Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spilcuta calmează migrenele si reduce inflamatiile

Spilcuta – in latina Tanacetum perthenium – cunoscută și sub numele de iarba fetei, are frunze cu un gust înțepător, divizate, gălbui spre verzi, iar florile albe, margarete, ce apar vara. Frunzele dau o aromă puțin amară hranei și de obicei se folosesc în aperitivele digestive. Consumul frunzelor de spilcuta relaxează vasele sanguine, reduc inflamațiile și sunt ușor sedative.

Spilcuta – beneficii pentru sanatate

Ca și plantă este foarte importantă datorită succesului său de a reduce migrenele. Mestecate zilnic, efectete apar în timp, acelea de a reduce durerile de cap și de a inhiba secreția unui compus implicat în apariția migrenelor și a artritei. Florile infuzate se aplică extern pentru a calma durerile de cap și umflăturile artritice. Ceaiul  de spilcuta se consumă intern pentru tinitus (țiuitul urechii sau alte sunete percepute fără existența unui stimul exterior) și în cazul menstruațiilor neregulate.

De asemenea ceaiul de spilcuță poate fi utilizat ca baie pentru picioarele umflate. Aplicată extern, sub formă de tinctură, planta este folosită în tratamentul vânătăilor. Bobocii de flori de spilcuta uscati, se spune că au aceleași proprietăți ca și piretru, fiind folosită ca insecticid.

Atenție: frunzele proaspete pot irita gura în cazul persoanelor sensibile. Spilcuța nu ar trebui utilizată în timpul sarcinii, datorită acțiunii stimulatoare asupra uterului.

Părți folosite: frunze, flori, ulei esențial

Utilizări magice: călătorii o poartă cu ei pentru a preveni boala sau accidentele în timpul călătoriilor. Indicat pentru protecție, purificare, apărare.

Un ulei esențial de spilcuță este folosit în parfumerie.

Discuții: 4 păreri

  1. Ana Ana
  2. Alin Alin

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.