Puterea gândului conţine alte 3 puteri

Timp de citire estimat: 2 minute


mooji puterea gandului

Unii ar căuta ajutor în descoperirea unei căi de a da putere gândurilor, de a folosi puterea gândurilor, alţii caută să scape de gânduri, desigur nici nu se pune vorba de a le folosi puterea.

Cert este că există oameni care suferă din cauza gândurilor. De exemplu există meditaţii, tehnici, exerciţii, care, practicându-le, exersând, ajungi să îţi eliberezi mintea de gânduri. Totuşi, oprind gândurile, nu faci asta decât pentru o perioadă, căci ele continuă să vină.

Gândurile îţi creează probleme?

Poate tu crezi că au putere gândurile, sau poate crezi că există gânduri cu putere. Dacă ar fi aşa cu siguranţă ar exista oameni care ar folosi anumite gânduri pentru a face ceva anume în viaţa lor. Dar totuşi, gândurile nu au o putere a lor. Tu eşti cel care dă putere gândurilor.

Ar spune cineva “Vreau să scap de gânduri” sau “Vreau să pot opri gândurile”, echivalent cu dorinţa de a nu mai gândi, de a avea un moment de linişte în minte, de a savura pacea interioară de care vorbesc mulţi în zilele noastre. Ei bine, poţi încerca să le opreşti, poţi apela la toate tehnicile ce le descoperi, dar, ce te faci dacă ele nu se opresc? Continui cu speranţa că vor înceta exersând între timp diferite tehnici? Sau, le accepţi existenţa, le laşi să apară şi acţionezi în alt mod?

Un gând nu are putere, am spus asta, el ca să existe, are nevoie de o putere din tine. Gândul pentru a avea putere, desigur, asupra ta în primul rând, are nevoie de la tine de o putere. Există trei puteri pe care tu le oferi gândurilor, parcurgându-le în ordine, la final gândul ajunge să fie o parte din tine, iar tu te identifici cu el, adică intri în jocul gândurilor iar acel gând poţi spune că devine al tău, este gândul tău.

Cele trei puteri sunt:

  1. puterea de a crede;
  2. puterea de a identifica;
  3. puterea atenţiei.

Gândul apare, el vine fără să îl chemi tu. Dacă tu crezi în el, atunci puterea credinţei tale i-o oferi şi mai departe ajungi să identifici. Puterea de a identifica ce este gândul tău, ce spune gândul tău, despre ce îţi vorbeşte gândul tău, te face să îi oferi gândului o altă putere de a ta, puterea atenţiei. În momentul în care i-ai oferit atenţie, gândul devine activ, gândul are putere, îl simţi, îţi va place sau te va deranja, vei dori să îl schimbi, să îl opreşti, sau vei dori să îl păstrezi să te gândeşti mereu la el.
mooji puterea gandului

Ar fi asta cheia către liniştea şi pacea interioară?


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

6 răspunsuri la „Puterea gândului conţine alte 3 puteri”

  1. Avatar toteu
    toteu

    nu pare gand.a inceput asa:am avut nopti in care nu reuseam deloc sa ma relaxez in fata gandurilor si odata am inchis ochii si am privit in intunericul din spatele pleoapelor mele.ganduri le vedeam venind de undeva,ramanand atenta la acel intuneric si gandurile parca pt o fractiune de secunda se opreau si apoi plecau.si tot asa pana cand atentia mea devenise asa concentrata incat nu mai vedeam ganduri.din intuneric apareau imagini necunoscute,senzatii imprevizibile care imi dadeau parca impresia de atingere de ele.
    prin aceasta am avut multe experiente interesante,chiar de necrezut.
    odata am avut si cateva nopti parca ca un contraefect:visam ca gandesc si ca depuneam efort pt a inlatura gandurile.cand ma trezeam nu stiam sa zic sigura daca visasem sau eram treaza cand mi se intamplase.
    de ceva timp deja nici cand vorbesc si traiesc zi de zi ,nu vad formandu-se ganduri.cand am locuit in Franta pt trei ani in anturajul meu erau multe femei care isi fabricau ganduri inainte sa vorbeasca si ma simteam un pic aiurea pt ca ele alegeau ce este mai impresionant pt cei din jurul lor.cu timpul am observat ca si fara ganduri ceva venea din mine de undeva si eu doar trebuia sa exprim ce vedeam.ramaneam surprinsa cum persoanele din jurul meu se opreau din orice si m-ascultau si apoi zambeam la vederea ca din ei ieseau apoi lucruri la fel de minunate ca ale mele.
    ce este acel ceva nu stiu,poate eu nu sunt doar gandurile mele si poti intelege raspunsul la intrebarea ta.

  2. Avatar Cristescu Bogdan
    Cristescu Bogdan

    Acel altceva către care îţi orientezi atenţia, spui că nu e vorba de vreun gând, atunci ce este acel altceva? Poţi spune ceva despre el?

  3. Avatar toteu
    toteu

    eu folosesc cel mai des atentia,si imi merge.imi concentrez atentia asupa a altceva din mine decat gandurile.

  4. Avatar vreauultimulloc
    vreauultimulloc

    La un anumit nivel a dori si a respinge ceva este acelasi lucru. Ambele te plaseaza intr-o pozitie de judecata fata de obiect si ambele recunosc existenta obiectului, iar la final te subjuga.
    Practic totul se reduce la o cedare a libertatii ce poate fi pastrata doar nefacand nimc, doar nefiind nimic sau fiind totul in egala masura?

    1. Avatar Cristescu Bogdan
      Cristescu Bogdan

      Tind să cred că oprindu-ne din a face toate chestiile minore şi neînsemnate ce simbolizează viaţa noastră umană de acum, într-un fel nu vom face nimic dar cred că ni se va modifica percepţia despre totul şi nimic.

      Practic, acum să faci ceva, înseamnă ceva foarte superficial privindu-ne pe noi ca pe un corp fizic, mental şi spiritual. Pur şi simplu să mergi la un job, să ai o activitate, să ai o boală, să ai griji şi nelinişti, să te confrunţi cu exteriorul, să te înfurii, să te manifeşti din ego, pro sau contra cuiva, sunt nimicuri privindu-ne pe noi întregul. În meditaţie te descoperi, apoi continui să te confrunţi cu ce afli despre tine atunci şi cu ce observi că se întâmplă în viaţa ta din planul material. Treci prin procese de conştientizare a trecutului tău, îţi reevaluezi atitudinile, acţiunile, ca apoi să te îndrepţi cu paşi repezi către o acceptare totală a fiinţei tale. Suntem fiinţe omeneşti doar că uneori suntem mai mult om decât fiinţă …

  5. Avatar Diana
    Diana

    Interesant articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *