Exerciţii pentru echilibrarea vaselor sanguine din creier

Timp de citire estimat: 1 minute


emisferele creierului

Ca să verificăm dacă stăm bine cu circulaţia la nivelul vaselor sanguine din creier se pot face câteva exerciţii simple:

  1. Cu braţele deschise lateral, închidem pumnul lăsând doar degetul arătător îndreptat către înafară. Se îndoaie coatele şi se aduc braţele în faţă, cu ideea de a face vârful degetelor arătătoare să se atingă. Dacă până acum veţi spune că este un lucru relativ simplu, repetăm procedura cu ochii închişi. Trebuie ca vârful degetelor arătătoare să se întâlnească şi cu ochii închişi. Aşa veţi şti că staţi bine cu circulaţia sângelui la nivelul capului.
  2. Un alt exerciţiu este acela în care se stă într-un picior, alternativ dreptul şi stângul, câte 20 de secunde. Şi de această dată, la fel, prima oară se exersează cu ochii deschişi, iar apoi se face acelaşi lucru, dar cu ochii închişi.
  3. Un al treilea exerciţiu pentru a vedea echilibrul dintre emisferele cerebrale este să se folosească ambele mâini pentru a scrie deodată în dreapta şi în stânga unei linii verticale, ori pentru a desena forme geometrice, ce trebuie să apară ca în oglindă.

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „Exerciţii pentru echilibrarea vaselor sanguine din creier”

  1. Mersi foarte mult.

    Sa aveti o zi buna!

  2. Buna ziua,
    Am dureri foarte mari de cap si cred ca totul este de la circulatia sanguina spre creier. Am impresia ca nu vine singele la cap is ametita tot timpul. Plus ca mii somn tot timpul ma simt slabita, obosita. V-asi fi foare recunoscatoare daca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat. ceva exercitii poate imi recomandati.

    Multumesc anticipat.
    Ala

    1. Avatar Bogdan Cristescu
      Bogdan Cristescu

      Buna Ala si bine ai venit pe aici!
      Ameteala, stari excesive de somnolenta, pot fi simptome a mai multor afectiuni. Eu as centra atentia pe doua, Ingustarea carotidei sau afectiuni hepatice.

      “Cauza cea mai frecventă a stenozei carotidiene (îngustarea carotidei) este reprezentată de ateroscleroză, cel mai des asociată hipertensiunii arteriale, fumatului, vârstei avansate, sexului masculin, nivelului ridicat al colesterolului în sânge și obezității. În ceea ce privește artera carotidă, locul în care se formează cel mai des placa aterosclerotică este bifurcația carotidiană.” Specialist de la Spitalul Monza din Bucuresti

      “Pentru diagnosticarea corecta a leziunilor hepatice sau a insuficientei hepatice sunt necesare analize de sange intrucat prognosticul depinde de cauza care le-a declansat.” Sfatul medicului

      Exercitiile fizice prezentate aici, nu te pot ajuta sa indepartezi cauza problemei tale ci poate doar sa iti ofere o stare mai buna pentru scurt timp. Te rog mergi si fa-ti analizele la sange si consulta un medic specialist (incepand cu medicul de familie). Daca ai o afectiune hepatica sau vase de sange ingustate, o dieta te ajuta mai mult decat exercitii fizice. Poti incerca o dieta de detoxifiere cu sucuri din fructe si legume! Asta ajuta la eliminarea toxinelor din corp si a colesterolului din sange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *