Ciuperci otrăvitoare

Timp de citire estimat: 2 minute


burete-pestrit

1. Agaricus xanthodermus – pălărie albă ce se îngălbeneşte cu vârsta, pete galbene la baza tulpinii albe. Se poate confunda uşor cu ciuperca de bălegar sau de câmp şi poate fi recunoscută dacă se taie baza umflată a piciorului, de un galben intens. Simptome apărute după consumul acesteia: vărsături şi comă.

buretele-panterei

2. Buretele panterei – pălărie de un maro-fumuriu cu solzi albi; picior alb cu mai multe inele la bază. Este posibil să fie letal dacă este consumat.

3. Burete de primăvară – pălărie, lamele şi picior complet albe – piciorul este aspru cu un inel zdrenţuit. Dacă este consumat acesta este letal.

burete-pestrit

4. Burete pestriţ – pălărie roşu intens cu solzi albi; lamelele şi piciorul solzos albe. Este tentant în special pentru copii. Rareori fatal, însă provoacă halucinaţii şi deranjamente stomacale violente.

inocyba
buretele-viperei

5. Inocyba – pălărie conică cafenie deschisă cu nuanţe rozalii sau, uneori, cu vinişoare roşii. Se distinge prin lamelele care se înroşesc când sunt strivite. Este letală.6. Buretele viperei – verzui sau galben deschis cu nuanţe verzi; picior şi lamele albe; carnea tăiată are un miros dulce, uşor greţos. Creşte ascuns în vegetaţie şi este cea mai periculoasă dintre ciupercile cunoscute. Otrava sa este activată în 6-24 de ore şi nu i se cunoaşte antidotul.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *