Cainele este cel mai bun prieten al omului

Timp de citire estimat: 2 minute


cainele cel mai bun prieten al omului

Dovezi bazate pe comportament, vocalizare, morfologie si biologie moleculara au dus la concluzia ca toate rasele de caini provin de la lupul gri.

Oamenii si cainii au co-evoluat impreuna de mai bine e 12ooo de ani. Cainele are propria lui personalitate individuala.

Cainele are un grad extrem de ridicat de inteligenta sociala. El invata intr-o varietate de moduri diferite , cum ar fi prin observarea comportamentului altor caini sau a oamenilor. cainele, la fel ca si omul, trece printr-un proces de dezvoltare cognitiva.

S-a dovedit despre caini ca afiseaza o serie de emotii, inclusiv optimism, pesimism, depresie si gelozie. oamenii de stiinta cred ca orice caine arata empatie pentru altii.

Cainele comunica printr-o varietate foarte larga de mijloace. Mirosul, aspectul fizic, pozitia corpului, expresiile faciale, miscarile si vocalizarile, care includ numeroase moduri de a latra sau marai.

Cainele are un incredibil simt al mirosului.

Cainii joaca un rol important in terapia de companie asistata la spitale, in azile, scoli speciale si in alte locuri unde este nevoie de ei. Astfel primesc si eu mai multa atentie, ceea ce le place foarte mult.

Cainele – mituri si legende la romani

Cainele a fost creat de Dumnezeu din așchiile de plop cioplite de diavol sau el a luat ființă din fluierul  Sfântului Petru, sau din două gheme , mere sau pietre pe care sfântul sau Iisus le aruncă înaintea lupului. După alte etiologii, viermii din cadavrul lui Abel s-au transformat în câini pentru ca oile lui să fie ocrotite.

Cainele avu curajul să salveze un spic de grâu din lanurile cărora tătarii le dăduseră foc, pentru ca grâul să nu dispară cu totul și ca oamenii să poată semăna din nou grâu.  Stăpânului său câinele îi dorește mulți copii, pentru ca să primească de la fiecare câte ceva de mâncare.

Un câine a păzit mormântul stăpânului său până a murit acolo.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *