Lavanda tratează stările de anxietate si durerile de cap

ceai de lavanda pentru sanatatea ta

Lavanda (Lavandula spp.) – este numită şi Frunza elfilor. Există 28 de specii ale acestei plante perenă, aromatică. Toate speciile de lavanda au frunze mici şi liniare, flori ca nişte piroane parfumate, de obicei violete sau albastre, flori cu 2 buze. Uleiul cel mai calitativ este cel din Lavandula stoechas şi Lavandula angustifolia.

Tratamente si remedii naturale cu lavanda

Uleiurile aromatice acoperă toată partea aeriană a plantei, dar sunt mai concentrate în flori. Florile sunt folosite pentru a aromatiza gemurile, oţetul, dulciurile, frişca şi cremele, tocăniţele, şi sunt cristalizate pentru a decora anumite dulciuri. Florile uscate se pun, datorită mirosului de lungă durată, în săculeţi şi în diferite amestecuri parfumate. Saculetii cu flori sunt folositi pentru a parfuma, dar si pentru a tine moliile si insectele la distanta. De asemenea, saculetele cu flori se pun sub perna pentru a avea un somn linistit.

Apa de flori de lavandă este un tonic pentru piele, utilă pentru accelerarea reînoirii celulelor, este un antiseptic pentru acnee. Puteti folosi cu incredere un ceai lavanda (ceai din flori) deoarece tratează stările de anxietate, durerile de cap, flatulenţa, greaţa, ameţelile şi halena (respiraţia urât mirositoare).

Uleiul esenţial de lavandă este un parfum foarte apreciat şi considerat a fi vindecător. Este antiseptic, sedativ uşor şi analgezic. Se aplică pe muşcăturile de insecte, tratează arsurile, durerile de gât şi de cap. Se spune că regina Elisabeta I ar fi consumat până la 10 ceşti de apă cu flori de levănțică pe zi pentru a trata migrenele. Acest ulei este utilizat şi pentru gazele intestinale, migrene şi ameţeli. Fiind antiseptic, se adaugă şi la unguente pentru vindecare.

Un ceai de lavanda din frunze potoleşte greaţa şi vărsăturile. Puneţi 2 linguriţe de frunze la o cană de apă fiartă şi lăsaţi timp de 20 de minute. Doza este de un sfert de cană de 4 ori pe zi.

Limonada cu flori de lavanda te energizeaza si iti confera o stare de bine generala. Pune o mana de flori la 2-3 l de apa cu cateva felii de lamaie si lasa-le la macerat cateva ore la frigider. Aceasta limonada cu flori de levănțică iti va ferici toate simturile!

Pune în vinul alb flori de levănțică pentru a face o băutură antidepresivă naturală. Oţetul din lavandă şi petale de trandafir se aplică pe la tâmple şi sprâncene pentru a domoli durerile de cap. Uleiul de levănțică se adaugă în băi, este folosit pentru cazurile de isterie şi paralizie, de asemenea calmează durerile dentare şi entorsele.

Părţi folosite: flori şi frunze levănțică

Lavanda in ritualuri – Utilizări magice

Lavanda este presărată în focurile făcute în taberele de vară ca jertfă. Este un ingredient al vrăjilor de dragoste, parfumul ei se spune că atrage bărbaţii.

Levănţica în casă aduce pace, bucurie, vindecare. Uleiul esenţial se foloseşte pentru sănătate, dragoste, pace, minte conştientă. Se foloseşte pentru a atrage dragostea, pentru a induce starea de somn prin ungerea pe frunte, pentru a purifica prin adăugarea în apa pentru baie, pentru pace şi castitate.

Atrage elfii, se arde pentru purificare şi pace, armonie, fericire, muncă creatoare, vindecare. Mirosul de levănțică favorizează o viaţă mai lungă, deci ar trebui mirosit cât mai des posibil.

Aromaterapie cu levănțică

Uleiul esenţial de lavandă se utilizează în abcese, acnee, alergie, vânătăi, arsuri, dermatită, eczeme, inflamaţii, muşcături de insecte şi înţepături, păduchi, psoriazis, pecingine, scabie, arsuri de soare, plăgi, dureri, reumatism, entorse, astm, bronşită, guturai, gripă, halenă, infecţii ale gâtului, tuse măgărească, colici, dispepsie, flatulenţă, greaţă, cistita, dismenoree, leucoree, depresie, dureri de cap, hipertensiune arterială, insomnie, tensiune nervoasă, migrene stres.

Uleiul de levănțică se foloseste in uleiurile de masaj, se adauga in apa de baie sau se difuzeaza. Pentru cele mai multe afectiuni externe, se foloseste diluat!

Atentie! Achizitioneaza-ti un ulei esential de levănțică de calitate superioara pentru a beneficia de calitatile sale.

Calităţi cheie: calmant, sedativ, antidepresiv, relaxant, efect de echilibrare; restaurativ, cefalic, odihnitor, purificator.

Afla cum se prepara acasa sucul, siropul si lichiorul de lavanda.

Poze cu levantica


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „Lavanda tratează stările de anxietate si durerile de cap”

  1. uleiul de lavandă te poate ajuta să scapi şi de purici, atât din casă cât şi de pe animalele care te au în proprietate!

    1. Asa este, te scapa de purici, de molii si este un bun insecticid natural! De acea e bine sa ai in gradina lavanda pentru a proteja plantele din jur.

  2. mai recomanda pentru acnee si uleiul 100% pur din arbore de ceai-tea tree, pe mine m-a ajutat sa scap de toate cosurile si punctele negre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *