Remedii naturale pentru dinti – Secrete ayurvedice

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
tratarea-naturala-a-dintilor - pasta de dinti naturala

Ingrijirea dintilor este un ritual foarte important ce trebuie sa faca parte din rutina noastra zilnica. Voi vorbi astazi de ingrijirea naturala a dintilor cu pudra dentara care poate fi folosita ca orice pasta de dinti, una naturala, dar si despre alte remedii naturale pentru dinti.

Pudra dentară – remedii naturale pentru dinti

remedii naturale pentru dinti

Plantele medicinale şi fructele cu un gust predominant amar, aspru sau înţepător ajută la curăţarea dinţilor: cuişoarele, dafinul, cimbrişorul, piperul, salvia (aceasta este indicată şi în masajul dinţilor), menta, busuiocul, pătrunjelul şi mărarul. Pudra dentară este foarte uşor de preparat şi poate să înlocuiască pasta de dinţi obişnuită pe care o cumperi de la magazin şi care conţine prea mult fluor.

Prepararea pudrei pe care o vei folosi ca o pasta de dinti bio se face în felul următor: frunzele se pisează într-un vas ceramic sau de sticlă cu ajutorul unui pisător de lemn/ceramică, apoi se strivesc într-o strecurătoare fină. Condimentele se macină în cazul în care nu le aveţi deja în această stare, însă trebuie să fii atent ca ceea ce foloseşti să fie de calitate superioară. Plantele şi condimentele le vei asocia în funcţie de propriile gusturi. La amestecul obţinut poţi adăuga câteva picături de ulei esenţial pentru a face pudra fină Această cantitate poate fi pregătită pentru o perioadă de 15 zile, după care trebuie să repetaţi procedeul.

Pentru o gură curată, cu un gust plăcut şi o respiraţie frumos mirositoare poţi mesteca fructe de nucşoară, de cardamom, cuişoare sau de camfor.

O clătire cu esenţe vegetale dezinfectează şi împrospătează gura, iar dacă adaugi apă de trandafir, plante aromatice precum mentă, cimbrişor sau pătrunjel, soluţia îi va conferi gurii un parfum delicat şi răcoros. Poţi deasemenea să-ţi clăteşti gura dimineaţa şi înainte de culcare cu 1-2 picături de ulei de lavandă dizolvate în jumătate de cană de apă.

Petele şi alte coloraţii care te stânjenesc sau care nu te lasă să zâmbeşti, pot fi tratate cu puţină lămâie.

Păstrează-ţi dinţii sănătoşi folosind aceste remedii naturale pentru dinti, pentru a evita problemele dureroase cauzate de inadecvata lor îngrijire. Ai grijă nu numai de dinţii tăi, ci de tine în totalitate şi apreciază starea de comfort  şi de echilibru  al corpului, psihicului şi spiritului.

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *