Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Cura cu apa – De ce este indicat să bem apă dimineaţa pe stomacul gol?

Studii mai vechi şi mai noi vorbesc despre calitatea apei pe care o bem. Aceste studii arată că sunt puţini oameni care conştientizează importanţa apei pe care o consumă zilnic pe toată durata vieţii. Întoarcerea la natură, urmarea unei diete care vizează curăţarea sângelui de toxine obţinând astfel ca efect principal, trezirea intelingenţei organismului, ne poate aduce în starea de a putea alege apa potrivită pentru noi. O cura cu apa este în măsură să ne curățe de multe impurități pe care le păstrăm în noi.

Tipurile de apă folosite în cura cu apa

Pentru cei care doresc să înceapă o cura cu apa pentru dezintoxicare sau un tratament cu apă, trebuie să știe că există diverse tipuri de apă recomandate în acest sens. Se recomandă postul sau cura cu apa distilată, tratament experimentat de Valeriu Popa cu bolnavii de cancer, sau dieta cu apa ţinută în recipiente albastre pentru bolnavii de stomac.

Cura cu apa distilată se ține timp de 45 de zile, timp în care se consumă doar apă distilată. Dimineața și seara se recomandă o clismă cu apă distilată sau cu infuzie de plante. Chiar ținută și mai puține zile, această cura cu apa poate avea efecte benefice asupra organismului. Apa distilată, prin puritatea sa, are proprietatea de a extrage din corp toxinele precum un burete, fiind mult mai eficientă în procesul de purificare a organismului.

Mai există şi curele cu ape radioactive, cele minerale sau magnetizate pozitiv sau negativ, în funcţie de boala care se doreşte a fi tratată. În magazinele din Occident există la vânzare apă abisală: apă luată din locuri foarte adânci din mare şi desalinizată, ape de gheţari, ape cu vanadiu, cu hidrogenul modificat, şi bineînţeles apele expuse la vibraţii de o armonie deosebită.

O altă cura cu apa ce se poate practica este cea cu numita „apă vegetală”. Este o apă alcalină, moale, asemănătoare cu apa din plante sau apa din lăstari.

Apa este un detoxifiant natural

Dar, oricare ar fi apa pe care alegi să o consumi, aceasta trebuie să fie cât mai curată. Pentru o cura cu apa, cauta sa consumi apa proaspata de izvor!

„Cea care calmeaza durerea este apa”- asta am citit zilele trecute într-un email primit cu subiectul „Nu eşti bolnav, doar ţi-e sete”. Cercetând subiectul am aflat și mai multe pe lângă ce știam din practica personală…

Ralph Vornehm a spus că „celulele corpului nostru nu se ating  între ele, pentru că înoată în apă, la fel ca şi nervii”. Când apa din corp este murdară, ce se intamplă? Celulele comunică printr-un sistem de tip bio-laser. Există un tip de apă în interiorul celulei şi alt tip de apă în afara ei. Schimbul între acestea purifică celula şi o ajută să funcţioneze corect. Dacă nu bem apă regulat, celulele se intoxică.  Când membrana unei celule nu este bine hidratată, corpul declanşează un mecanism de urgenţă, ca formă de apărare şi de nevoie de hidratare. In caz de urgenta, se recomanda o cura cu apa.

Ce se intampla daca bei apa dimineata pe stomacul gol?

Cura cu apa - De ce este indicat să bem apă dimineaţa pe stomacul gol? 1

Este cert că fără apă nu putem trăi, iar consumul scăzut de apă ne duce către mici disfuncţionalităţi care treptat pot trece de la minore la majore. Apa pentru mine este ca un curăţător, e ca şi cum aş face baie, însă prin interior – o parte din ea este eliminată, o alta rămâne şi mai târziu va fi înlocuită şi ea. E vorba de circuitul apei din organism – asemănător cu cel din univers.

Se cunoaște faptul că apa poate stoca informaţii, pe lângă elementele pe care le dizolvă.  Calităţile apei consumate in general sau intr-o cura cu apa pot fi îmbunătăţite prin adăugarea antioxidanţilor sau prin mijloace simple de imbogatire organică (infuzia la rece cu fructe și/sau plante) sau energizare la soare. Calitatea apei poate fi mărită cu ajutorul argilei sau al turmalinului, piatră care este sursă de ioni negativi care măresc pH-ul, aspect necesar în procesele care se derulează în organism.

Iți recomand 4 retete de apa alcalina pe care le poți prepara acasă și care ajuta la cresterea ph-ului in organism, ajutând la vindecarea oricărei boli. Toate aceste tipuri de apa pot fi folosite intr-o cura cu apa, avand efecte sporite asupra organismului.

Cura cu apa băută dimineata pe stomacul gol

Cura cu apa bauta dimineata pe stomacul gol
 • O cura cu apa curață colonul, astfel încat îi va fi mai ușor să absoarbă nutrienții.
 • Cura cu apa crește producția celulelor din sânge și mușchi.
 • Amelioreaza durerile gutei si ajuta la eliminarea acidului uric tinand aceasta cura cu apa.
 • Cura cu apa bauta dimineata pe stomacul gol, ajută la slăbit. Dacă consumi cel putin 500 de ml de apă pe stomacul gol, se accelerează metabolismul. Apa te ajută să îți umpli stomacul și asta te ajută să mănânci mai putin, în timp ce poftele se vor reduce. Cura de slabire cu apa este foarte eficienta, rezultatele aparand destul de repede.
 • Echilibrează sistemul limfatic urmand o cura cu apa. Aceste glande te ajută să funcționezi în fiecare zi, echilibrează nivelul fluidelor și luptă împotriva infecțiilor.
 • Cura cu apa oferă o piele neteda și hidratată. Apa ajută la eliminarea toxinelor din sânge, ceea ce ajută la menținerea unei pieli curate, sănătoase și strălucitoare. De asemenea, ajută și la menținerea sănătății părului și a pielii scalpului (hidratarea încetinește căderea părului și stopează descuamarea pielii capului).
 • Cura cu apa reduce arsurile la stomac și indigestia. Aceasta din urmă este cauzată de creșterea acidității în stomac. Când bei apă dimineata pe stomacul gol, acidul este diluat și împins spre eliminare.
 • Cura cu apa previne apariția pietrelor la rinichi și infecțiile vezicii urinare.
 • Întărește sistemul imunitar, tinand o cura cu apa. Apa băută dimineata pe stomacul gol ajută la spălarea și echilibrarea sistemului limfatic, ceea ce duce la creșterea nivelului de imunitate. Un sistem imunitar puternic te va mentine in siguranța și departe de diverse afecțiuni.

Cura cu apa previne apariția durerilor de cap.

 • Creierul uman este alcătuit din peste 73% apă. Dacă nu există suficientă apă în creier, pot apărea dureri severe de cap. Pentru a preveni aceste dureri, bea apă dimineața pe stomacul gol. Cura cu apa te scapa de durerile de cap.
 • Cura cu apa îți hidrateaza corpul. Când te trezești, după un maraton de somn, corpul tău este deshidratat. Indiferent de cantitatea de apă consumată în ziua precedentă, corpului îi va lipsi apă dimineața. Din acest motiv trebuie să îi oferi o cantitate suficientă, fiind primul lucru pe care în consumi după ce te trezești.
 • Dieta cu apa reduce durerea menstruală. Unele femei trebuie să suporte uneori dureri insuportabile în perioada menstruației. Consumul matinal de apă ajută la reducerea retenției de apa din vagin care provoacă crampe.
 • Redu artrita, urmand aceasta cura cu apa. Articulațiile sunt umplute cu un lichid care poate crește sau scădea în cantitate, în funcție de aportul de apă. De asemenea, acest lichid se reduce și datorită activităților dure și îmbătrânirii. Apa băută dimineața pe stomacul gol ajută la restabilirea lichidului, astfel încat articulațiile să se poată mișca liber.

Cum să maximizezi beneficiile dietei cu apa – terapia japoneza

Sa bei apa dimineața pe stomacul gol este ceva ce trebuie să încerci, nu doar pentru că este o metodă gratuită, ci pentru că aduce foarte multe beneficii în corp. Pentru a profita la maxim de proprietățile apei și de ceea ce poate să faca pentru tine, îți recomand să urmezi cateva reguli importante pentru aceasta cura cu apa:

 • Imediat dupa ce te trezesti, bei 1,5  l de apă (6 pahare) la temperatura camerei sau usor incalzita. Daca e prea mult sa bei 1,5 l, incepi în primele zile cu 1 l și crești cantitatea treptat până ajungi la 1,5 l.
 • 45 de minute – o ora dupa ce ai consumat apa, nu bei altceva și nu mănânci.
 • Cu o seara înainte nu consumi băuturi alcoolice.

La inceput poate fi dificil să consumi 1,5 l de apă. Cu toate acestea, corpul se va obișnui treptat cu aceasta cura cu apa. Daca nu reusesti sa tii aceasta cura cu apa, atunci e suficient si sa bei un pahar de apa in fiecare dimineata pe stomacul gol.

Este de la sine înțeles că, cu cât mai bună este calitatea apei pe care o consumi, cu atât mai evidente vor fi rezultatele pe care le vei experimenta urmând această terapie cu apă. Îți recomand în acest sens terapia cu apă organică (citește aici ce este și cum o poți prepara)

Discuții: 12 păreri

 1. Alin Alin
 2. Magda Magda
 3. Radu Radu
 4. Elena Elena
 5. Magda Magda
 6. Daniela Daniela
 7. Gabi Gabi
 8. Noni Noni

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.