Spilcuta calmează migrenele si reduce inflamatiile

Timp de citire estimat: 1 minute


Spilcuta – in latina Tanacetum perthenium – cunoscută și sub numele de iarba fetei, are frunze cu un gust înțepător, divizate, gălbui spre verzi, iar florile albe, margarete, ce apar vara. Frunzele dau o aromă puțin amară hranei și de obicei se folosesc în aperitivele digestive. Consumul frunzelor de spilcuta relaxează vasele sanguine, reduc inflamațiile și sunt ușor sedative.

Spilcuta – beneficii pentru sanatate

Ca și plantă este foarte importantă datorită succesului său de a reduce migrenele. Mestecate zilnic, efectete apar în timp, acelea de a reduce durerile de cap și de a inhiba secreția unui compus implicat în apariția migrenelor și a artritei. Florile infuzate se aplică extern pentru a calma durerile de cap și umflăturile artritice. Ceaiul  de spilcuta se consumă intern pentru tinitus (țiuitul urechii sau alte sunete percepute fără existența unui stimul exterior) și în cazul menstruațiilor neregulate.

De asemenea ceaiul de spilcuță poate fi utilizat ca baie pentru picioarele umflate. Aplicată extern, sub formă de tinctură, planta este folosită în tratamentul vânătăilor. Bobocii de flori de spilcuta uscati, se spune că au aceleași proprietăți ca și piretru, fiind folosită ca insecticid.

Atenție: frunzele proaspete pot irita gura în cazul persoanelor sensibile. Spilcuța nu ar trebui utilizată în timpul sarcinii, datorită acțiunii stimulatoare asupra uterului.

Părți folosite: frunze, flori, ulei esențial

Utilizări magice: călătorii o poartă cu ei pentru a preveni boala sau accidentele în timpul călătoriilor. Indicat pentru protecție, purificare, apărare.

Un ulei esențial de spilcuță este folosit în parfumerie.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

5 răspunsuri la „Spilcuta calmează migrenele si reduce inflamatiile”

  1. Ce contraindicatii are? sau are vreo contraindicatie?

    1. Nu se utilizează planta de către femeile însărcinate, nici de mămicile care alăptează. De asemenea nu se consumă atunci când se folosesc contraceptive. Se recomandă ca tratamentul să nu depășească mai mult de 3-4 luni pentru că e foarte posibil să apară starea de sevraj. După o perioadă de tratament, se renunță treptat la el.

      Mulțumesc de întrebare.

  2. Bun sfat. Remedii naturiste pentru durerile de cap. Chiar am o problema cu migrena cronica, poate e si de la stilul de viata, insa m-am saturat sa iau pastile cu pumnul.

    Unde pot sa gasesc Spilcuta? Se gaseste in farmacie sau trebuie sa o culeg eu? 🙂

    1. O găsești și în farmacii și o poți culege și tu singur, poți să alegi ambele variante sau doar una dintre ele 🙂 Există remedii naturiste pentru orice, nu doar pentru durerile de cap, chiar pentru orice! Pastilele nici nu ar trebui să existe, doar că îi ajută pe unii să facă bani mulți 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *