Careul magic – protector al caselor contra incendiu

Prezent în practici magice în aproape toate ţările lumii. Ni se spune că este menit să protejeze casele contra incendiului. În trecere, Jerome Carcopino prezintă următoarea întâmplare pitorească: în 1557, la Lyon, a fost vindecat de turbare un om căruia i s-au dat să înghită trei bucăţi de pâine, pe fiecare dintre ele fiind încrustate cele cinci cuvinte ale careului. Absorbţiile au fost scandate de cinci Pater, „recitate în amintirea celor cinci răni mortale pe care le-a primit Iisus pe Cruce de la cele cinci cuie care l-au străpuns”. Iată despre ce este vorba:

ROTAS OPERA TENET AREPO SATOR

Cele cinci rânduri pot fi citite de la stânga la dreapta ca şi de la dreapta la stânga, pe orizontală şi pe verticală fără ca sensul să difere, aproximativ astfel: „Plugarul la plugul său face lucrările”. Dar există multe alte careuri magice.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

5 comentarii

    1. Mulțumim pentru sugestii. Din păcate reclamele cam sunt vitale, cineva trebuie să plătească pentru ca acest site să fie online…

      Poate dacă apelăm și noi la sistemul de donații, și dacă primim donații, scoatem reclamele!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *