Deoarece ulcerul poate recidiva, poate deveni o problema cronica sau poate duce la o serie de complicatii, inclusiv hemoragii, este important sa fie tratat cat mai curand posibil. Ca si tratament pentru ulcer iti recomand o dieta bogata in substante nutritive pentru stomac. In loc sa folosesti tratamente conventionale (medicamentele farmaceutice) care nu fac decat sa prelungeasca problemele digestive, iti sugerez 7 remedii naturale pentru ulcer:

  1. vitamina E (avocado, spanac, migdale, nuci, seminte de pin, masline verzi)
  2. banane
  3. miere de albine
  4. usturoi
  5. varza
  6. Ardei iute – capsaicina

1. Tratament pentru ulcer – Vitamina E

Medicii de la Institutul Medical din Kiev au raportat in urma unui studiu efectuat ca 300 mg de vitamina E zilnic, trateaza mai eficient ulcerul peptic.

2. Bananele – un remediu natural pentru ulcer

Substantele din bananele necoapte, uscate, cresc cantitatea de mucus la nivelul tractului digestiv, oferind astfel un strat protector puternic care ajuta la prevenirea si vindecarea ulcerului. Bananele necoapte ajuta la inmultirea celulara la nivelul tractului intestinal. De asemenea, bananele contin polizaharide solubile in apa, pe care le regasim si in medicamentele pentru ulcer.

Ca tratament pentru ulcer, bananele intregi necoapte au un efect bun, insa cel mai bun rezultat este obtinut in urma consumului de pulbere de banane. Pentru a face pudra de banane, decojeste cateva banane necoapte si taie-le in felii subtiri. Pune-le la soare, in cuptor sau intr-un dehidrator alimentar si usca-le incet. In stare uscata, se macina si se face un praf fin de banane. Se amesteca 2 linguri de pulbere cu o lingura de miere de albine. Se ia acest amestec de trei ori pe zi – dimineata, la pranz si seara, inainte de culcare.

3. Mierea de albine are efecte curative in cazul ulcerului

Mierea de albine poseda un numar mare de proprietati curative ce au fost demonstrate, in special ca tratament pentru ulcer. In primul rand, glucoza, enzime din miere, produce peroxid de hidrogen, care ucide bacteriile daunatoare ce pot contribui la dezvoltarea ulcerului. Cheia in acest tratament pentru ulcer cu miere de albine depinde de naturaletea si neprocesarea mierii. 2 linguri de miere pe zi ar trebui sa ajute foarte mult, in cazul in care ulcerul este tratat, o lingura pe zi este suficienta.

4. Tratament pentru ulcer gastric – Usturoiul

stim deja cu totii care ii sunt puterile miraculoase si motivele pentru care ar trebui sa-l consumam cat mai des. Se pare ca mentine nivelurile de Helicobacter pylori (o dezvoltare excesiva a acestei bacterii contribuie la dezvoltarea ulcerului gastric). Usturoiul prezinta o activitate antimicrobiana specifica impotriva Helicobacter pylori, fara a elimina in totalitate tulpina bacteriei. Eliminarea in totalitate a bacteriei poate cauza alte probleme digestive.

5. Varza – Tratament natural pentru ameliorarea ulcerului

Atata timp cat in organism ai destule bacterii benefice, acestea pot tine sub control, un timp, bacteriile cauzatoare de boli . Unul din cele mai bune moduri de a creste numarul de bacterii bune din tractul intestinal este includerea in alimentatia zilnica a acidului lactic si a produselor fermentate. Alimente cum ar fi varza murata, iaurt, lapte batut si alte legume si fructe murate sunt excelente pentru a ajuta la mentinerea unui echilibru al bacteriilor in intestin.

Mai mult, sucul de varza este un aliment acid foarte indicat ca tratament pentru ulcer. Inainte de aparitia antibioticelor, sucul de varza era folosit cu succes in prevenirea ulcerului peptic si duodenal. Se consuma cel putin 50 de ml de suc de varza proaspat presat zilnic. Sucul de varza nu este fermentat, insa legumele ce cresc aproape de sol sunt bogate in bacterii lactice benefice. Mai mult, varza este o sursa de vitamina C, deci sucul de varza este un remediu sigur, eficient si ieftin.

6. Ardeiul iute poate avea efecte benefice in cazul ulcerului

Contrar a ceea ce cred multi oameni, ardeii iuti nu provoaca ulcer gastric. In schimb, consumarea de ardei iute impiedica de fapt dezvoltarea ulcerului – s-a dovedit ca declanseaza mecanisme ce protejeaza mucoasa stomacului. Consumul de capsaicina , componenta chimica activa in ardeii iuti, scade nivelul de acid din stomac si creste in acelasi timp secretia de protectie. In termeni simpli, ardeii iuti actioneaza ca un antiacid.

ardei iute tratament pentru ulcer

Capsaicina este de asemenea deosebit de eficienta in a proteja stomacul de ulceratiile cauzate de consumul de alcool si de medicamentele antiinflamatoare. Daca pana acum ti-a fost frica sa consumi ardei iute, e timpul sa-l adaugi in dieta ta ca un tratament pentru ulcer eficient.

7. Tratament pentru ulcer la stomac

Ingrediente:

  • 3 ouă de găină sau 15 ouă de prepeliţă,
  • 500 ml ulei de măsline,
  • 500 g miere de salcâm,
  • 250 ml alcool alb nerafinat,
  • 500 ml ceai de sunatoare (2 linguri cu plantă la 250 ml apă fierbinte),
  • 4 linguri cu suc de cătină sau suc de lămâie.

Mod de preparare:

  • se amestecă toate ingredientele de mai sus într-un vas de sticlă care se închide ermetic, se înfăşoară în hârtie de culoare închisă şi se lasă la macerat timp de 14 zile, perioada în care se agită de 2 ori pe zi.

Acest tratament face parte din categoria de leacuri batranesti pentru ulcer gastric. Ca tratament pentru ulcer la stomac se iau 2 linguri dimineaţa, cu jumatate de oră înainte de masă, până se termină întreaga cantitate. Se recomandă pe parcursul acestei perioade consumul de hrană naturală, vie, neprocesata termic.

Share the Love!

3 comentarii la „Tratament pentru ulcer la stomac – 7 remedii naturiste”

  1. Din întîmplare am dat the siteu dumneavoastră mă bucur ca mai exista oameni care se gindesc la semeni lor
    Asa ca si Tatal dumneavoastră staluciti prin bunatate si har dela dumnezeu transmitind mai departe cele invatate in familiile cu mare caracter . Nu cred ca as putea sa am cuvinte cu care sa acopar onoarea ce o aveți . Doar atit pot spune dacă România ar avea mai mulți oameni ca dumneavoastră astăzi as fi in tara mea
    In numele onoarei va multumesc Mihai SUA

  2. Iuliu CV

    SUPA DE VINDECARE A ULCERULUI SI GASTRITEI

    Dupa ani de cercetare, tatal meu a sintetizat in 1982 o substanta care favoriza cicatrizarea ranii produsa de ulcer (pe stomac sau duoden) prin simpla inhibare temporara a productiei de acid gastric, lipsa acestuia permitand ranii sa se inchida prin vindecare naturala. Digestia este in continuare produsa de enzimele din intestine, asadar in acest sens nu exista efecte secundare. Substanta a fost dezvoltata la acea vreme in laboratoarele ICCF Cluj (Institutul de Cercetare Chimico-Farmaceutica) de catre tatal meu, Iuliu Ciupe, produsa in statia-pilot si testata in spitalul de boli digestive din Simleul Silvaniei de catre directorul acestuia, renumitul medic Ioan Puscas (fost coleg de liceu cu tata). Substanta insa, desi certificata si brevetata, nu a trecut niciodata in productie industriala (desi ICCF se afla in curte cu renumitul producator de medicamente Terapia) intrucat in compozitia acesteia intrau prea multe materii prime din import, la acea vreme existand o interdictie de a produce orice foloseste mai mult de 20% asemenea componente, fara discernamant. Pare absurd astazi, din pacate insa aceasta era realitatea acelor vremuri…

    Norocul a facut ca tatal meu sa constate, cativa ani mai tarziu, ca exact aceeasi substanta se gaseste in… ovaz! Atfel a inteles de ce in Germania remediul natural, babesc, pentru ulcer si gastrite, adica supa crema de fulgi de ovaz, este atat de eficienta. De atunci el insusi (pentru ca suferea de ulcer gastric) a inlocuit propriul medicament cu aceasta supa, cu rezultate remarcabile (acelasi efect, dar lipsa totala a efectelor secundare, in cazul medicamentului acestea fiind irascibilitate extrema in primele zile de tratament).

    Mod de preparare (pentru 500ml de supa – 2 portii)

    Se aduc la fierbere 500ml de apa, se ia vasul de pe foc si se adauga trei linguri fulgi de ovaz integral (“Vollkorn”) de buna calitate (de preferinta din import, dar simpli, fara arome de fructe sau alte adaosuri).
    Adaugati cu grija fulgii in apa fierbinte, pentru ca au tendinta sa dea in foc, ca si laptele!
    Se repune vasul pe foc si se invarte cu grija, pana fierbe din nou, apoi se da focul la minim si se lasa sa fiarba incet, cu capacul pus, cca 20 minute (decoct).
    Se ia de pe foc, se strecoara prin sita de plastic si se pasireaza cu o lingura, adica se trece fortat prin sita. Ce ramane in sita se arunca. Daca sunt de foarte buna calitate, raman putine resturi in sita, daca sunt de mai slaba calitate raman mai multe, ca niste coji maronii.

    Mod de administrare

    Supa-crema rezultata se potriveste de sare si se mananca, jumatate dimineata si cealalta jumatate la amiaza, inainte de masa, fara paine sau alte adaosuri. Se poate si bea din cana normala de 250g. Pentru efect maxim (si daca aveti posibilitatea), mariti doza la 3 portii pe zi a cate 250g (a treia portie seara, in loc de cina). Tratamentul dureaza o saptamana.

    In decursul tratamentului este recomandat sa se evite alimente de origine animala. Excluse in mod absolut sunt laptele si lactatele de orice fel, carnea de porc sau vita si prajelile (in categoria prajeli intra si legumele prajite, inclusiv mancaruri care le au in compozitie, cum ar fi zacusca, tocanita samd).

    Tratamentul se repeta la debutul simptomelor de crize de ulcer/gastrita din toamne si primaveri; cei cu ulcer cronic le cunosc, e vorba de scaderea in greutate, irascibilitate, nervozitate, etc.

    Preventia in cazurile de ulcer/gastrita consta in diminuarea productiei in exces de acid gastric, prin schimbarea modului de alimentatie si eliminarea factorilor de stress. Insa aceasta face obiectul altei discutii. pe care o putem continua pe FB, sunt Iuliu Ciupe-Vaida si nu, nu vreau sa va vand nimic LOL

    1. Multumesc foarte mult pentru aceste informatii pretioase! Sper sa fie de folos cat mai multor persoane care au astfel de probleme sau care sunt predispuse la ele.

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *