Cura cu apa – De ce este indicat să bem apă dimineaţa pe stomacul gol?

Timp de citire estimat: 13 minute


O cura cu apa este în măsură să ne curățe de multe impurități pe care le păstrăm în noi. Studii mai vechi şi mai noi vorbesc despre calitatea apei pe care o bem. Aceste studii arată că sunt puţini oameni care conştientizează importanţa apei pe care o consumă zilnic pe toată durata vieţii. Întoarcerea la natură, urmarea unei diete care vizează curăţarea sângelui de toxine obţinând astfel ca efect principal, trezirea intelingenţei organismului, ne poate aduce în starea de a putea alege apa potrivită pentru noi.

Tipurile de apă folosite în cura cu apa

Pentru cei care doresc să înceapă o cura cu apa pentru dezintoxicare sau un tratament cu apă, trebuie să știe că există diverse tipuri de apă recomandate în acest sens. Se recomandă postul sau cura cu apa distilată, tratament experimentat de Valeriu Popa cu bolnavii de cancer, sau dieta cu apa ţinută în recipiente albastre pentru bolnavii de stomac.

Cura cu apa distilată se ține timp de 45 de zile, timp în care se consumă doar apă distilată. Dimineața și seara se recomandă o clismă cu apă distilată sau cu infuzie de plante. Chiar ținută și mai puține zile, această cura cu apa poate avea efecte benefice asupra organismului. Apa distilată, prin puritatea sa, are proprietatea de a extrage din corp toxinele precum un burete, fiind mult mai eficientă în procesul de purificare a organismului.

Cura cu apa alcalina si apa distilata

Mai există şi curele cu ape radioactive, cele minerale sau magnetizate pozitiv sau negativ, în funcţie de boala care se doreşte a fi tratată. În magazinele din Occident există la vânzare apă abisală: apă luată din locuri foarte adânci din mare şi desalinizată, ape de gheţari, ape cu vanadiu, cu hidrogenul modificat, şi bineînţeles apele expuse la vibraţii de o armonie deosebită.

O altă cura cu apă ce se poate practica este cea numită “cura cu apă vegetală”. Este cura cu apă alcalină, moale, asemănătoare cu apa din plante sau apa din lăstari.

Pentru a avea în permanență acces la o apă alcalină și antioxidantă, îți recomand filtrele pentru apă potabilă. Apa alcalină este cea care ne ajută să ne menținem sănătatea corpului la un standard ridicat.

Când nu reușești să consumi apa direct de la sursa naturală, iți recomand să folosești o apa filtrată, o apă alcalină și antioxidantă! Alege filtrele pentru apă alcalină și antioxidantă de la Finaqua. Pentru că apa este viață, trebuie să o alegi pe cea mai buna!

Apa alcalină cu filtru de apă
Finaqua

Filtrul de apă de la Finaqua este un dispozitiv de filtrare a apei care poate fi instalat sub chiuveta de bucătărie sau în linia principală de aprovizionare cu apă a casei. Acesta utilizează mai multe etape de filtrare pentru a elimina impuritățile și contaminanții din apa potabilă, precum clorul, sedimentele, metalele grele, pesticidele și alte substanțe chimice. Finaqua oferă o gamă variată de filtre de apă, precum și accesorii și kit-uri de instalare pentru a satisface nevoile diferitelor gospodării. Filtrele de apă de la Finaqua sunt proiectate să ofere o sursă de apă potabilă sigură, curată și de calitate în orice moment.

Finaqua uno

Finaqua UNO

1 flux de apă – 4 stadii de filtrare

 • apă alcalină prin creșterea pH-ului cu 2.5 puncte
 • îmbogățită cu minerale
 • antioxidantă, cu un ORP de -600 mV
 • microstructurată
 • apă ionizată natural

100 Lei
REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești încă 100 de lei reducere!

Finaqua skino

Finaqua SKINO

Are o durată de viață de 30.000 de litri

 • fără clor și metale grele
 • fără sedimente
 • fără bacterii și pesticide
 • Fără miros de amoniac și sulf
 • hidratează celulele, te revigorează și energizează

50 Lei
REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești încă 50 de lei reducere!

Finaqua duo

Finaqua DUO

2 fluxuri de apă – 6 stadii de filtrare

 • apă alcalină
 • antioxidantă
 • microstructurată
 • apă cu pH neutru pentru
  sugari/bebeluși sau persoane care
  urmează tratamente

150 Lei
REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești încă 150 de lei reducere!

Apa este un detoxifiant natural

Dar, oricare ar fi apa pe care alegi să o consumi, aceasta trebuie să fie cât mai curată. Pentru o cura cu apa cat mai eficienta, cauta sa consumi apa proaspata de izvor!

“Cea care calmeaza durerea este apa”- asta am citit zilele trecute într-un email primit cu subiectul “Nu eşti bolnav, doar ţi-e sete”. Cercetând subiectul am aflat și mai multe pe lângă ce știam din practica personală…

Ralph Vornehm a spus că “celulele corpului nostru nu se ating  între ele, pentru că înoată în apă, la fel ca şi nervii”. Când apa din corp este murdară, ce se intamplă? Celulele comunică printr-un sistem de tip bio-laser. Există un tip de apă în interiorul celulei şi alt tip de apă în afara ei. Schimbul între acestea purifică celula şi o ajută să funcţioneze corect. Dacă nu bem apă regulat, celulele se intoxică.  Când membrana unei celule nu este bine hidratată, corpul declanşează un mecanism de urgenţă, ca formă de apărare şi de nevoie de hidratare. In caz de urgenta, se recomanda o cura cu apa.

Ce se intampla daca bei apa dimineata pe stomacul gol?

apa

Este cert că fără apă nu putem trăi, iar consumul scăzut de apă ne duce către mici disfuncţionalităţi care treptat pot trece de la minore la majore. Apa pentru mine este ca un curăţător, e ca şi cum aş face baie, însă prin interior – o parte din ea este eliminată, o alta rămâne şi mai târziu va fi înlocuită şi ea. E vorba de circuitul apei din organism – asemănător cu cel din univers.

Se cunoaște faptul că apa poate stoca informaţii, pe lângă elementele pe care le dizolvă.  Calităţile apei consumate in general sau intr-o cura cu apa pot fi îmbunătăţite prin adăugarea antioxidanţilor sau prin mijloace simple de imbogatire organică (infuzia la rece cu fructe și/sau plante) sau energizare la soare. Calitatea apei poate fi mărită cu ajutorul argilei sau al turmalinului, piatră care este sursă de ioni negativi care măresc pH-ul, aspect necesar în procesele care se derulează în organism.

Iți recomand 5 retete de apa alcalina pe care le poți prepara acasă și care ajuta la cresterea ph-ului in organism, ajutând la vindecarea oricărei boli. Toate aceste tipuri de apa pot fi folosite intr-o cura cu apa, avand efecte sporite asupra organismului.

Cura cu apa băută dimineata pe stomacul gol ~ Beneficii

 1. O cura cu apa curață colonul, astfel încat îi va fi mai ușor să absoarbă nutrienții.
 2. Cura cu apa crește producția celulelor din sânge și mușchi.
 3. Amelioreaza durerile gutei si ajuta la eliminarea acidului uric tinand aceasta cura cu apa.
 4. Cura cu apa bauta dimineata pe stomacul gol, ajută la slăbit. Dacă consumi cel putin 500 de ml de apă pe stomacul gol, se accelerează metabolismul. Apa te ajută să îți umpli stomacul și asta te ajută să mănânci mai putin, în timp ce poftele se vor reduce. Cura de slabire cu apa este foarte eficienta, rezultatele aparand destul de repede.
 5. Echilibrează sistemul limfatic urmand o cura cu apa. Aceste glande te ajută să funcționezi în fiecare zi, echilibrează nivelul fluidelor și luptă împotriva infecțiilor.
 6. Cura cu apa oferă o piele neteda și hidratată. Apa ajută la eliminarea toxinelor din sânge, ceea ce ajută la menținerea unei pieli curate, sănătoase și strălucitoare. De asemenea, ajută și la menținerea sănătății părului și a pielii scalpului (hidratarea încetinește căderea părului și stopează descuamarea pielii capului).
 7. Cura cu apa reduce arsurile la stomac și indigestia. Aceasta din urmă este cauzată de creșterea acidității în stomac. Când bei apă dimineata pe stomacul gol, acidul este diluat și împins spre eliminare.
 8. Cura cu apa previne apariția pietrelor la rinichi și infecțiile vezicii urinare.
 9. Întărește sistemul imunitar, tinand o cura cu apa. Apa băută dimineata pe stomacul gol ajută la spălarea și echilibrarea sistemului limfatic, ceea ce duce la creșterea nivelului de imunitate. Un sistem imunitar puternic te va mentine in siguranța și departe de diverse afecțiuni.
 10. Cura cu apa previne apariția durerilor de cap. Creierul uman este alcătuit din peste 73% apă. Dacă nu există suficientă apă în creier, pot apărea dureri severe de cap. Pentru a preveni aceste dureri, bea apă dimineața pe stomacul gol. Cura cu apa te scapa de durerile de cap.
 11. Cura cu apa îți hidrateaza corpul. Când te trezești, după un maraton de somn, corpul tău este deshidratat. Indiferent de cantitatea de apă consumată în ziua precedentă, corpului îi va lipsi apă dimineața. Din acest motiv trebuie să îi oferi o cantitate suficientă, fiind primul lucru pe care în consumi după ce te trezești.
 12. Dieta cu apa reduce durerea menstruală. Unele femei trebuie să suporte uneori dureri insuportabile în perioada menstruației. Consumul matinal de apă ajută la reducerea retenției de apa din vagin care provoacă crampe.
 13. Redu artrita, urmand aceasta cura cu apa. Articulațiile sunt umplute cu un lichid care poate crește sau scădea în cantitate, în funcție de aportul de apă. De asemenea, acest lichid se reduce și datorită activităților dure și îmbătrânirii. Apa băută dimineața pe stomacul gol ajută la restabilirea lichidului, astfel încat articulațiile să se poată mișca liber.

Cum să maximizezi beneficiile dietei cu apa – terapia japoneza

Incearca cura cu apa alcalina bea apa din sticla de sticla

Sa bei apa dimineața pe stomacul gol este ceva ce trebuie să încerci, nu doar pentru că este o metodă gratuită, ci pentru că aduce foarte multe beneficii în corp. Pentru a profita la maxim de proprietățile apei și de ceea ce poate să faca pentru tine, îți recomand să urmezi cateva reguli importante pentru aceasta cura cu apa:

 • Imediat dupa ce te trezesti, bei 1,5  l de apă (6 pahare) la temperatura camerei sau usor incalzita. Daca e prea mult sa bei 1,5 l, incepi în primele zile cu 1 l și crești cantitatea treptat până ajungi la 1,5 l de apa calduta.
 • 45 de minute – o ora dupa ce ai consumat apa, nu bei altceva și nu mănânci.
 • Pastreaza si consuma apa doar din recipiente de sticla.
 • Cu o seara înainte nu consumi băuturi alcoolice.

La inceput poate fi dificil să consumi 1,5 l de apă. Cu toate acestea, corpul se va obișnui treptat cu aceasta cura cu apa. Daca nu reusesti sa tii aceasta cura cu apa, atunci e suficient si sa bei un pahar de apa in fiecare dimineata pe stomacul gol.

Este de la sine înțeles că, cu cât mai bună este calitatea apei pe care o consumi, cu atât mai evidente vor fi rezultatele pe care le vei experimenta urmând această terapie cu apă. Îți recomand în acest sens terapia cu apă organică (citește aici ce este și cum o poți prepara)


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

12 răspunsuri la „Cura cu apa – De ce este indicat să bem apă dimineaţa pe stomacul gol?”

 1. Am incept si eu cura cu apa de 3 zile. Ma simt excelent, doar ca ma dor rinichii. Ar putea fi vreo problema? Sa continui?
  Multumesc.

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Buna, Alin. In ceea ce priveste cura cu apa, decizia iti apartine. Iti cunosti corpul mult mai bine decat oricine altcineva. Cand am inceput aceasta dieta, am avut si eu aceeasi problema. M-au durut rinichii timp de o saptamana, dupa care mi-a trecut durerea. Ma dureau rinichii de nu aveam chef sa mai fac mare lucru. Nu m-am oprit pentru ca in cazul meu am stiut ca e vorba de eliminarea toxinelor din organism. Altceva nu am simtit care sa ma faca sa ma opresc. Durerea de rinichi pentru mine a fost un semn bun, semn de curatare o organismului, de vindecare.

   Sanatate si numai bine!!

 2. Am observat ca de cand tin aceasta cura, a cam disparut celulita. Mai este, dar nu cum era… O zi minunata, Jorjette!

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Am observat si eu acest lucru legat de celulita. Si tin aceasta cura de vreo 3 saptamani. Astazi chiar nu am mai avut senzatia de stomac plin dupa ce am baut 1,5 l de apa. Sper sa ma tin de aceasta cura cat mai mult posibil. Sunt sigura ca voi simti si rezultatele, oricare ar fi ele.

   Numai bine, Magda si poate mai revii pe aici!

 3. Salutare tuturor.

  Pentru multi aceasta este o cura de slabire, insa pentru mine este mult mai mult de atat. In 2011 aveam artrita, tensiune arteriala ridicata, un mic exces de greutate – 98 de kg, o vedere necorespunzatoare si hemoroizi hemoragici zilnic. Era cat pe ce sa apelez la operatie pentru astia, dar am refuzat să fiu tăiat, așa că am cercetat și am încercat această terapie cu apă japoneză. După 2 săptămâni, sângerarea s-a oprit, iar restul au dispărut în urmatoarele 6 luni. Acum in 2017 cântăresc 77 de kilograme. Mulțumesc poporului japonez!

 4. Eu am reusit sa scap de acnee in doua luni de zile cu aceasta cura. Dupa asta m-am oprit, dar citind articolul tau, cred ca o repet experimentul. Am si slabit in cele 2 luni cat am tinut aceasta dieta. Cat, nu stiu, dar imi spuneau prietenii. Ma intrebau ce am inceput sa fac de arat asa de bine.

  Multumesc, Jorjette!

 5. Tin aceasta cura cu apa din 2015. M-a ajutat foarte mult! Am reusit sa scap definitiv de dismenoree-dureri menstruale si de problemele gastrice. Si asta datorita unei prietene care a postat aceasta metoda japoneza parca pe pagina ei personala. Sper sa incerce cat mai multi oameni aceasta cura deoarece efectele si beneficiile apar chiar din primele zile. Corpul se curata si apa avem inca de unde sa bem.
  Multumesc!

 6. Avatar Daniela

  Am inceput cura cu apa cam in urma cu o saptamana si deja simt efectele. Am inceput cu 1 litru. Chiar dupa primele 2 zile, a inceput sa ma doara destul de tare rinichiul drept, semn bun ca se elimina toxinele. Dupa vreo 3 zile m-a lasat durerea. Am inceput sa scad in greutate – putin cate putin se vede. Ma simt mult mai hidratata si pielea mi se curata si are un usor aspect de intinerire.

  Multumesc mult de ideea cu aceasta cura cu apa. O sa revin cu mai multe rezultate pe parcurs, deoarece intentionez sa o tin cat mai mult posibil. Este o cura eficienta care nu costa nimic. Sper sa reusesc sa scap de kilogramele in plus.

  Pot sa adaug ceva in apa sau ar trebui sa o beau mereu simpla?

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Buna, Daniela, si multumesc pentru impartasirea experientei tale cu noi. Ma bucur tare mult ca ai ales sa tii aceasta cura cu apa, atat de eficienta pentru intregul organism.

   In principiu, atata timp cat tii aceasta cura, este indicat sa bei doar apa simpla, apa de izvor este cea mai indicata. Daca doresti sa adaugi in apa putina zeama de lamaie, 2 lingurite de otet de mere preparat acasa si 2 de miere de albine sau orice altceva, te opresti din cura cu apa si bei dimineata preparatul dorit si ales de tine.. Lamaia si otetul ajuta la alcalinizarea organismului. Mierea de albine este asimilata de organism foarte bine si isi face treaba ei atat de utila. Poti face pauze la cura cu apa si sa consumi diverse amestecuri sanatoase.

   Sanatate si numai bine! Te astept oricand cu detalii legate de modificarile pe care le observi in urma curei cu apa!

  2. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Buna, Daniela, revin eu cu un comentariu. De 2 saptamani tin si eu cura cu apa. Ma trezesc dimineata si beau 1.5 litri de apa pe stomacul gol. Am observat ca pielea imi este intinerita, hidratata si elastica. In aceste 2 saptamani, timp in care am mancat normal, am slabit cred ca cel putin 1 kilogram. Nu m-am cantarit, insa vad pe mine. MA simt mult mai bine, mai energica si cu mai multa pofta de viata. Plus ca imi place foarte mult ca am mai slabit. oricand e un motiv de bucurie!

   Intentionez sa includ aceasta cura in stilul de viata zilnic, pentru ca e un obicei simplu, eficient, sanatos si ieftin. Pe mine nu ma costa nimic, deoarece consum apa proaspata de fantana, apa curata si sanatoasa, plina de viata!

   Toate bune!

 7. Apa , pare a reprezenta cea mai buna sursa de informatie care poate ajuta in diferite probleme de sanatate.
  Apa in asociere cu gandirea , meditatia , rugaciunea pot aduce eventul un rezultat mult mai bun decat medicamentele in diverse “boli”.

 8. Cel mai bine se energizeaza apa printr-o riugaciune, prin punerea de cateva picaturi de apa sfintita, sau sa inseram un obiect sfintit de argint in filtru de apa, eu asa fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *