Ceva noutăţi prin bucătăria voastră? Nu-i aşa că vă place să fiţi creativi în bucătărie şi să încercaţi şi alte reţete despre care nu aţi auzit nicăieri? Oricum fiecare bucătar e unic în felul său deoarece orice ar găti, e altfel decât aceeaşi reţetă a altei persoane.

Eu aş avea vreo trei reţete pe care aş vrea să vi le dau şi vouă…Nu pot decât să vă urez: Poftă bună!

Orez cu banană şi kiwi

Se fierbe o cană de orez cu două căni de apă. Separat se taie una sau două banane, 2-3 kiwi şi un gogoşar. Din două ouă se face maioneză. După ce orezul este fiert, se pune într-un vas, se lasă puţin să se răcească după care se adaugă babana, kiwi (am încercat şi cu piersici- un gust unic ),  gogoşarul, 1/2 cutie de boabe de porumb, puţin pătrunjel tocat şi maioneza. Se amestecă şi se adaugă sare şi alte condimente după gustul fiecăruia.

Maioneza: gălbenuşul unui ou fiert dat pe răzătoare amestecat cu unul crud. Se amestecă cu ulei, se adaugă 1 linguriţă muştar, pe parcurs se pune zeamă de lămâie, puţin oregano şi busuioc uscat. Spre final se pune şi o lingură-2 de smântână pentru a nu fi prea grasă maioneza.

Păstăi cu sos de smântână la cuptor

pastai la cuptor Se splală păstăile (câte să încapă într-un vas yena), se taie în două şi se pun la clocot. Se lasă cât să fiarbă puţin, după care se scurg de apă şi se aşează în vasul yena. Pe deasupra se taie felii de roşii cât să acopere păstăile, se pune sare şi mai aopi se adaugă sosul.
Sosul: 500 gr smântână, o căciulie de usturoi mărunţit, o legătură de mărar tocat, sare, cimbru şi busuioc-se amestecă toate într-un vas separat.

Orez cu legume şi caşcaval

-pentru 2 porţii
Se pune la fiert o cană de orez cu două cani şi jumătate de apă. În acelaşi timp se adaugă tot felul de legume: 1-2 morcovi tăiaţi cubuleţe sau daţi pe răzătoare, două roşii tăiate cubuleţe, un dovlecel mic tăiat, un ardel , o vânătă cojită şi se lasă la foc până fierbe orezul. În cazul în care mai este nevoie de apă adăugaţi pe parcurs. Când orezul este fiert, adăugaţi o rolă mică de caşcaval tăiat în bucăţi ( în cazul în care aveţi mozzarela e şi mai bine) şi amestecaţi până se topeşte. La final adăugaţi sarea, puţin piper şi 1-2 frunze de busuioc verde.

Share the Love!

4 comentarii la „Voi ce mai gătiţi?”

  1. Danut

    Treaba cu pastaile suna destul de bine… Sa am pofta!!!

  2. Cristescu Bogdan

    La ultima reţetă aş adăuga informaţia că proporţia de o cană de orez cu două de apă este pentru orezul fiert până ce apa scade, dar mai este un mod care este folosit pentru orezul pufos. Dacă vrei ca bobul să fie pufos, atunci la o cană de orez pui 5 sau 6 căni de apă, proporţia de 1 la 3 este pentru a fierbe bobul de orez în cât mai multă apă, apoi apa se scurge, şi se continuă cu adăugarea legumelor şi apoi caşcavalul sau orice altă brânză …
    Da, aproape nici o mâncare făcută de noi nu este o chestie repetată. Mereu are alt gust …

  3. Jorjette

    …cu mult suflet…De obicei vedem ce avem la dispoziţie, sau ce anume am vrea să gătim, după care dăm curs creativităţii…şi ce iese…e…perfect! Niciodată nu mâncăm aceaşi mâncare!

  4. Cristescu Bogdan

    Ce mult mi-au placut retetele astea. Ar trebui sa povestesti despre cum facem noi cu mancarea care o gatim …

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *