Pentru transpiratia excesiva în palme sau tălpi, la subrat, dar și în alte părți ale corpului, vă recomand să folosiți salvia și rozmarinul. Transpiratia excesiva are legătură și cu alimentația și funcționarea întregului organism, dar în perioada verii sau în stările de stres, încălzirea corpului favorizează deschiderea porilor și eliminarea apei din organism, o dată cu toxinele si alte substanțe.

În cele ce urmează vorbim despre acest subiect, dar am preagătit și câteva tratamente naturale pentru transpiratia excesiva…

În perioada verii corpul poate beneficia din plin de toate tratamentele naturale pe care natura i le pune la dispoziţie. Fructe, flori, frunze, legume, ploaie, soare sau vânt sunt cateva din „ingredientele” anotimpului cald. Un corp aerisit, păzit de bacterii și de praf, sigur ne face să ne simțim extraordinar de bine vara. Vreau să vă informez din timp despre câteva tratamente utile contra transpiratiei dar si a repercursiunilor ce apar din cauza transpiratiei.

tratament natural pentru transpiratia excesiva

Părul hidratat cu ceai de rozmarin

Părul poate avea parte de un tratament special vara (și nu numai)! Părul este expus soarelui şi astfel se decolorează şi se usucă. Ceaiul de rozmarin întăreşte rădăcina părului şi are un miros plăcut. Deasemenea, vopsirea părului se poate face cu hena, un colorant natural importat la noi din India. Transpiratia excesiva în zona capului poate fi reglată cu ceai de rozmarin, dar pentru o senzație revigorantă, de răcoare, putem clăti părul cu ceai de mentă, melisa sau fructe de ienupăr.

O mască hidratantă pentru corp din ulei de măsline, lămâie şi banană

Se poate opta pe o mască hidratantă pentru corp, ca un pas premergător aplicării unui tratament pentru transpiratia excesiva. Pentru corp eu vă recomand o mască hidratantă 100% naturală. Masca hidratanta făcută din ulei de măsline, lămâie şi banană. Reteta pentru o mască este: 2-3 linguri de ulei de măsline se amestecă cu sucul de la o jumătate de lămâie şi cu miezul de la o jumătate de banană foarte bine pasată. Se aplică pe corp acest amestec şi se lasă să acţioneze 10 minute, apoi se îndepărtează cu apă.

Transpiratia excesiva combătută cu ceai de salvie sau ceai de rozmarin

rozmarin pentru transpiratie excesiva

Frunzele de salvie au un conţinut bogat de ulei eteric. Cosmetica naturistă utilizează infuzia din frunzele salviei pentru a combate transpiratia excesiva. Tot contra transpiratiei se poate folosi şi ceaiul de rozmarin cu care se fac băi locale.

De reținut că nu vă recomand să opriți transpiratia ci doar să liniștiți glandele sudoripare. Actiunea terapeutică trebuie să vină din exterior, dar și din interior. Pentru transpiratia excesiva cronica, sigur trebuie să luați în considerare o modificare în dieta de zi cu zi.

Transpiratia nu este o problemă! Îmi place cum vorbesc despre transpiratia excesiva cei de la revista GLAMOUR!

Datorită căldurii chiar şi picioarele pot suferi de transpiratia excesiva ceea ce poate favoriza apariția de eczeme. Un tratament eficient contra eczemelor este spălarea lor cu zeamă de tărâţe. Aceasta se prepară din apă şi tărâţe fierte împreună , după care se strecoară . După baie, picioarele se şterg fără a le clăti în apă, iar baia se repetă încă 3-7 zile.

Sunt recomandate si băile cu apă de tărâțe, nefiartă. Se pun de cu seară tărâțele la înmuiat în apă. O cană de tărâțe (200g) la 2l de apă. Se strecoară și se spală tălpile fără să se mai clătească. Se repetă tratamentul zilnic timp de cel puțin 7 zile. Este un tratament naturist ieftin și foarte bun pentru picioare.

Rostopasca usucă negii

Se cunoaste faptul că negii se pot forma în cazul de transpiratie excesiva. Pentru asta vă recomand rostopasca care are o acţiune calmantă, antiseptică şi antispasmotică. Poate fi utilizată cu succes garantat pentru îndepărtarea negilor! Se şterge locul cu alcool medicinal, apoi cu o frunză de rostopască proaspătă, se tamponează negul cu sucul gălbui ce apare în secțiunea plantei. Se pot folosi și părțile tulpinei, nu doar frunzele. Operaţia se repetă câteva zile până când negul se usucă. În mod normal dacă negul nu este prea mare, el se usucă după prima aplicare! Nu rămân semne și nu doare deloc!

Share the Love!

3 comentarii la „Transpiratia excesiva combătută cu diverse tratamente naturale”

  1. Mariana

    Ma confrunt cu transpiratia excesiva in zona capului de cativa ani.Abia astept sa aplic tratamentul cu rozmarin si salvie! Am incredere ca voi avea rezultate imbucuratoare! Multumesc mult!

  2. mary

    multumesc foarte mult sunt interesante

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *