Activitatea sexuală în timpul sarcinii

Niciun comentariu la Activitatea sexuală în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, unele femei au un libidou redus, în timp ce pentru altele este tocmai opusul. Ambele situaţii sunt normale. Raporturile sexuale sunt în regulă şi sunt acceptate dacă totul progresează normal, însă se ştie că după 6 luni de sarcină, este indicat ca activitatea sexuală să înceteze, dacă nu chiar mai repede – depinde de fiecare caz în parte.

Femeile care au născut prematur sau au prezentat placenta previa (localizarea placentei peste deschiderea colului uterin) ar trebui să evite atât relatţiile sexuale, cât şi producerea orgasmului datorită riscului apariţiei contracţiilor uterine.

Pe lângă acestea, hemoragiile vaginale, naşterea prematură sau ruptura prematură de membrane în orice moment al sarcinii reprezintă motive pentru abstinenţă.

După naştere, o epiziotomie care se vindeca ar putea face relatiile sexuale destul de neconfortabile timp de mai multe săptămâni.

În afară de aceste situaţii, relatiile intime sunt posibile atunci când ambii parteneri sunt dispuşi şi apţi.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *