Arta de a juca Tarot – revelaţia

Timp de citire estimat: 4 minute


arcadele-tarotului

Cunoscatorii stiu bine care este diferenta dintre Tarot si ghicitul în carti, în schimb, cei mai multi le confunda, deseori punându-le în acelasi taler al cântarului. Dar si mai putini sunt cei care stiu ca o expunere a cartilor de Tarot implica multi ani de studiu, cunotinte aprofundate de psihologie si, mai ales, o practica initiatica pe care doar destinul ti-o poate oferi.

Veti fi surprinsi de profunzimea simbolica a acestui veritabil stramos al jocului de carti.Complexitatea celor 22 de arcane majore, transforma Tarotul într-o adevarata poarta stelara pusa la îndemâna omului de însusi spiritul lui.

Nu întâmplator, în dimensiunea Tarotului, omul se releveaza a fi piatra unghiulara atât de cautata – cel mai mare mister, care permite accesul catre toate celelalte mistere. Arta divinatorie deosebit de subtila, transmisa initiatic în decursul istoriei, Tarotul pastreaza si astazi un anume mister, o atractie irezistibila, un farmec discret. Cunoscatorii stiu bine care este diferenta dintre Tarot si ghicitul în carti, în schimb, cei mai multi le confunda, deseori punându-le în acelasi taler al cântarului. Dar si mai putini sunt cei care stiu ca o expunere a cartilor de Tarot implica multi ani de studiu, cunostinte aprofundate de psihologie si, mai ales, o practica initiatica pe care doar destinul ti-o poate oferi.

Din punctul meu de vedere, Tarotul reflecta subconstientul omului. Eu sunt doar o interfata, mijlocind procesul difuzarii informatiei catre cel din fata mea, cartile de Tarot având menirea de a-ti arata ce te asteapta în viitor, indicându-ti schimbarea pe care ar trebui s-o faci, daca vrei sa faci acea schimbare. Lasând lucrurile sa se desfasoare fara sa intervii, evenimentelese vor desfasura si ele conform etalarii. Pe de alta parte, eu pot spune câteva elemente din trecut, câteva din prezent – în sensul cauzei care l-a adus pe om în fata mea, dar din ceea ce vad eu, nu din ce îmi spune acesta, problema asa cum o arata cartile. Dar de obicei oamenii vor sa acceseze viitorul.

De multe ori sunt întrebata “De unde stii?” Lucrurile se întâmpla ca si cum oglinda creierului omului este în fata mea. Nu spun elemente noi. Spun aceleasi lucruri pe care le stie si respectivul, dar faptul ca i le zice o persoana care vede problemele din alt punct de vedere ar putea influenta persoana în cauza în asa fel încât ar determina-o sa se gândeasca mai mult asupra lor, sa le constientizeze si sa-si elaboreze singura maniera optima de abordare a situatiei în care se afla.Daca opteaza pentru o solutionare practica a problemei va fi numai meritul persoanei, nu si al meu.

arcadele-tarotului

Exista 22 de arcane mari si 56 de arcane mici, acestea din urma completându-le pe cele dintâi. In timp ce arcanele mari sunt destul de limitate, în schimb fiind foarte profunde, având câte 5-6 semnificatii fiecare, cele mici dezvolta subiecte si reflecta lucruri mai marunte, de zi cu zi. Riscul interpretarii tine într-un procent foarte mare de arcanele majore, persoana care doreste sa i se faca etalarea trebuind sa stie foarte bine, de la început, care dintre planuri doreste sa fie abordat în tematica cartilor.

Multi îsi închipuie ca oricine poate sa desluseasca tainele Tarotului, fiind de ajuns doar un set de carti de joc speciale. Lucrurile nu stau deloc asa. În primul rând, se porneste de la interpretarea pe care o dam cartilor. Dupa cum am mentionat, o carte poate avea mai multe întelesuri. Aici nu-i vorba de popa de ghinda sau juvetele de trefla, ci de semnificatia personala atribuita de cel care executa etalarea data fiecarei carti, totul suprapus contextului general. De exemplu cartea Magul – poate simboliza persoana care pune întrebarea, persoana care ghiceste, iar în alt sens înseamna afacere reusita, un nou început. Daca o persoana îi atribuie calitatea de vrajitor, cartea aparând în timpul etalarii, interpretarea va fii ca persoana va merge la vrajitor. Deci fiecare trebuie sa-si fixeze foarte bine si nuantat reprezentarea acestor simboluri, riscul confuziei existând în proportie foarte mare. Se stie ca aparentele însala. Asa se întâmpla si cu cartile de Tarot. Nu apreciezi corect, nu are cum sa iasa ceva viabil din toata întreprinderea ta. Dar ca sa poti vedea dincolo de aparente, trebuie sa studiezi foarte mult semnificatia fiecarei arcane, sa citesti foarte mult în domeniu, tocmai pentru a putea întelege si patrunde subtilitatea acestei arte divinatorii. Fiecare persoana care etaleaza cartile în acest sistem are o viziune proprie asupra fenomenului, de aceea este foarte greu sa te pronunti în ceea ce priveste Tarotul. Nu se poate spune ca unul greseste, iar celalalt spune adevarul.

Deosebirea dintre Tarot si simplul ghicit în carti este majora. Personal, consider ca ghicitul în carti este mai mult o joaca. Sa ghicesti în acest fel poate învata oricine în maximum 20 de minute – trefla, caro… mai improvizezi pe parcurs… In Tarot lucrurile stau cu totul altfel. Majoritatea celor care asunt dispusi sa apeleze la ghicitul în carti decât la Tarot o fac din simplul motiv ca nu cunosc diferenta dintre cele doua categorii. Este vorba despre o mare deosebire între cele doua siteme – unul este limitat, iar celalalt complex si variat. Este logic care dintre acestea îsi poate furniza mai multe informatii.

De obicei, etalarile se dau pentru un an, apoi pentru trei luni si pentru teme bine alese. Ceea ce poate influenta gradul etalarii, dar nu definitoriu, ar fi rezonanta dintre cel care executa etalarea si persoana care doreste informatii. Eu rezonez în proportie de 80-90 la suta, dar am avut si cazuri în care compatibilitatea nu exista si, în consecinta, nu am putut furniza nici o informatie. Este vorba si despre psiholgia celui care se prezinta înaintea ta. Daca cineva doreste cu adevarat sa acceseze acest sistem, este bine sa o faca fara retineri, fara constrângeri, pentru ca starea psihica influenteaza nu doar cartile, ci chiar întregul proces de etalare.

Autor: CRISTINA REIT


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

10 răspunsuri la „Arta de a juca Tarot – revelaţia”

  1. Avatar karina mihai
    karina mihai

    o gasiti pe doamna Cristina Reit pe http://www.universultarotului.ro

  2. Avatar Lucian

    Rezultate in sensul ca ii spui omului adevarul si nu cum se mai practica pe la noi.

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Am înţeles 🙂

  3. Avatar Lucian

    Interesant articol , “Tarotul reflecta subconstientul omului.” , si ghicitul in carti face acelasi lucru , nu consider ca este o motoda gresita , tarot , ghicit in carti , numerologie , ghicit in bobi , ghicit in cafea , etc , toate sunt bune atata timp cat rezultatele sunt bune .
    O zi buna .
    Lucian

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Oricum din experienţa personalănu cred că există rezultate bune, ci doar rezultate. Ceea ce ştiu este că ceea ce se relevă în urma folosirii acestor tehnici reflectă una dintre posibilităţi, de care suntem cel mai aproape, însă noi putem alege dacă dorim să se întâmple sau nu acea posibilitatea. Avem “dreptul” de a alege. Nici eu nu consider că este sau că sunt metode greşite, ci chiar pot fi foarte utile informaţiile.

  4. Avatar Cristescu Bogdan
    Cristescu Bogdan

    Omul se caută şi în Tarot cum se caută oriunde în altă … dimensiune! Cred că din această cauză şi Tarotul e o cale, nu?

  5. Este acea etalare celebra a relatiilor in aceasta forma: 8Carti

    Ce despre noi
    Cum ma vad- Cum te vezi
    Cum ma vezi-Cum te vad
    Cum sunt vazut din afara de terti-Cum esti vazut din afara de terti
    Cum vedem ca este relatia noasta

  6. Mult adevar in cele spuse in articol! Tarotul avizeaza si ofera solutii nu este tocmai o modalitatea de-a ghici ci de-a pune in ordine ,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *