Deoarece ulcerul poate recidiva, poate deveni o problema cronica sau poate duce la o serie de complicatii, inclusiv hemoragii, este important sa fie tratat cat mai curand posibil. Ca si tratament pentru ulcer iti recomand o dieta bogata in substante nutritive pentru stomac. In loc sa folosesti tratamente conventionale (medicamentele farmaceutice) care nu fac decat sa prelungeasca problemele digestive, iti sugerez 7 remedii naturale pentru ulcer:
- vitamina E (avocado, spanac, migdale, nuci, seminte de pin, masline verzi)
- banane
- miere de albine
- usturoi
- varza
- Ardei iute – capsaicina
CUPRINSUL ARTICOLULUI
1. Tratament pentru ulcer – Vitamina E
Medicii de la Institutul Medical din Kiev au raportat in urma unui studiu efectuat ca 300 mg de vitamina E zilnic, trateaza mai eficient ulcerul peptic.
2. Bananele – un remediu natural pentru ulcer
Substantele din bananele necoapte, uscate, cresc cantitatea de mucus la nivelul tractului digestiv, oferind astfel un strat protector puternic care ajuta la prevenirea si vindecarea ulcerului. Bananele necoapte ajuta la inmultirea celulara la nivelul tractului intestinal. De asemenea, bananele contin polizaharide solubile in apa, pe care le regasim si in medicamentele pentru ulcer.
Ca tratament pentru ulcer, bananele intregi necoapte au un efect bun, insa cel mai bun rezultat este obtinut in urma consumului de pulbere de banane. Pentru a face pudra de banane, decojeste cateva banane necoapte si taie-le in felii subtiri. Pune-le la soare, in cuptor sau intr-un dehidrator alimentar si usca-le incet. In stare uscata, se macina si se face un praf fin de banane. Se amesteca 2 linguri de pulbere cu o lingura de miere de albine. Se ia acest amestec de trei ori pe zi – dimineata, la pranz si seara, inainte de culcare.
3. Mierea de albine are efecte curative in cazul ulcerului
Mierea de albine poseda un numar mare de proprietati curative ce au fost demonstrate, in special ca tratament pentru ulcer. In primul rand, glucoza, enzime din miere, produce peroxid de hidrogen, care ucide bacteriile daunatoare ce pot contribui la dezvoltarea ulcerului. Cheia in acest tratament pentru ulcer cu miere de albine depinde de naturaletea si neprocesarea mierii. 2 linguri de miere pe zi ar trebui sa ajute foarte mult, in cazul in care ulcerul este tratat, o lingura pe zi este suficienta.
4. Tratament pentru ulcer gastric – Usturoiul
stim deja cu totii care ii sunt puterile miraculoase si motivele pentru care ar trebui sa-l consumam cat mai des. Se pare ca mentine nivelurile de Helicobacter pylori (o dezvoltare excesiva a acestei bacterii contribuie la dezvoltarea ulcerului gastric). Usturoiul prezinta o activitate antimicrobiana specifica impotriva Helicobacter pylori, fara a elimina in totalitate tulpina bacteriei. Eliminarea in totalitate a bacteriei poate cauza alte probleme digestive.
5. Varza – Tratament natural pentru ameliorarea ulcerului
Atata timp cat in organism ai destule bacterii benefice, acestea pot tine sub control, un timp, bacteriile cauzatoare de boli . Unul din cele mai bune moduri de a creste numarul de bacterii bune din tractul intestinal este includerea in alimentatia zilnica a acidului lactic si a produselor fermentate. Alimente cum ar fi varza murata, iaurt, lapte batut si alte legume si fructe murate sunt excelente pentru a ajuta la mentinerea unui echilibru al bacteriilor in intestin.
Mai mult, sucul de varza este un aliment acid foarte indicat ca tratament pentru ulcer. Inainte de aparitia antibioticelor, sucul de varza era folosit cu succes in prevenirea ulcerului peptic si duodenal. Se consuma cel putin 50 de ml de suc de varza proaspat presat zilnic. Sucul de varza nu este fermentat, insa legumele ce cresc aproape de sol sunt bogate in bacterii lactice benefice. Mai mult, varza este o sursa de vitamina C, deci sucul de varza este un remediu sigur, eficient si ieftin.
6. Ardeiul iute poate avea efecte benefice in cazul ulcerului
Contrar a ceea ce cred multi oameni, ardeii iuti nu provoaca ulcer gastric. In schimb, consumarea de ardei iute impiedica de fapt dezvoltarea ulcerului – s-a dovedit ca declanseaza mecanisme ce protejeaza mucoasa stomacului. Consumul de capsaicina , componenta chimica activa in ardeii iuti, scade nivelul de acid din stomac si creste in acelasi timp secretia de protectie. In termeni simpli, ardeii iuti actioneaza ca un antiacid.
Capsaicina este de asemenea deosebit de eficienta in a proteja stomacul de ulceratiile cauzate de consumul de alcool si de medicamentele antiinflamatoare. Daca pana acum ti-a fost frica sa consumi ardei iute, e timpul sa-l adaugi in dieta ta ca un tratament pentru ulcer eficient.
7. Tratament pentru ulcer la stomac
Ingrediente:
- 3 ouă de găină sau 15 ouă de prepeliţă,
- 500 ml ulei de măsline,
- 500 g miere de salcâm,
- 250 ml alcool alb nerafinat,
- 500 ml ceai de sunatoare (2 linguri cu plantă la 250 ml apă fierbinte),
- 4 linguri cu suc de cătină sau suc de lămâie.
Mod de preparare:
- se amestecă toate ingredientele de mai sus într-un vas de sticlă care se închide ermetic, se înfăşoară în hârtie de culoare închisă şi se lasă la macerat timp de 14 zile, perioada în care se agită de 2 ori pe zi.
Acest tratament face parte din categoria de leacuri batranesti pentru ulcer gastric. Ca tratament pentru ulcer la stomac se iau 2 linguri dimineaţa, cu jumatate de oră înainte de masă, până se termină întreaga cantitate. Se recomandă pe parcursul acestei perioade consumul de hrană naturală, vie, neprocesata termic.
Lasă un răspuns