După ce am aflat această informaţie, ştiu sigur, confirmat şi de ştiinţă şi de faptele concrete, că pământul are un mod ciudat dar eficient de a se proteja de noi, dăunătorii.
Emisile de gaze cu efect de seră: avioanele vs. erupţiile vulcanice
Erupţiile vulcanice recente din Irlanda ar putea, după cum spun unii, să afecteze mediul. Ideea este că emisiile de gaze crează în atmosferă efectul de seră. Totuşi statisticile oferite de cei de la www.informationisbeautiful.net, care de altfel sunt bine documentate, ne spun că erupţiile vulcanice au făcut un bine mediului înconjurător.
Potrivit analizelor geologistice, emisile de CO2 ale vulcanului Eyjafjallajökull, când are el o zi bună, au fost estimate la circa 150.000 de tone, iar când are o zi mai proastă poate să se apropie de circa 300.000 de tone, pe când industria aviatică europeană are o cifră de misie de CO2 pe zi de aproximativ 344.000 de tone. Cu alte cuvinte, întrerupetrea a 60% din traficului aerian pe timpul erupţiilor vulcanului, a salvat pământul de la aproape 200.000 de tone de emisii de gaze ale avioanelor ce provoacă efectul de seră.
Emisiile de gaze cu efect de seră ale vulcanilor faţă de cele ale oamenilor sunt destul de diferite. Agenţiile de protecţie a mediului din întreaga lume furnizează informaţii destul de clare, defapt ele pun mereu omul pe primul loc în sfera “dăunătorilor” şi prea puţin se alarmează de dăunătorii naturali.
Ceea ce doresc tuturor pământenilor este să asiste la cât mai multe catastrofe, pentru că am certitudinea că toate fac un bine într-un fel sau altul!
Lasă un răspuns