Auzi, dar nu asculţi!

12 comentarii la Auzi, dar nu asculţi!

Să vă spun povestea celor doi! Uă (cel din stânga) s-a întâlnit cu Wa (cel din dreapta) pur şi simplu întâmplător. Uă îl vede şi renunţă pentru câteva momente să mai asculte, şi îi propune lui Wa să asculte şi el.

asculta-asta

Wa îi spune că nu-i place ce aude şi refuză, spunând că aude de la distanţa la care se află. Uă este nedumerit căci ştia că nici nu a ascultat de fapt!  Replica lui Uă trece ca vântul pe lângă urechile lui Wa, „Auzi, dar nu asculţi!” …

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

12 comentarii

 1. Sau, auzi tot, intelegi ce vrei, tragi concluziile bune si vezi ce ti-e benefic sa inveti si ce nu. Chiar si de la un sfat rau ai ce invata. Eu, ascult pe toata lumea si nu ma cert sau sa provoc intrigi, eu il ascult, insa concluziile le trag singur si le pastrez pentru mine.

 2. Am si eu o povestioara (nu-mi apartine) care este pe tema asta:

  Un indian american era impreuna cu prietenul sau in centrul New York-ului. Era ora amiezii iar strazile erau pline de oameni. Masini claxonand , taximetre ce luau curbele cu viteza , sirene ce se apropiau sau se departau , toate aceste sunete ale orasului parca te asurzeau. Dintr-o data indianul a spus:
  – Am auzit un greiere.
  – N-ai cum sa auzi un greiere in tot vacarmul asta! i-a spus prietenul lui.
  – Sunt sigur , am auzit un greiere! a insistat indianul.
  – Asta-i o nebunie! a raspuns prietenul.

  Indianul a ascultat cu atentie un moment dupa care a trecut strada spre o zona unde se aflau cativa copaci. A cautat imprejur , sub ramuri si a gasit micul greiere. Prietenul sau a ramas uimit.

  – E incredibil! Trebuie sa ai un auz supraomenesc!
  – Nu , a spus indianul. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde de ce asculti cu ele.
  – Dar nu se poate! a continuat prietenul. Eu n-as putea auzi un greiere in acest zgomot!
  – Depinde de ceea ce este important pentru tine. a venit imediat raspunsul. Da-mi voie sa-ti arat.

  A bagat mana in buzunar si a scos cateva monede pe care le-a lasat sa cada discret pe asfaltul trotuarului. Atunci , cu tot zgomotul asurzitor al orasului , au remarcat ca toti oamenii de pe o raza de 5 metri au intors capul privind in jur daca nu cumva banii cazuti erau ai lor.

  – Intelegi ce am vrut sa spun? a continuat indianul. Totul depinde de ceea ce este important pentru tine.

  Ascultind zi de zi la televizor gilceava, crimele, tragediile, URECHEA, CARE ESTE PRELUNGIREA CREIERULUI NOSTRU, se fixeaza pe tot ce este urat, rau. Ni se induce FRICA! Devenim neputinciosi, tematori (de avion, de frig, de vant, de mancare, de oamenii de langa noi, de sentimentele noastre) SI NU STIM DE UNDE, CAND SI CUM.

  UITE ASA: ascultand asa zisele informatii, care de fapt sunt praf in urechile fraierilor! Dupa care spunem: e greu, oamenii sunt rai, tarim intr-o lume nesigura, urata, nu mai am incredere in nimeni, etc.

  Intre timp greierii canta, frunzele fosnesc, apele curg si noi nu le auzim.

  1. Ştiu, e superbă povestea…şi da, din păcate nu auzim lucrurile care sunt importante, mai bine spus nu vrem să le auzim, pentru că ele sunt mereu prezente şi se manifestă mereu. Păsările cântă, frunzele foşnesc, iarba creşte, copacii trosnesc..şi tot aşa

 3. Din biserica:), este multa lume care vine sa socializeze mai mult decat sa asculte slujba, sa se roage si sa mediteze…

  1. Asta cu meditatul nu prea merge! Dacă nu eşti îndoctrinat bine, poate meditezo, dar cei care sunt îndoctrinaţi bine consideră meditaţia un păcat! Ce părere ai despre ecranizare? Să continui cu cel două personaje?

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *