Bucuriile de la "Masa tăcerii"

Timp de citire estimat: 1 minute


bucuriile de la masa tacerii

Fiecare clipa traita poate sa-l inalte sau sa-l coboare pe om. Daca trairea sa este profunda, omul capata un nou destin. Trairea poate avea valori pozitive atata timp cat omul intelege sa se bucure de cele ce se petrec si-l inconjoara. Bucuria ca si traire, este o valoare ce nu intotdeauna poate fi inteleasa. Aceasta nu inseamna, ca ea nu trebuie traita la maxima intensitate de catre fiecare om, dar importanta este cum se manifesta… Cu cat manifestarea bucuriei este mai intensa, cu atat ea, bucuria, isi pierde din caracterul sau valoric pe plan spiritual. Echilibrul se pastreaza, numai in cazul cand manifestarea unei bucurii aduce liniste sufletului. Deci calea de mijloc este cea dorita pentru om ca si fiinta spirituala. Rasul in hohote, denatureaza simtirea. Aceasta manifestare zgomotoasa, perturba armonia in dimensiunile spirituale. Manifestarea zgomotoasa poate aduce pierderea valorii in sine ca si traire a fiintei…

bucuriiAduce un gol, ca semn al dizarmoniei. Comparati aceasta cu un film foto ce are pozitii fara imagini. Asa apare “filmul vietii” unui om care nu stie sa traiasca in armonie cu Divinitatea… Bucurati-va, dar fiti cumpatati chiar! Viata omului trebuie sa fie armonizata prin cunoasterea Legii Universale. Extremele duc la dezechilibre. Armonia cuprinde bucurii ce sunt traite la “Masa Tacerii”. Aici zambetul este mereu pe chipul celor ce stiu sa iubeasca fiecare fiinta. Fiecare clipa traita in imensitatea creatiei, poate aduce fericire omului. Inteleptul stie ca trebuie sa guste doar o picatura din cuprinsul unei trairi, altfel cele ce sunt dincolo de “picatura”, pot aduce deznadejdea venita prin vartejul celor nu pot fi cuprinse… Fiti inteleptul ce cuprinde trairea in fiecarui moment, dar care nu uita sa ia doar cat i se cuvine!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Bucuriile de la "Masa tăcerii"”

  1. Traim intr-o lume haotica si putini mai reusesc sa-si gaseasca echilibrul de care vorbesti tu. Teoretic se poate…practic…mai putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *