Ce este conştiinţa – profesor Russell Stannard?

Timp de citire estimat: 2 minute


profesor-Russell-Stannard

Oare cum putem noi înţelege relaţia dintre creierul fizic şi conştiinţă? Chiar ştim noi care lucruri sunt conştiente? Oamenii de ştiinţă şi folozofii se luptă cu această problemă de atât de mult timp încât mă întreb dacă va fi vreodată rezolvată.

În general, această dilemă duce la consideraţii despre posibile limite ale cunoaşterii ştiinţifice. Va veni o zi în care dezvoltarea ştiinţei fundamentale se va opri. Acest lucru este puţin probabil să se întâmple atunci când am descoperi totul, ci atunci când vom descoperi ceea ce este deschis pentru noi să înţelegem.

profesor-Russell-Stannard

Limitările inteligenţei umane împreună cu aplicaţiile practice, cum ar fi cât de mare putem construi un accelerator de particule, ar putea fi motivele pentru care lumea e ca şi cum ar păstra ascuns un anume mister.

Ar putea fi problema conştiinţei primul nostru contact cu limitele cunoaşterii?

Russell Stannard, un renumit profesor fizician vorbeşte extraordinar de pătrunzător, despre conştiinţă şi limitele ştiinţei în zilele noastre. Să-l urmărim:

Ce este constiinta?


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

6 răspunsuri la „Ce este conştiinţa – profesor Russell Stannard?”

  1. Avatar Pato Basil
    Pato Basil

    poi daca ma intrebi pe mine eu zic asa multi o duc mai bine ca mine… din pacate , dar la fel de multi sau chiar mai multi o duc mai rau poate din cauza lor sau nu. Nu pot sa zic ca o duc bine dar nici ca sunt sarac, multumesc lui Dumnezeu ca parintii mei sunt sanatosi si pot sa munceasca asa greu cum o fac. pentru putin …momentan nu pot sa schimb asta.

    1. Avatar Cristescu Bogdan
      Cristescu Bogdan

      Nu o duce nimeni mai bine ca nimeni, în profunzime toţi avem aceeaşi dramă, acelaşi suspin, nu ne cunoaştem, nu ne putem înţelege, nu ne putem răspunde la întrebări existenţiale. Totul se învârte într-un cerc vicios, al unor valori create de noi, dar în lipsă, tu cum mai eşti? Sărăcia era înainte să fie bogăţia, defapt, nici nu se dădea importanţă. Era altfel mai demult, aveai ceva, primeai ceva, nu aveai să dai la schimb, nu exista schimb. Acum e la fel numai că banii trebuie să îi câştigi, nu-i mai faci cu forţele tale cu capacităţile tale. E o diferenţă deşi cuvintele mele sunt folosite în ambele tabere …

  2. Avatar Pato Basil
    Pato Basil

    despre constiinta… e pe cale de disparitie

    1. Avatar Cristescu Bogdan
      Cristescu Bogdan

      Eu cred că este pe cale să o descoperim. Ceea ce tu crezi, noi credem că este conştiinţa noastră este doar o formă a ceea ce putem acum să exteriorizăm. Nu uita că tu eşti şi ceea ce deocamdată nu ştii că eşti. Ţi se pare că tu o duci mai bine ca alţii sau alţii o duc mai bine ca tine?

  3. Avatar Cristescu Bogdan
    Cristescu Bogdan

    Adică sunt unii care o au şi alţii mai mulţi care nu o au? Despre ce chestie vorbeşti?

  4. Avatar Pato Basil
    Pato Basil

    chestia aia care lipseste la majoritatea dintre noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *