Răspunde la: O fasolică pentru liniştea noastră

Comunitatea celor cu pasiuni Artă culinară O fasolică pentru liniştea noastră Răspunde la: O fasolică pentru liniştea noastră

#594

suntonlain
Participant

Domnule Cristescu Bogdan,

nu s-au lamurit doua probleme privind raportul apa/fasole:

1) la inmuierea fasolei;

2) la fierberea fasolei.

Cat priveste subiectele, eu pot sa mai deschid cateva, nu este nicio problema.

Un subiect util ar fi urmatorul:
Stiinduse ca o mancare va fi finalizata intr-un timp oarecare, dar finit,
si ca la finalizarea mancarii respective,
toate ingredientele sale trebuiesc ca sa isi aduca aportul maxim la calitatea mancarii,
deci stiinduse ce materie prima avem si caracteristicile produsului finit pe care vrem ca sa il realizam,
se cere sa se cunoasca ordinea in care se introduc materiile prime in procesul realizarii mancarii.

Aceasta chestiune m-a framantat de cand m-am apucat ca sa imi gatesc de unul singur, deoarece am constatat ca prin fierbere prea multa, gustul unor ingrediente dipare.

Este interesant ca desi eu nu am pus aceasta chestiune, dumneata ai sesizato si ai dat inca de la inceput niste explicatii privind ordinea punerii unor componente in mancare.

Deci o familie de subiecte ar putea consta din categoria ‘Gatitul unei mancari, proces tehnologic previzibil’

Voi deschide alt thread cu denumirea de ‘Ciorbele si ordinea in care se pun in ele constituentele lor’,
Dupa ce vom trata ordinea fierberii, cu voia dumneavoastra vom trece si la alte tipuri de mancaruri.
Dar sa nu uitam ca nu m-ati lamurit in ce rapoarte volumice minime trebuie ca sa se afle apa/fasolea in cazurile inmuierii respectiv a fierberii.