea în care ești, însă trebuie să găsești curaj și voință să depășești această stare. Programele de slăbire nu funcționează de cele mai multe ori pentru că sunt simple programe, iar noi nu de asta avem nevoie, ci de un stil de viață sănătos permanent. Degeaba ții o cură de slăbire dacă după aceasta revii la vechiul stil de viață. Dacă vrei să păstrezi vechiul stil de viață, de ce să mai ții un plan de dietă?? Acestea în general nu fac decât să agraveze, la modul în care măresc poftele, acestea fiind adesea mentale și emoționale.

   Cât despre disciplină, trebuie să găsești singură puterea interioară să poți spui nu mâncatului dezordonat și combinațiilor greșite. Nu spune nimeni că va fi ușor la început, însă doar de tine depinde totul, doar și doar de tine!!

   Cât despre postul cu apă, îți recomand acest video – în care vorbesc despre pasii premergători postului cu apă, iar mai apoi te invit să vizionezi videourile din perioada postului cu apă de 35 de zile, videouri in care împărtășesc informații utile și importante despre postul cu apă – vezi aici. Dacă ai mai multe întrebări, te rog să mă întrebi mai precis!

   1. Buna Ziua ma numesc Ionut am 40 de ani am avut um acident anul trecut luna ianuarie de atunci de 7 luni merg cu o cirja imi spun Medici cá am problema a tendoane dar nimeni nu face mímic sã má vindec de ziua de 11 iulie vreau sã incep sã tin 40 zile post cu apa e última mea speranta de vindicare

   2. Avatar Jorjette C
    Jorjette C

    Buna, Ionut! Imi pare rau ca treci prin aceste momente. Inainte de a discuta mai multe cu tine, as dori tare mult sa imi spui, ai tinut pana acum vreun post? Ma refer la posturile scurte. Personal nu recomand posturile lungi fara macar cateva posturi scurte inainte pentru a pregăti corpul, mentalul și emotionalul, sa vezi cum poti gestiona o astfel de perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *