Obiective turistice in Bucovina – Locuri in Obcinele Bucovinei

Timp de citire estimat: 3 minute


Obiective turistice in bucovina

Nascuta in inima Bucovinei (in orasul Suceava), aleg sa vorbesc astazi despre aceasta minunata regiune a tarii noastre ca potential turistic. Aceasta parte a tarii, cunoscuta pentru renumitele sale manastiri, are si alte obiective turistice de mare atractie pentru turistii care doresc sa se bucure de ceea ce are natura de oferit. O sa mentionez doar cateva din aceste locuri minunate ale Bucovinei, plai cu flori.

Obcinele Bucovinei reprezinta un potential turistic destul de capabil sa multumeasca exigentele oricarui turist. Fondul turistic natural al acestei regiuni este atat de divers, incat intreaga regiune este un adevarat monument al naturii.

Obiective turistice in Bucovina

Pentru pasionati, Bucovina ii intampina cu obiectivele sale geologice, geomorfologice, floristice si faunistice. Obcinile Bucovinei isi intampina turistii cu cateva rezeravatii geologice si paleontologice. Avem asadar Rezervatia paleontologice Klippa triasica de pe paraul Cailor (aval de Fundu Moldovei) de cca 270 milioane de ani, Rezervatia geologica Formatiunea cu Aptychus de la Pojorîta de cca 140 milioane de ani si Rezervatia geologica Piatra Pinului ce se afla pe malul drept al Moldovei. Merită vizitat Burcut – izvorul clorosodic care se află în Cacica, precum și mina salină situată în apropiere.

Burcut obiective turistice bucovina

Obiective turistice geomorfologice sunt multe si diverse, unele de deal si altele de vale.  Dintre acestea, atrag  atentia Cheile Lucavei, Cheile Tătarcei, Cheile Brezei, Cheile Botusului, Cheile Pîrâul Cailor, Cheile Pojorîtei sau Străjii (între Pojorîta si Campulung), Cheile Strîmtura Roșie si cheile de pe Valea Putnei.

In ceea ce priveste rezervatiile floristice, avem de vizitat Rezervatia Lucina, Rezervatia Răchitișul Mare si Rezervatia Ciumărna. In spatiul Obcinelor, ne asteapta si cele 2 parcuri dendrologice:

  • Parcul dendrologic de la Gura Humorului cu o suprafata de 22 de ha si peste 500 de esente lemnoase;
  • Parcul dendrologic din Campulung Moldovenesc, amenajat in 1951-1953.

Fondul cultural-istoric, etnografic si folcloric al Bucovinei

Acesta este atat de bogat, incat are  un potential turistic foarte ridicat. Dintre aceste monumente obiective turistice care stau marturie si astazi in fata noastra si fac parte din acest fond, la loc de cinste se situeaza ctitoriile de la Voronet, Humor, Putna, Moldovita si Sucevita, precum si cea din Arbore. Acestea sunt apreciate ca fiind printre cele mai desavarsite intruchipari ale artei populare.

Creatiile populare in aceasta zona se numara printre cele mai nealterate din țară. Ele au ramas ca marturie a ocupatiilor stramosilor nostri, legate de confectionarea imbracamintei, a uneltelor, a mobilierului si a altor obiecte de folos pe langa casa omului. De asemenea, aceste creatii ne ilustreaza datinile si obiceiurile stravechi, cantece si dansuri specifice, in portul popular descendent din cel al dacilor. Sate intregi din Bucovina ilustreaza originalitatea arhitecturii populare si ne intampina cu adevarate broderii in lemn.

Arta tesaturilor si a cusaturilor din zona Bucovinei a ajuns sa fie recunoascuta atat la nivel national, cat si international. La loc de cinste se afla si modelarea obiectelor de ceramica (Marginea), incondeierea ouălor cu diverse miniaturi geometrice sau motive populare stilizate.

Acestea sunt doar cateva din motivele pentru care iti recomand sa vizitezi Bucovina. Pe langa faptul ca te bucuri de cea mai buna cazare in Bucovina, ai posibilitatea sa cunosti oameni minunati, obiceiuri, locuri cu insemnatate si potential. Te poti bucura de specificul culinar al zonei, de amprenta inca vizibila a stramosilor,  de energia pura si vindecatoare a naturii.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *