Catina cu miere – reteta, Beneficii pentru 33 de boli

Timp de citire estimat: 10 minute


Conținutul prezentului articol este disponibil pe pagina lui principală.

Înapoi la articol

Descoperă mai jos comentariile distribuite pe mai multe pagini:


Păreri și impresii:

44 de răspunsuri la „Catina cu miere – reteta, Beneficii pentru 33 de boli”

  1. Avatar Iulia
    Iulia

    Credeți ca daca încep o cura cu catina si miere ma va ajuta la durere de cap. Am durere de cap zilnic și umăr din cauza la spondiloza. Amețeli si asa o stare generala de rau am incercat tot felul de tratamente si nimic. Oare catina ma va ajuta?

  2. Avatar silvia
    silvia

    buna ziua! Referitor la cura de catina. Am pus catina in congelator in pungute mici, in fiecare dimineata scot o punguta, curat bobitele de eventualele codite, o spal in mai multe ape, o pun in nutribullet impreuna cu o banana, apoi adaug o lingura de capaceala (miere, polen, propolis, ceara) si o consumam pe stomacul gol.
    N-am mai racit in ultimii ani!

    1. Avatar Jorjette C
      Jorjette C

      Perfect! Este o metoda foarte eficienta de a-ti pastra organismul protejat. Pe langa faptul ca nu ai mai racit, sigur organismul functioneaza mai bine in toata complexitatea lui, toate elementele consumate avand efecte pozitive asupra intrgului organism. Felicitari si sa o tineti tot asa. Sanatate si numai bine la toata familia.

  3. Avatar Denisse
    Denisse

    Buna seara! Eu locuiesc in spania si aici nu se gaseste catina …ma puteti ajuta va rog frumos cu surse care fac livrari si in afara Romaniei? Cam ce perioada putem consuma catina cu miere de albine? Este pe perioada nedeterminata sau e necesar nevoie sa facem pauza? Si amestecul de catina cu miere, care este termenul maxim care se mentine? Multumesc frumos! O seara buna va doresc!

    1. Avatar Jorjette C
      Jorjette C

      Buna, Denise. Sincer, nu stiu persoane sau firme care fac livrari in afara tarii, insa poti ruga pe cineva din tara sa-ti trimita catina congelata si o pui tu cu miere.

      Amestecul perfect este de 1 kg de fructe la 1 kg de miere. Se tine minim 10 zile cu capac fara sa se desfaca, la macerat, apoi se poate consuma. Eu am un astfel de amestec si de anul trecut.

      Anul acesta am facut un amestec nou si am zis sa incerc sa fac altceva. Dupa vreo 2 saptamani am bagat amestecul in blender, apoi cu o sita l-am strecurat astfel incat sa indepartez semintele si coaja. Semintele si cojile le-am uscat si le-am pus in punga de hartie pentru a le folosi in ceai. Din pacate, catina fiind pufoasa s-a ridicat la suprafata si a inceput sa fermenteze.

      Si in amestecul initial se ridica fructele la suprafata, insa totusi stau in miere, care le mentine.
      Cu moderatie, se poate consuma oricand, insa corpul simte daca mai are sau nu nevoie. Sa fim realisti, nu consuma nimeni un produs timp de 365 de zile. Pentru a avea efect mai evident asupra organismului, se tine macar o cura de cel putin o luna de zile.

      Sanatate si numai bine!

    2. Avatar stelina.vin
      stelina.vin

      Bună seara,dacă nu aveti posibilitatea de a avea cătină proaspătă,puteți folosi tinctură de cătină care este la fel de bună.Aceasta este cu mult mai ușor de transportat pînă in Spania decît cătina proaspătă.Probabil dacă o să intrebati s-ar putea să găsiti si acolo la magazinele specifice produselor naturale.

  4. Avatar iuliana
    iuliana

    siropul de catina cu miere poate fi folosit si de femeile insarcinate pentru cresterea imunitati ?

    1. Avatar Jorjette C
      Jorjette C

      Buna, Iuliana. Da, siropul de miere de albine cu catina poate fi consumat de femeile insarcinate. Nu ajuta doar la intarirea sistemului imunitar, ci si la buna functionare a sarcinii. Sarcina usoara!

  5. Avatar veronica
    veronica

    Are importanra daca se pune in borcan de plastic sau sticla, in frigider sau la temperatura camerei?

    1. Avatar Jorjette C
      Jorjette C

      Multumesc de intrebare, Veronica. Se poate pune si intr-o galetusa de plastic, insa este recomandat sa pui catina cu miere intr-un borcan de sticla pentru ca nu putem compara plasticul cu sticla. Plasticul din pacate are o influenta mai nefasta asupra calitatii produsului.

      Personal am incercat ambele variante, si plastic si sticla si din ce am observat, in sticla se pastreaza mult mai bine. Acest amestec se lasa la temperatura camerei, dar doar in cazul in care se respecta cantitatea de 1 kg de miere la un kg de fructe de catina. Daca nu se respecta aceste cantitati, incepe sa fermenteze. Se tine timp de cel putin 9 zile fara sa se deschida capacul, timnp in care unele bobite de catina se sparg si se amesteca cu mierea – produsul se transforma, se macereaza. In acest timp se amesteca continutul – se agita usor borcanul pentru ca tendinta fructelor este de a se ridica la suprafata.

      Dupa cele 9 zile se poate desface vasul in care se pastreaza catina cu miere si se poate consuma. Eu am lasat-o si mai mult de 9 zile, acum fiecare face cum vrea. Dupa ce am consumat vreo o luna de zile, personal am pus mierea cu catina in blender si am facut un fel de pasta pentru ca pielita de la catina mi s-a parut prea tare. Am pus mai apoi pasta de catina cu miere de albine in borcane de 800 si le-am pus in frigider. Si acum mai am.

      Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *