Urmează să vă prezint o serie de retete cu avocado, ușor de preparat acasa. Fructele de avocado sunt bogate în substanțe nutritive, au un gust aparte, o textură unică și pot fi servite la mic dejun, la prânz, la cină sau ca desert. În combinație cu alte fructe poți prepara o băutură excepțională.
Din punct de vedere nutrițional avocadele (fructele de avocado) sunt bogate în vitamina C și E care sunt antioxidanți ce protejează celulele împotriva radicalilor liberi. Mai pe scurt, consumul de avocado este bun pentru piele și este mai bun decât orice cremă cu protecție UV.
Fructele sunt bogate în acid folic ceea ce ajută la dezvoltarea unui bebeluș în timpul sarcinii, în special pentru prevenirea dezvoltării anomaliilor la nivel de tub neural. Ar mai fi multe de spus despre beneficii și cât de bun este pentru sănătate, dar să continui cu ce am promis în titlu! Personal îmi plac acele retete cu avocado din bucataria fara foc, dar fiecare poate alege după plac, preferințe, ingrediente etc.
Mai departe vom putea savura vizual doar cateva retete cu avocado, cat sa ne inspiram! Retete cu avocado simple, usor de preparat, dar gustoase si pline de nutrienti!
Cremă rece din Kiwi, Avocado, Lămâie, Lapte și Miere de albine
Pentru aceasta băutură cremoasă avem nevoie de:
- o jumătate avocado mare (perfect copt);
- 2 kiwi (cojite);
- 125ml de suc de lămâie;
- 125ml de lapte;
- 2 cuburi de gheață;
- miere de albine.
Vom prepara astfel: Ingredientele lichide se pun mai întâi întrun blender, apoi fructele și gheața. Începi la viteză redusă și crești viteza puțin câte puțin. Torni rezultatul într-un borcănel și îl lași la rece. Se servește după bunul plac al fiecăruia, băut, servit cu lingurița, sau chiar asortat cu biscuiți. Se poate îndulci cu miere pentru cei care gustul acrișor nu este chiar o placere!
Jorjette, multumesc pentru aceste retete grozave cu avocado !
Cu siguranta voi pregati macar o reteta propusa.
Toate cele bune!
Nicoleta Giurescu
– 1 avocado bine copt;
– 40 grame branza de capra facuta pasta;
– 1 rosie;
– 1 catel de usturoi (optional);
– frunze proaspete de busuioc;
– somon afumat la rece;
Se paseaza avocado, apoi se amesteca cu usturoiul zdrobit si cu branza de capra.
Pasta obtinuta se aseaza pe felii de paine neagra sau integrala.
Se pune o felie de somon, o felie de rosie si pe deasupra se orneaza cu frunze proaspete de busuioc.
Pentru cine nu doreste sa manance paine, poate aseza pasta de avocado obtinuta pe rondele de rosii sau dovlecel/vinete putin coapte pe gril.
Da, da, dovlecel sau vinete coapte la gratar. Nu m-am gandit la combinatia asta. De abea astept sezonul cu vinete si dovlecei. Ma gandesc acum ca avocado poate fi amestecat cu pasta de bostan dulce, ar iesi foarte gustos sunt sigura!
Mulţumim mult pentru reţetă!
Toate retetele sunt grozave, insa cel mai mult mi-au placut ochiurile in cupa de avocado si reteta cu paste
Iti place fructul de avocado, l-ai incercat pana acum? Daca da,poate ne spui si noua cum l-ai incercat, poate aflam de la tine vreo reteta noua?
Da, imi place fructul avocado! Il prepar des si rapid astfel: 1/2 avocado care se freaca cu branza de capra.; se aduga ceapa verde taiata fin si se amesteca toata compozitia; pasta obtinuta se intinde pe o felie de paine si se serveste cu rosii ! Pofta buna !
Multumesc, draga Nicoleta. Cu branzica am amestecat si eu avocado, insa nu de capra, ci de vaca. Mi-a placut foarte mult combinatia, asa ca pe viitor o sa incerc si cu branza de capra! Chiar te rog sa incerci macar una dintre retete, sigur o sa-ti placa!