Vindecarea necesită crearea unei stări de linişte, iubire, echilibru, siguranţă, optimism, de regăsire a sinelui şi a credinţei. Una dintre metodele de creare a acestor stări este meditaţia, care amplifică pacea interioară, optimizează activitatea cerebrală, normalizează valorile tensiunii arteriale, pulsului, reduce efectul emoţiilor negative. Meditaţia are efecte deosebite în stimularea creativităţii, facilitând exprimarea emoţională.
Orice perioadă pe care o consideraţi a fi numai a voastră, poate constitui un moment pentru a vă dedica unei meditaţii, sau oricând sunteţi mai relaxaţi, mai împăcaţi cu voi înşivă: în vacanţe, în week-end-uri sau în alte momente.
O formă de meditaţie poate fi contemplarea unui lucru, a norilor, a ninsorilor, a cerului sau a răsăritului.
- Un prim pas în practicarea meditaţiei este concentrarea. Începătorii se pot limita la 5-10 minute zilnic, de obicei la aceeaşi oră, dimineaţa sau seara. Pentru început, descoperiţi fericirea pe care v-o pot da câteva momente de linişte şi pace. Indiferent de tehnica de meditaţie aleasă, este bine să începeţi cu o rugăciune.
- Alt pas este cel de liniştire a minţii, lucru important deoarece atunci veţi putea realiza ceea ce înseamnă a fi în pace şi linişte.
O tehnică de meditaţie care nu vi se pare potrivită poate fi oricând schimbată cu o alta care vă mulţumeşte ca rezultat. Tehnicile sunt simple, trebuie folosite corect, fără a le combina cu altele.
Meditaţia are scopul de a realiza o stare de armonie între corpul, mintea şi emoţiile noastre. Astfel că dragostea, meditaţia şi rugăciunea sunt considerate a fi dăruiri, iar meditaţia este calitatea de a fi total în tot ceea ce faci în viaţă.
Lasă un răspuns