17 mai – lună plină în scorpion

Faza lunară de marţi 17 mai 2011 –  este LUNĂ PLINĂ la ora 14:08
Luna este în zodia Scorpion.

Mai mult, mâine, 17 mai, este o zi budistă importantă – în Tibet există patru zile pe an , acestea fiind numite zilele lui Buddha, pe care budiştii le numesc zilele cu puteri de zece milioane de ori.

În 2011 aceste zile ale lui Buddha sunt :

Vineri – 4 Februarie
Marţi – 17 Mai
Marţi – 5 Iulie
Joi – 17 Noiembrie

Să revenim la luna plină. La 26 de grade în Scorpion, elementele de bază ale temei lunii pline sunt flagrante şi foarte puternice. Inima ta şi ego-ul se axează pe aprofundarea experienţei, şi pe realizarea conexiunii pure, intimă. Cu un aspect „dificil de a transcende”, fiind o inconjunctie între Luna şi Jupiter în Berbec, acesta va fi greu de realizat. Jupiter este în expansiune şi este condus de către Berbec, energia lui este un val de rapiditate, cuplat cu un accent orbit. Ce se întâmplă aici este această sumă de fixare şi unitate, care va fi concentrată pe un singur proiect, un individ, sau o singură dorinţă. Poţi să te întindeţi uşor, însă avi nevoie să faci un pas înapoi şi să urmzi cursul natural al lucrurilor acolo unde te duce şi astfel să eviţi orice alte costuri.

luna-plina

Conducătorul de Lună Plină, Pluto, aduce o servitute de energie în ecuaţie. Cu conjuncţia lui Mercur, Venus şi Marte în Taur, este prea multă vorbă şi puţină acţiune. Pentru început, nu este un lucru atât de negativ, atâta timp cât cuvintele nu sunt folosite pentru a manipula sau pentru a forţa problema. În viata ta personală, vei avea ca scop să rămână tot ceea ce este de încredere, ca şi instinct natural de supravieţuire. Luarea de măsuri practice care să facă mari schimbări de viaţă poate fi întâlnită cu destul de multă rezistenţă, însă temându-te de aceasta, vei ezita. Ştiind că obiecţiile la dorinţe sunt de neevitat, faci ca acest ciclu să fie şi mai dificil, lăsând în urmă, în general, o tensiune nervoasă.

Marte in trigon cu Pluto adaugă o doză suplimentară de încăpăţânare la cea deja fixată de luna plină. Aici, tu ştii ce vrei, sau cel puţin crezi că că ştii ce ai de făcut, aşa că vei fi de neclintit. Fisurile/rupturile pot şi vor fi dezvăluite în cadrul dorinţelor tale, datorită fluxului de informaţii, dar pentru moment, vor refuza să renunţe. Problema aici este că această energie poate fi folosită pentru vindecarea relatiilor sau a ambiţilor ar fi trebuit deja să aibă o rezolvare. Ezitarea naturală de a trece la o nouă dinamică este fabuloasă, aşa că eşti precaut. Situaţii dificile de asemenea pot beneficia de această energie, cu o determinare în plus de a rămâne la planul iniţial. Cu toate acestea, pentru cei care se zbat într-o ecuaţie unilaterală, puţin se va schimba în timp ce încercaţi cu disperare să reparaţi visul deteriorat prin puritatea pasiunile voastre.

În opoziţie cu Pluto, domnitor a Lunii este asteroidul Psyche 16 şi 88 Thisbe, două influenţe feminine care au făcut tot ce au putut pentru dragostea lor. Mitologic, Psyche, a fost dragostea adevarată a lui Eros, pe care ea ar l-ar putea vedea doar sub acoperirea întunericului, numai pentru că el era disperat ca ea să creadă că el a fost muritor, şi nu un Dumnezeu. Ruperea ei de la această promisiune a provocat fuga şi dispariţia lui Eros. Hotărâtă să-şi găsească dragostea, Psyche a pornit pe un drum, folosindu-se de inteligenţa ei vastă şi de determinarea de a lucra orbeşte în faţa obstacolele aduse de Venus. În cele din urmă, ea s-a reunit cu Eros şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi.

Pentru Thisbe toate acestea, dragostea ei pentru Priamus, vecinul ei a fost pur si simplu insuficientă. Interzicându-li-se să fie iubiţi, îşi şopteau nimicuri dulci prin fisurile din pereţi. Odată ce dragostea lor a fost descoperită şi familia lui Thisbe s-a dezlănţuit opunând rezistenţă, cei doi şi-au promis reciproc că vor fugi. Ajungând la copacul unde au convenit să se întâlnească, Thisbe a găsit o leoaică şi pe fugă, eşarfa ei a căzut la pământ. Mai târziu, Priamus a găsit esarfa murdară, pătată de sânge şi cu nici un semn al iubiteii sale, atunci el a presupus că ea s-a întâlnit cu moartea. El cade la pământ şi îşi ia viaţa cu sabia. La întoarcerea la copac, Thisbe este devastată când îl vede pe Priamus al ei căzut, şi, alături de el, de asemenea, îşi ia propria ei viaţă cu sabia.

Asteroidul Priamus este în conjuncţie cu Ceres, adăugând astfel posibilitatea ca familia sau diferenţele culturale să influenţeze romantismul şi aspiraţiile de carieră. Împreună, aceşti asteroizi indică faptul că punctul de vedere emotional, romantic şi inspirational, pasiunile şi dorinţele vor fi realizate, dar numai după o perioada grea de încercări. Pentru alţii, rezultatul dorit nu va fi atins deoarece rezistenta este mult prea mare.

Este o lună plină atât de intensă în ceea ce priveşte problemele inimii, si ale ego-ului, cu menţiunea că problemele de control nu au nici o alegere, decât acea de a le lăsa la uşă. Rezultatele karmice nu sunt pedepse. Dacă nu obţii ceea ce vrei, pur şi simplu ai optat pentru o cale care nu a fost destinată sa fie. Scopul lunii pline în Taur a fost pentru a ajunge în în adâncimi, de a vedea cât de departe aţi merge pentru a-ţi atinge dorinţele. Adevăruri au fost descoperite, puncte slabe reperate şi unele temeri au fost amplificate. Acest ciclu aduce un strat proprii de întrebări şi răspunsuri, cu închidere mult întârziată în timp ce munceşti din greu pentru a face prezentul să lucreze pentru tine. Pe cât de dificil poate fi, vezi orice rezultate neaşteptate sau dezamăgitoare ca un ocol, iar în cele din urmă, o poartă de acces la o cale mai abundentă se va află chiar în faţa ta.

Şi o melodie specială perfectă pentru aceste eveniment – luna plină în scorpion din 17 mai:

Pe viitor, lună plină va mai fi pe următoarele date:

Miercuri 15 iunie 2011 – luna plina
Vineri 15 iulie 2011 – luna plina
Sâmbata 13 august 2011 – luna plina
Luni 12 septembrie 2011 – luna plina
Joi 10 noiembrie 2011 – luna plina
Sâmbata 10 decembrie 2011 – luna plina


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

O parere

  1. Belciug Belciug

Spune parerea ta!