Era Varsatorului – Despre condiţiile şi vibraţiile acestei ere

Timp de citire estimat: 3 minute


era varsatorului

Multi sunt cei care traiesc la propriu conditiile si vibratiile ce le aduce ERA VARSATORULUI. Modestia, rabdarea, organizarea si cate or mai fi, sunt motivate de experienta care impreuna cu factorul de sanatate sunt merite certe si trepte pe care le vom putea urca. Prevenirea nu insemna a te feri, ci o ameliorare continua a scenariului din care facem parte.

era varsatorului

Natura alimentatiei naturale nu este decat un mobil, un punct de referinta, de sugestie, de initiere si mai ales de justificare, cand stim ca avem un aport de elemente sanatoase si replica necesara.

Rezulta ca sanatatea tine de educatie, asa ca acum suntem datori sa revenim si sa atragem atentia practicantilor asupra experimentarii si aprofundarii acestor aspecte subtile, deoarece sanatatea se pastreaza prin autoeducatie.

Experienta de viata aici este acea dimensiune a treia prin care suntem in stare sa folosim educatie-autoeducatie, monada nu trebuie despartita, la fel la trecerea curentului electric nu separam firul pozitiv de cel negativ.

Avem falsa experienta de a observa monada separand cei doi termeni ai sai, de aici rezulta factorul specific si tipic materialismului de a determina „dualitatea”.

Este firesc ca in urma unei astfel de obisnuite sa asociem sanatatea cu boala intr-o monada, rezultat al dualismului care a ajuns la situatii incredibile, ce la randul lor realizeaza o tragedie ale carei fire sunt atat de incurcate, incat nici cu atatia oamenii de stiinta cati sunt, firele tot nu se mai descurca.

Era Varsatorului – Condiţii şi vibraţii

S-a mai discutat despre realitatea subtila a Tatalui si Fiului, in care unul este corpul subtil, iar celalalt – corpul util, cu alte cuvinte corpul astral si corpul fizic. Ei bine, Tatal acesta care este una cu Fiul, nu poate fi bolnav, indiferent de situatii, el a lasat aceasta posibilitate doar Fiului…

Dar Fiul sau utilul sunt replici ale iluziei, de aici rezulta ca boala este o iluzie, ea practic nu exista, dar o sesizam prin durere, prin suferinta, sunt caracteristici ale Tatalui, ale corpului astral caruia i se mai spune si cel al senzatiei si al perceperii. De altfel ce tratam?! Atunci cand nu percem suferinta, durere sau neplacere spunem ca este bine. Totusi, trebuie mai multa atentie pentru a sesiza asemenea realitati.

La ora actuala intelectualul este sinonim cu o victima a stintei. Termenul de stiinta ar putea fi constiinta, se subintelege ca lipsa constintei este similara cu inconstienta. Noi nu percepem natura sensurilor sau a realitatii, confundand anorganicul cu organicul si nu avem capacitatea de vedea dincolo de iluziile oferite de elemente senzoriale.

Batranetea n-ar fi cu adevarat o uratenie fizica, daca n-ar fi o replica a urateniei spirituale. Cam asa arata ignoranta. Frumusetea din asa-zisa tinerete este o remanenta a spiritului care este de curand in planul fizic printr-un corp material si prin acesta se poate vedea frumusetea adevarata. Din pacate nu suntem in stare sa mentinem aceasta frumusete.

Starea de sanatate, fiindca este o stare si, cum spuneam, nu exista sanatate ca scop, este ceva dupa care tot trebuie sa alergam. Aceasta stare face parte din armonia cosmica sau divina. (Folosesc termenul de cosmic, si va spun ca inainte de ‘89 nu prea mergea sa folosim termenul de divin.) Frumosul are si el doua aspecte strans legate: cel fizic si cel spiritual.

Sanatatea este un proces si o realitate subtila. Acest termen, „subtil”, este cauzat de o cunoastere senzoriala, de lipsa unei perceptii, de existenta intr-o realitate din care pur si simplu nu face parte (acest aspect trebuie sa ne fie clar, pentru a numai da vina pe structurile senzoriale care nu au nici o vina). Subtil sau Cauzal, original sau continut… – toate se refera la o experienta pe care educatia actuala nu este in stare sa o initieze.

Accesul la subtil este determinat de o reevaluare a sistemului de referinta ce este corpul fizic in totalitatea sa absoluta, deci cu cele trei grade de existenta: corpurile-fizice, corpurile-psihice si corpurile-spirituale (de altfel cele psihice si cele spirituale fac deja parte din dimensiunea subtilului).

Viata are un aspect sublim prin spiritualitate ce joaca un rol covarsitor, dar cu accentul pe o spiritualitate dinamica, nu contemplativa de unde deriva traditia ignoranta si fanatismul determinat de perceperea senzoriala a realitatii. Sanatatea trebuie sa fie impresionant de accesibila. Fara sanatate nu avem acces la propria realitate.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Era Varsatorului – Despre condiţiile şi vibraţiile acestei ere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *