Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Ciclu menstrual neregulat – tratamente cu produse naturale

Pentru o femeie poate fi foarte dificil sa aiba dereglari ale menstruatiei, si in acest caz ma includ si pe mine. De aceea, iata cateva tratamente naturiste pentru reglarea menstruatei. De aici mai departe este alegerea fiecareia dintre noi daca le incearca sau nu. Remediile naturiste pentru un ciclu menstrual neregulat nu fac decat sa ne ajute pe orice plan, iar daca le incercam, nu avem nimic de pierdut.

5 Tratamente naturiste pentru ciclu menstrual neregulat

Otetul de mere facut in casa

otet de mere tratament ciclu menstrual neregulat

Se consuma 1-2 lingurite de otet de mere (vezi reteta) inainte de mesele principale ale zilei. La inceput, nu se observa schimbari majore. Este nevoie de 1- 6 luni pentru a observa o schimbare evidenta in reglarea menstrei. Cu toate acestea, au fost femei care au observat o schimbare imediata, un ciclu menstrual mai regulat. Daca otetul este prea puternic pentru tine, poti incepe cu o doza mai mica, si cresti cantitatea progresiv. Iti poti creste si doza, insa sa nu depasesti 3 lingurite la o masa si nici 10 intr-o zi. Otetul de mere are rezultate deoarece functioneaza ca un remediu natural pentru cresterea activitatii insulinei, prin urmare, scade zaharul din sange.

Fructul castitatii Vitex Agnus Castus

Vitex Agnus Castus sau mielareaua este o planta utilizata pentru tratarea pancreasului. Pancreasul este responsabil pentru secretia de hormoni in organism. Vitex poate fi eficace in reglarea ciclului menstrual al femeii deoarece acesta stimuleaza pancreasul sa elibereze mai mult sau mai putin din anumiti hormoni pentru a crea un echilibru. Se ia de 2-3 ori pe zi, sub forma de pastile.

Exercitiile fizice

Cele mai multe femei fug de aceasta parte, dar exercitiile fizice sunt o arma puternica atunci cand vine vorba de boli si disfunctii in organism. Dupa cum se stie deja, cel putin jumatate de ora de miscare pe zi te poate ajuta in caz de ciclu menstrual neregulat. Cu exercitiile fizice, daca este cazul, se pierde si din greutate. Trebuie sa fii atenta, nu exagera. Prea mult exercitiu creste nivelul de progesteron si se pot inrautati simptomele.

Scortisoara pentru ciclu menstrual neregulat

Poate fi folosita pentru reglarea menstruatiei in stare proaspata pentru a-si face mai repede efectul. Poti pune scortisoara pe gustarile pe care le servesti. Este recomandat să fie consumata cu fiecare masa si gustare. Scorțișoara este, de asemenea, bogată in fibre! Luând 1-3 linguri la fiecare masa, poate dura 3-6 luni pentru a vedea o îmbunătățire în reglarea menstruatiei.

Coada soricelului si traista ciobanului – infuzie

Ingrediente: 1/2 linguriţă cu coada-şoricelului, 1/2 lingurita cu traista ciobanului, 250 ml apă, miere, o infuzie recomandata pentru ciclu menstrual neregulat.

Mod de preparare: plantele mărunţite se umezesc cu o lingură cu apă, se lasă 5 minute, apoi se toarnă peste ele apă fierbinte, se acoperă şi se lasă puţin timp în repaus, după care se strecoară şi se îndulceşte cu miere.

Se face cu acest tratament o cură de 14 zile, timp în care se beau câte 4 ceşti pe zi. Pe lângă reglarea menstruaţiei, ajută, în plus, în menopauză, la dispariţia cancerului care a apărut la organele pelviene, în hemoragii stomacale, pentru hemoroizi care sângerează puternic, contra arsurilor la stomac, împiedică inflamaţia ovarelor – dacă se fac şi băi de şezut cu această plantă. Băile cu coada-şoricelului ajută şi în incontinenţa urinară şi leucoree.

Produsele de mai sus sunt usor de procurat. Majoritatea femeilor folosesc mai multe produse naturale pentru reglarea ciclului menstrual, totusi, inainte de a amesteca oricare 2 produse, vezi primele reactii si daca observi ca ceva nu este in regula, renunta la cel care nu ti se potriveste.

In plus, trebuie sa stii ca orice tratament naturist nu-ti poate imbunatati sanatatea imediat (desi sunt cazuri). Fii răbdatoare si in cateva luni totul poate reveni la normal, poti avea un ciclu menstrual regulat.

Discuții: 6 păreri

  1. cristina cristina
  2. Atomulesei adelina Atomulesei adelina
  3. Bianca Bianca
  4. Elena Elena

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.