Răspunde la: ‘Ciorbele si ordinea in care se pun in ele constituentele lor

Comunitatea celor cu pasiuni Artă culinară ‘Ciorbele si ordinea in care se pun in ele constituentele lor Răspunde la: ‘Ciorbele si ordinea in care se pun in ele constituentele lor

#601

suntonlain
Participant

Mie mi s-a parut ca morcovul fierbe mai greu decat cartoful.

Ar fi utila o lista cu timpii de fierbere ai celor mai utilizate componente ale ciorbelor amintite mai inainte.

Dupa parerea mea, Bucataria este o arta iar Bucatarii artisti.

Tot ceea ce imi permit este ca sa nu stric alimentele si sa le utilizez cat de cat decent.

Daca reusesc sa ajung ca sa fac miste mamcaruri corecte, atunci voi fi multumit de mine.

Privind fierberea, ma gandesc la niste segmente de dreapta care reprezinta timpii de fierbere ai diverselor alimente,

Capatul comun al acestor segmente fiind capatul unde se termina fierberea alimentului principal al ciorbei, fie acesta cartof, varza, fasole sau carne.

Cunoscand aceste segmente, nu am decat ca la anumiti timpi fata de timpul de start al fierberii alimentului principal, sa introduc la fierbere si celelalte alimente.

De exemplu, constatand ca morcovul fierbe mai greu decat cartoful, il voi introduce mai devreme la fiert decat acesta intr-o ciorba de carne,

dar este posibil ca sa ma fi inselat, si sa nu am dreptate cand afirm ca morcovul se fierbe mai repede decat cartoful.

Mi-e mai usor sa scriu pe forum sau sa ma uit pe situri decat ca sa experimentez in bucatarie.

Cum scriam si mai inainte, tot ceea ce doresc este ca sa realizez mancaruri corecte si sa nu stric alimentele prin tratarea lor necorespunzatoare.