10 Retete cu avocado – cum sa prepari acasa avocadele

Urmează să vă prezint o serie de retete cu avocado, ușor de preparat acasa. Fructele de avocado sunt bogate în substanțe nutritive, au un gust aparte, o textură unică și pot fi servite la mic dejun, la prânz, la cină sau ca desert. În combinație cu alte fructe poți prepara o băutură excepțională.

Din punct de vedere nutrițional avocadele (fructele de avocado) sunt bogate în vitamina C și E care sunt antioxidanți ce protejează celulele împotriva radicalilor liberi. Mai pe scurt, consumul de avocado este bun pentru piele și este mai bun decât orice cremă cu protecție UV.

Fructele sunt bogate în acid folic ceea ce ajută la dezvoltarea unui bebeluș în timpul sarcinii, în special pentru prevenirea dezvoltării anomaliilor la nivel de tub neural. Ar mai fi multe de spus despre beneficii și cât de bun este pentru sănătate, dar să continui cu ce am promis în titlu! Personal îmi plac acele retete cu avocado din bucataria fara foc, dar fiecare poate alege după plac, preferințe, ingrediente etc.

Mai departe vom putea savura vizual doar cateva retete cu avocado, cat sa ne inspiram! Retete cu avocado simple, usor de preparat, dar gustoase si pline de nutrienti!

Cremă rece din Kiwi, Avocado, Lămâie, Lapte și Miere de albine

Pentru aceasta băutură cremoasă avem nevoie de:

  1. o jumătate avocado mare (perfect copt);
  2. 2 kiwi (cojite);
  3. 125ml de suc de lămâie;
  4. 125ml de lapte;
  5. 2 cuburi de gheață;
  6. miere de albine.
retete cu avocado

Vom prepara astfel: Ingredientele lichide se pun mai întâi întrun blender, apoi fructele și gheața. Începi la viteză redusă și crești viteza puțin câte puțin. Torni rezultatul într-un borcănel și îl lași la rece. Se servește după bunul plac al fiecăruia, băut, servit cu lingurița, sau chiar asortat cu biscuiți. Se poate îndulci cu miere pentru cei care gustul acrișor nu este chiar o placere!


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 7 Pareri

  1. Nicoleta Nicoleta
  2. Nicoleta Nicoleta
  3. V2l3ntin2 V2l3ntin2

Spune parerea ta!

 

Sus