- Ideile tale le-ai învăţat în trecut, deci nu uita că la început nu ştiai nimic şi alţii te-au învăţat totul ( baza în mare parte, restul ai descoperit singur, dar tot de la alţii te-ai inspirat mereu).
- Cei 7 ani de acasă uneori se fac mai mulţi dacă mereu ai ascultat de sfaturile familiei (educaţia din familie te face să fii aşa cum au vrut ei să fii, deci nu te agita prea tare când spui că tu aşa eşti sau că eşti unic şi special, căci nu ai făcut mare lucru singur).
- Felul tău de a fi depinde de tot ceea ce “ai păţit” în viaţa ta de până acum, deci se poate schimba şi mâine şi peste o oră (nu-i aşa că nu prea mai eşti sigur de ce vrei să faci?).
- Nu eşti singurul care ştie ceea ce ştie, dar eşti singurul care a ajuns la concluzia asta prin modul în care tu ai ajuns la concluzia asta (te-am ameţit, dar încearcă să nu gândeşti încă).
- Viaţa ta este mai importantă decât ceea ce gândeşti (nu ai nevoie de gânduri ca să respiri nu? ştiai că dacă îţi asculţi respiraţia timp de 5 minute ai 99% şanse să adormi dacă în tot acest timp nu te gândeşti la nimic?)
- Când te doare capul înseamnă că îţi foloseşti creierul prea mult (deci ai grijă să nu te doară capul).
- Dacă o concluzie te face mai fericit sau mai mulţumit, încearcă să simţi ceea ce gândeşti (nu merge, am încercat şi eu şi mulţi alţii, ori gândeşti, ori simţi!)
- La şcoală te-au învăţat literele, numerele, iar după alfabet ai trecut la cuvinte şi tot aşa mai departe, iar dacă acum crezi că eşti deştept pentru că ştii să foloseşti ce te-au învăţat la şcoală, atunci poate crezi că tot ceea ce te-au învăţat alţii este perfect (sau mai citeşte o dată totul începând de la punctul 1).
- Dacă tu crezi că aşa este, sau ai ajuns la conluzia că aşa este, sau ai descoperit că aşa stă treaba, poţi fi sigur că nu ai trecut mai departe, căci mereu vei mai găsi un “dar” sau un “dacă” (aşa eşti tu, nu eşti defect şi nici eu nu sunt clarvăzător).
- Pentru fiecare gând de-al tău vei primi un punct, dacă acum ai 40 de ani şi ai gândit mult, imaginează-ţi câte puncte ai adunat şi poţi să continui dacă doreşti, dar dacă nu, imaginează-ţi câte puncte ai avea dacă pentru fiecare sentiment trăit de tine ai primi 1.000.000 puncte (nu-i aşa că nu prinzi ideea? tu mereu poţi spune în cuvinte ceea ce simţi?).
În mare parte eu am vrut să te încurajez, dar dacă tu crezi iar, sau dacă tu consideri iar, poate ar fi bine să citeşti un alt articol!
Lasă un răspuns