Răspunde la: Să facem mămăligă

Comunitatea celor cu pasiuni Artă culinară Să facem mămăligă Răspunde la: Să facem mămăligă

#558

Cristescu Bogdan
Keymaster

Citindu-te îmi vine să îți spun că ești un bărbat comic 🙂

Noi mămăliga o facem și la ceaun dar și într-o oală de teflon (ne permitem căci o avem). În ciaun, ea se prinde, e normal zic eu. Căci atunci când face crustă pe fund înseamnă că mămăliga e gata (asta știu de la bunicu). Problema nu e cum speli oala ci cum poți să te folosești de acest efect al facerii de mămăligă.
Poți pune lapte la fiert în oală după ce ai răsturnat mămăliga. La foc mic, 10-15 min și vei gusta o specialitate deosebită pe care chiar te rog să o încerci măcar o dată. Mămăliga se va desprinde de ceaun, si după aceea cu un burete de vase speli ceaunul foarte ușor!
Dacă nu vrei să mânânci cu lapte, poți pune simplu apă la înmuiat în ceaun. Eu pun apă până umplu ceaunul. Las câteva ore și apoi se spală foarte ușor! Cu cât lași mai mult la înmuiat cu apă cu atât se spală mai ușor.
Poate mai au și alții și alte sfaturi! 
Mămăligari, unițivă!!!! :))