Copilaria anilor ’90

Cine nu a fost chinuit in copilarie de „lecurile babesti” este un mare mincinos… Repet, „leacuri babesti”; multe cu un gust „deosebit de oribil” pe care ti le turnau pe gat fara prea multe explicatii fiind de ajuns „sa te faci bine!” sau „treci odata c-o iei!” si al caror gust/miros urma sa ti-l amintesti toata viata. As putea enumera cateva fara sa ma gandesc prea mult: galbenus crud de ou cu zahar, pentru durerile de gat, tot pentru asta apa cu sare gargara, coji de ou pisate, transformate deci in praf si amestecate cu miere de albine sa fie sanatos copilul si sa aiba calciu, lapte fierbinte cu usturoi pisat si miere de albine pentru viermii intestinali etc.

Eu am incercat (nu pentru ca imi doream eu asta evident) tratarea tusei care trezea mortii si daca nu pe ei toti, tot blocul sigur, cu un ceai facut de mama – se puneau la fiert intr-un litru de apa vreo 3 nuci sparte, dar cu tot cu coaja, miere de albine 3-5 linguri si cojile de la vreo 2-3 cepe nu imi amintesc cat timp se fierbeau exact dar stiu ca mirosul din bucatarie era insuportabil si ca prima data n-am stiut ce imi pregateste dar apoi nu stiam pe unde sa fug cand simteam mirosul asta care parca nu-mi iese din nari nici acum cand povestesc si gustul care imi provoca pe atunci greata instant.

Recunosc si ma inclin in schimb in fata maretului efect al ceaiului baut cald pana la fundul canii pentru ca altfel… „tusea magaresca” trecea instant si puteam dormi linistita ca apoi sa aud a doua zi „vezi ti-am spus eu… dar totusi ar mai trebui sa bei o cana sa fim siguri…”.

Am sa folosesc acest tratament oricand imi va face cate o vizita tusea si-l recomand oricui care sufera din cauza ei pentru ca acum, mari fiind, stim ca nu doar gustul bun conteaza ci mai mult efectul! :D

Autor: Corlatan Alina Elena

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

24 de comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *