Răspunde la: O fasolică pentru liniştea noastră

Comunitatea celor cu pasiuni Artă culinară O fasolică pentru liniştea noastră Răspunde la: O fasolică pentru liniştea noastră

#597

Jorjette
Keymaster

Referitor la apă, aş putea să spun că nu există o regulă strictă cam toate persoanele pe care le cunosc pun apa după ochi. Cantitatea de apă pusă la fasole trebuie să cuprindă boabele de fasole şi să le permită acestora să absoarbă apa, dacă vezi că nu mai au apă adaugi alta, nu este nici o problemă.

Apa pe care o pui la fiert – faci la fel – pui apă în funcţie de cantitatea pe care vrei să o găteşti, oricum apa la fiertul fasolelor se avaporă pentru că fasolele au nevoie de timpi diferiţi de fierbere în funcţie de vechime, soi, etc – însă, dacă vezi că apa a scăzut, adaugi, poţi adăuga apă ori de câte ori doreşti fără nici cea mai mică problemă.
Oricum, cel mai bine înveţi  din experienţă.