Asigurarea obligatorie pentru locuinţă şi bonurile de masă

Timp de citire estimat: 2 minute


Sistemul ne fentează din nou! După ce că nu am aprobat ori nu am fost consultaţi cu privire la implementarea acestei făcătorii numite asigurarea obligatorie pentru locuinţă, sistemul ne mai şi joacă ca pionii la şah, în planul diabolic şi deloc folositor al conducătorilor noştri (a nu se înţelege că aici mă refer la preşedinte, guvern sau parlament) spre o ordine mondială de tot rahatul.

Azi am avut plăcerea să achit taxa asigurării băgate cu forţa, de 83,634 RON, sumă tradusă de altfel căci plata se calculează în EURO  – 20 EURO. După ce am achitat, căci pe 15 iulie 2011 e ultima zi, apoi urmând amenzi şi penalităţi (între 100 şi 500 RON), doamna de la ghişeu îmi oferă şi două bonuri de masă în valoare de 10 RON fiecare. Adică practic mi s-a făcut o reducere de 20 RON pentru că am acceptat să fac jocul statului român.

Ce înseamnă totuşi aceste bonuri? Îmi e uşor să fiu fericit cu ele, dar îmi e greu să accept că statul mă iubeşte şi aceste bonuri înseamnă compasiunea sa pentru mine, pentru că ştiu de la societăţile comerciale, S.A.-urile mai exact, ce înseamnă să dai bonuri de masă la oameni.

Cine are de câştigat şi mai exact ce are de câştigat de pe urma acestor bonuri de masă legate de asigurările obligatorii pentru locuinţe, precum fundiţa de un pachet de cadou?

Păi în primul rând eu nu am de câştigat prea mult, căci bonurile respective la nivel de ţară înseamnă o investiţie mare, şi ştiu că statul în acest aspect are clar o spălare de bani, o performanţă de altfel de neîntrecut, dar mai ales e cu spaimă ideea cum că statul scapă de nişte bonuri de masă pe care le are de la ….? Chiar, de unde are statul bonuri de masă de dat de-a moaca, dacă şi aşa economia noastră pute şi nu poate să acopere investiţii precum restaurarea patrimoniului ori sprijinirea agriculturii, ori sponsorizarea studiilor ştiinţifice, ori dezvoltarea industriei autohtone etc. ?

Aplicând briciul lui Occam, rezultă clar: dacă scad suma bonurilor din suma plătită pe asigurare, reiese că asigurarea este defapt aproximativ 63 RON, şi cred că dacă statul a putut să renunţe la 20 RON, din cei 63, mai poate renunţa şi la alţii, ceea ce înseamnă că asigurarea obligatorie a locuinţei nu are o rată fixă în raport sincer cu suma pe care cică o primeşti în caz de dă naiba să te lovească ceva “în casă”. Altfel nu pot explica corelaţia, raportul dintre “reducere” şi suma asigurată.

Nu sunt expert în matematică, dar cred că dacă le iau la rost calculele, undeva dă cu minus dacă nu chiar şi cu perioadă. Îmi pare rău pentru noi toţi cei care suntem fentaţi de sistem…

Personal accept această plată ca să nu îmi creez probleme cu “ei”, dar aş fi bucuros să ştiu că “ei” nu mai există!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

8 răspunsuri la „Asigurarea obligatorie pentru locuinţă şi bonurile de masă”

  1. Avatar Stefan
    Stefan

    Cred ca bonurile de masa nu ti-au fost oferite de statul roman ci de catre broker-ul prin intermediul caruia ai incheiat asigurarea de locuinta. Daca faci o comparatie intre riscurile acoperite de o asigurare obligatorie de locuinta si una facultativa, cred ca vei ajunge la concluzia ca daca tot dai un ban, mai bine inchei o asigurare facultativa de locuinta. Pe internet au aparut site-uri care ofera asigurari ieftine de locuinta, RCA, CASCO, calatorie si malpraxis.

    1. Avatar Cristescu Bogdan
      Cristescu Bogdan

      Va sa zica, imi fac o asigurare caci sunt un plangacios si un nevoinic, care considera ca statul ori compania de asigurari trebuie sa ma despagubeasca pentru un eventual risc pe care m-a invatat sistemul ca e bine sa nu mi-l asum ci sa platesc niste bani ca si-l asuma altcineva in locul meu si ma despagubeste pe mine apoi.

      Stefane, si oricine, asigurarea este clar o anomalie a unui sistem infect si defect in care ne tot scaldam si pe care il tot hranim singuri. Nu stiu sigur daca intelegi punctul meu de vedere, dar uite comparativ, daca tai un copac de la radacina, si in cadere frunzele din pom ajung pe jos, pleci cu busteanu acasa, iei si frunzele? Nu, desi erau si ele in copac, si tu sustii in constiinta ta ca ai taiat un copac, dar totusi ai luat numai o parte din el acasa ca restul nu iti trebuie. Frunzele totusi sunt extrem de bune, numai intradevar, nu pentru toti caci daca nu ai la ce sa le folosesti nu ai de ce sa le aduni. Unii cu frunzele de la copaci, pun asternut iarna la animale ori le pun pe gunoi pentru compost. Dintre acestia, cati dintre ei traiesc la bloc in cutiile de chibrite si au servici si gonesc zilnic cu masina mancatoare de bani? Nici unul! Asa si cu asigurarile astea. Din cauza unor oameni ce imi fac viata amara, sunt obligat asa deodata sa mai respect o lege. Un nou Hitler trebuie sa vina, numai ca nu pentru evrei si tigani ci pentru toti oamenii. Sa distruga fabricile, sa puna la pamant economia, sa lase oamenii fara locuri de munca, sa subjuge educatia, sanatatea, agricultura, transporturile etc. Ups! Cred ca deja se intampla asta si nu inteleg de ce toti spun ca e rau, cand defapt e foarte bine!

      Daca oamenii sunt pusi la pamant, poate se trezesc la realitatea si nu mai trebuie sa moara ca prostii prin razboaie cu motive fictive ori sa se sinucida zilnic cu un stil de viata daunator! Oricum, ma jeneaza ca sunt obligat sa respect anumite legi, eu vreau statul sa nu-mi dea nimic si sa nu-mi ceara nimic, ma descurc singur sa imi fac viata frumoasa! Unde e libertatea si democratia cand eu sunt obligat sa fac chestii de genul asta? Cui sa ma plang? Ok… ajunge 🙂

  2. Avatar Cristescu Bogdan
    Cristescu Bogdan

    @gabi, amin!

  3. Avatar gabi
    gabi

    Si ne mai miram de ce se imbogatesc unii peste noapte..fa i un calcul asa lejer la 2 milioane de locuinte cam cati bani incaseaza firmele de asigurari pe fiecare an, iar daca se intampla ceva te asigur ca vor da din colt in colt si vor incerca sa te smechereasca..si aici nu e vinovat decat statul scump, dar care se va schimba!! si presedinte si guvern toti !

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Îţi dai seama că dacă e să se întâmple ceva,vor căuta tot felul de chichiţe ca să pună beţe-n roate, şi aşa tu te vezi cu nimic. Personalmă întreb de ce au făcut asta,câţi dintre români îşi doresc aşa ceva. Statul până la urma urmei este acolo datorită poporului, şi tot aşa poate şi dispărea.

  4. Avatar Florin Morosan
    Florin Morosan

    Şi ai mei trebuie să facă acea asigurare obligatorie a locuinţei … mai e cam o săptămână până la termenul limită. Mersi că mi-ai adus aminte.

  5. Avatar Grig
    Grig

    Mai are un alt scop statul in afara de acela de a lua comisioane de la cetateni in locul unor asa zise servicii?

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Se pare că ăsta este unul dintre scopurile principale,dar cu siguranţă are şi alte scopuri pe care noi nu le ştim,sau poate le bănuim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *